Niestety, ta okazja wygasła 13 minut temu.
159°
Opublikowano 1 lutego 2024
Whitley Neill GIN Rhubarb & Ginger 0,7l
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
88Dzibril88
Dołączył w 2018
30
828
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
W Netto dobra cena na fajny gin. Wstawiam jako lokalnie ale sprawdźcie u siebie bo zwykle się powtarza.
Opis ze strony panjedrzej :
Oryginalny gin rabarbarowo-imbirowy – dzieło Johnny’ego Neilla, dalekiego potomka Tomasa Dakina, który w 1761 roku założył słynną destylarnię Greenall. Zainspirowany rodzinnymi tradycjami gorzelniczymi, które najwyraźniej miał we krwi, a także dziedzictwem kulturowym swej afrykańskiej żony, Neill stworzył serię nowoczesnych ginów, skrojonych na miarę potrzeb XXI wieku. Kluczem były typowo afrykańskie rośliny, z których uwagę Neilla najmocniej przykuły owoce baobabu.
Zaprawiony soczystym rabarbarem i ostrym imbirem, Whitley Neill Rhubarb & Ginger to doskonałe połączenie owocowej świeżości i korzennej pikanterii z klasyczną kompozycją ziół i przypraw. Oprócz dwóch głównych elementów jego skład wchodzą: jałowiec, nasiona kolendry, kora cynamonowa, korzeń irysa, korzeń angeliki, słodka pomarańcza, cytryna. W aromacie początkowo wyczujemy głównie rabarbar, po chwili intensywne nuty cytrusów i subtelne niuanse lukrecji. Finisz wyraźnie imbirowy. Całość jest dobrze wyważona, solidna i bardzo żywa.
Opis ze strony panjedrzej :
Oryginalny gin rabarbarowo-imbirowy – dzieło Johnny’ego Neilla, dalekiego potomka Tomasa Dakina, który w 1761 roku założył słynną destylarnię Greenall. Zainspirowany rodzinnymi tradycjami gorzelniczymi, które najwyraźniej miał we krwi, a także dziedzictwem kulturowym swej afrykańskiej żony, Neill stworzył serię nowoczesnych ginów, skrojonych na miarę potrzeb XXI wieku. Kluczem były typowo afrykańskie rośliny, z których uwagę Neilla najmocniej przykuły owoce baobabu.
Zaprawiony soczystym rabarbarem i ostrym imbirem, Whitley Neill Rhubarb & Ginger to doskonałe połączenie owocowej świeżości i korzennej pikanterii z klasyczną kompozycją ziół i przypraw. Oprócz dwóch głównych elementów jego skład wchodzą: jałowiec, nasiona kolendry, kora cynamonowa, korzeń irysa, korzeń angeliki, słodka pomarańcza, cytryna. W aromacie początkowo wyczujemy głównie rabarbar, po chwili intensywne nuty cytrusów i subtelne niuanse lukrecji. Finisz wyraźnie imbirowy. Całość jest dobrze wyważona, solidna i bardzo żywa.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
12 Komentarzy
sortowanie:Raczej ogólnopolska,