Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
148°
Opublikowano 8 stycznia 2024
Whisky- Benriach The Smoky Ten-10Y 0,7 46%L
Stacjonarnie: Warmińsko-mazurskie ·
Opublikowane przez
Talisker_83
Dołączył w 2023
32
118
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Znaleziona w Kauflandzie w Olecku.
Obecnie najniższa cena . Resztę zostawiam do waszej oceny.
Opis skopiowany z kunkawa.pl
Mocno torfowa whisky z elementami owoców
Dymny i mocno torfowy 10-latek szkockiej destylarni Benriach to najnowszy wypust marki, zaprezentowany światu w 2020 roku. Intensywny i bogaty w aromaty single malt stanowi kontynuację serii poświęconej mocno surowym dramom, pełnym akcentów dymu z ogniska, popiołu i tytoniu, a także soli morskiej i wodorostów. Nazwa zobowiązuje! Destylat powstał na bazie jęczmienia suszonego torfem o poziomie fenoli w wysokości 50 ppm, co jest dość wysokim wynikiem. Zanim został zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, dojrzewał przez dekadę w mieszance beczek różnego rodzaju: po rumie, po bourbonie oraz w beczkach nigdy wcześniej nieużywanych. Obok klasycznie torfowych nut w wachlarzu smakowym i aromatycznym odnajdziemy przyjemne elementy czekolady i tropikalnych owoców.
Czekolada w parze z torfem i owocami
Benriach The Smoky leżakujący przez 10 lat w mieszance różnych beczek oferuje klasyczny torfowy charakter, któremu towarzyszą zaskakujące nuty owoców i czekolady.
Barwa: jasne, ciepłe złoto;
Aromat: palone ognisko, golonka, tytoń, kubańskie cygaro, elementy wiśni i moreli;
Smak: czekolada z chilli, sól morska, wiatr z wybrzeża, dym i popiół, biała czekolada;
Finisz: jednocześnie wytrawny i otulający owocowymi nutami;
Obecnie najniższa cena . Resztę zostawiam do waszej oceny.
Opis skopiowany z kunkawa.pl
Mocno torfowa whisky z elementami owoców
Dymny i mocno torfowy 10-latek szkockiej destylarni Benriach to najnowszy wypust marki, zaprezentowany światu w 2020 roku. Intensywny i bogaty w aromaty single malt stanowi kontynuację serii poświęconej mocno surowym dramom, pełnym akcentów dymu z ogniska, popiołu i tytoniu, a także soli morskiej i wodorostów. Nazwa zobowiązuje! Destylat powstał na bazie jęczmienia suszonego torfem o poziomie fenoli w wysokości 50 ppm, co jest dość wysokim wynikiem. Zanim został zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, dojrzewał przez dekadę w mieszance beczek różnego rodzaju: po rumie, po bourbonie oraz w beczkach nigdy wcześniej nieużywanych. Obok klasycznie torfowych nut w wachlarzu smakowym i aromatycznym odnajdziemy przyjemne elementy czekolady i tropikalnych owoców.
Czekolada w parze z torfem i owocami
Benriach The Smoky leżakujący przez 10 lat w mieszance różnych beczek oferuje klasyczny torfowy charakter, któremu towarzyszą zaskakujące nuty owoców i czekolady.
Barwa: jasne, ciepłe złoto;
Aromat: palone ognisko, golonka, tytoń, kubańskie cygaro, elementy wiśni i moreli;
Smak: czekolada z chilli, sól morska, wiatr z wybrzeża, dym i popiół, biała czekolada;
Finisz: jednocześnie wytrawny i otulający owocowymi nutami;
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
18 Komentarzy
sortowanie:Białystok Wierzbowa taka sytuacja. 162 zł też nie ma tragedii za Smoky Ten.
Ok . Sprawdzę i dam znać. (Edytowano)