135°
Opublikowano 6 godzin temu

Tradycje kulinarne Polski - darmowy ebook

Opublikowane przez
Sławorad
Dołączył w 2020
11
52

O tej okazji

Tradycje kulinarne Polskito bezpłatny ebook prezentujący historię kuchni Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Książka wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na dania z różnych części Polski.
Autorką książki jest dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Zdobywczyni nagród kulinarnych w tym: wielu Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award i Nagrody Magellana. Zajmuje się ona historią i antropologią jedzenia, a także turystyką oraz dyplomacją kulinarną. Promowała kuchnię polską w Europie i Azji.

bunkatura.pl/pdf…pdf
Więcej szczegółów od
Aktualizacje społecznościowe

6 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika zeng
    pobierz darmowy ebook
    (bez rejestracji i podawania danych)

    nooo, chociaż jeden
    (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika Fafikostos
    Tradycja to ziemniaki zsiadłe mleko kiszonki śledzie i oby do wiosny
  3. Awatar użytkownika konesercebuli
    Fajny ebook i to jeszcze darmowy, dzięki za wrzucenie. 
  4. Awatar użytkownika caybi
    18264563-ZYMPg.jpgCzy kogoś swędzą kukle?
Awatar użytkownika