Niestety, ta okazja wygasła dzień temu.
1193°
Opublikowano dzień temu
Piec do pizzy Ariete, model 909, Ø 33cm, do 400°C, 1200W (pizza w 4 minuty)
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
Radzio_o
Dołączył w 2019
796
4 408
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Darmowa dostawa.
Możliwy dodatkowy rabat 10zł za zapis do newslettera : lidl.pl/c/n…093
Moc: 1200 W
Czas pieczenia: ok. 4 min
Temperatura: do 400° C
Ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu
Temperatura 400°C i ogniotrwały kamień gwarantują idealny efekt
Smaczna pizza na stole w ciągu zaledwie 4 minut
Piec do pizzy Ariete, 1200 W, 5 stopni pieczenia
pizza w stylu neapolitańskim: ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu, miękką i chrupiącą jak prosto z pieca drzewnego
doskonałe pieczenie: sekret dobrej pizzy leży w szybkim pieczeniu w bardzo wysokiej temperaturze; 400°C i ogniotrwały kamień zapewniają idealny efekt
kamień ogniotrwały: z materiału odpornego na wysoką temperaturę, gwarantuje szybkie, stałe i równomierne pieczenie, idealne do upieczenia pachnącej pizzy w kilka minut
gotowa w mgnieniu oka: w ciągu zaledwie 4 minut smaczna pizza jest na stole; idealny również do pizzy mrożonej, gotowej w zaledwie 2-3 minut
5 stopni pieczenia: regulowany termostat pozwala na pieczenie słonych przekąsek i pierożków panzerotti, tostów lub podgrzewanie potraw przed serwowaniem
Dane techniczne
moc: 1200 W
Materiał
aluminium
Wymiary
ok. 34 x 30 x 19 cm (dł. x szer. x wys.)
Waga
ok. 3940 g
Możliwy dodatkowy rabat 10zł za zapis do newslettera : lidl.pl/c/n…093
Moc: 1200 W
Czas pieczenia: ok. 4 min
Temperatura: do 400° C
Ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu
Temperatura 400°C i ogniotrwały kamień gwarantują idealny efekt
Smaczna pizza na stole w ciągu zaledwie 4 minut
Piec do pizzy Ariete, 1200 W, 5 stopni pieczenia
pizza w stylu neapolitańskim: ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu, miękką i chrupiącą jak prosto z pieca drzewnego
doskonałe pieczenie: sekret dobrej pizzy leży w szybkim pieczeniu w bardzo wysokiej temperaturze; 400°C i ogniotrwały kamień zapewniają idealny efekt
kamień ogniotrwały: z materiału odpornego na wysoką temperaturę, gwarantuje szybkie, stałe i równomierne pieczenie, idealne do upieczenia pachnącej pizzy w kilka minut
gotowa w mgnieniu oka: w ciągu zaledwie 4 minut smaczna pizza jest na stole; idealny również do pizzy mrożonej, gotowej w zaledwie 2-3 minut
5 stopni pieczenia: regulowany termostat pozwala na pieczenie słonych przekąsek i pierożków panzerotti, tostów lub podgrzewanie potraw przed serwowaniem
Dane techniczne
moc: 1200 W
Materiał
aluminium
Wymiary
ok. 34 x 30 x 19 cm (dł. x szer. x wys.)
Waga
ok. 3940 g
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
128 Komentarzy
sortowanie:Tak żeby już nie dokupować (albo kupować jak najmniej) dodatkowych części / nie grzebać w bebechach żeby podkręcić temperaturę / nie wywalało korków, itd.
Wg mnie jeżeli jest to rzeczywiście okazjonalny wypiek i nie chcesz nic robić przy piecyku (modyfikacje), to nie ma sensu kopułowych poniżej Diavola Pro (który niestety kosztuje ponad 1000). Podobne efekty osiągniesz jak pokombinujesz w piekarniku (kamień zaraz pod grzałką i długie nagrzewanie). Tanie kopułki są dobre jeżeli dużo pieczesz bo bardzo poprawiają wygodę pieczenia, ale wszystko się sprowadza do tego jak często pieczesz pizzę. Żeby rzeczywiście zobaczyć dużą różnicę w pojedynczym wypieku, to trzeba mocno zwiększyć temperaturę i zmienić kamień na biscotto, żeby nie paliło - i tutaj wjeżdża Diavola która bez modów to ma.
Ja długo miałem delikatnie zmodyfikowany tani piecyk (Spice caliente) i jak najbardziej byłem zadowolony, ale w ciągu roku wypiekłem coś około 300 pizz, w piekarniku bym się męczył.
917 czarny
918 biały.
Jak robiłem research pod swój zakup to różnica tylko w kolorze. Mówię tutaj o wymiarach, grzaniu, wielkości etc. Jeżeli piszesz, że różnica jest w minutniku to i tak nie jest on specjalnie przydatny
Co do porównania do Ferrari, to gdy bylem przed zakupem trochę się naczytałem i doszedłem do wniosku, że jeżeli nie chcesz ambitnie modowac to zadnej różnicy nie będzie pomiędzy każdym tanim kopulkowym piecem. Jedynie niektóre piecyki za 300-400 zł są niższe. Ariete ma 19cm, ferrari 20cm, a niektóre tanie kopulki po 16cm.
Także w przypadku taniej kopulki kierowałbym się zasada: kupić to co jest w promocji (Edytowano)
Boost będzie jeżeli odpowiednio wyczujesz piecyk i nauczysz się jak w nim piec. Bez kombinowania się nie obejdzie ale jak już wypracujesz sobie odpowiednią procedurę to efekty są ekstra
Do tego moim zdaniem bez pirometru do tego piecyka nie podchodź (najtańszy z Ali). Bez tego ciężko mieć powtarzalność i to trochę pieczenie w ciemno.
Niemniej jednak efekty osiągnąć super się da
Bez pirometru to trochę pieczenie w ciemno i trud o osiągnąć powtarzalność.
A bardzo łatwo tutaj pizzke zepsuć. Przykładowo przeciągnięty wypiek (zamiast 2-2,5 minuty yo 3,5-4 min) == spieczona mocno pizzke == rozczarowanie.
Piele zazwyczaj od 3,5 do 4 minut. (Edytowano)