Niestety, ta okazja wygasła dzień temu.
1193°
Opublikowano dzień temu

Piec do pizzy Ariete, model 909, Ø 33cm, do 400°C, 1200W (pizza w 4 minuty)

291,75zł349zł-16%
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
Radzio_o
Dołączył w 2019
796
4 408

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Darmowa dostawa.
Możliwy dodatkowy rabat 10zł za zapis do newslettera : lidl.pl/c/n…093

Moc: 1200 W
Czas pieczenia: ok. 4 min
Temperatura: do 400° C

Ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu
Temperatura 400°C i ogniotrwały kamień gwarantują idealny efekt
Smaczna pizza na stole w ciągu zaledwie 4 minut

Piec do pizzy Ariete, 1200 W, 5 stopni pieczenia

pizza w stylu neapolitańskim: ciesz się prawdziwą pizzą neapolitańską w domu, miękką i chrupiącą jak prosto z pieca drzewnego
doskonałe pieczenie: sekret dobrej pizzy leży w szybkim pieczeniu w bardzo wysokiej temperaturze; 400°C i ogniotrwały kamień zapewniają idealny efekt
kamień ogniotrwały: z materiału odpornego na wysoką temperaturę, gwarantuje szybkie, stałe i równomierne pieczenie, idealne do upieczenia pachnącej pizzy w kilka minut
gotowa w mgnieniu oka: w ciągu zaledwie 4 minut smaczna pizza jest na stole; idealny również do pizzy mrożonej, gotowej w zaledwie 2-3 minut
5 stopni pieczenia: regulowany termostat pozwala na pieczenie słonych przekąsek i pierożków panzerotti, tostów lub podgrzewanie potraw przed serwowaniem

Dane techniczne
moc: 1200 W

Materiał
aluminium

Wymiary
ok. 34 x 30 x 19 cm (dł. x szer. x wys.)

Waga
ok. 3940 g
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

128 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika LucjanMaj
    Myślałem nad czymś takim do pizzy. Finalnie okazuje się, że bardziej uniwersalne rozwiązanie to grill gazowy zamykany z kamieniem szamotowym. Mój grill również wyciąga 400*
    Awatar użytkownika eteor
    Grill trochę ciężko na blacie postawić
  2. Awatar użytkownika zwirawski
    Nie mogłem wygooglować wiarygodnego rankingu - ani znaleźć nic podobnego na Pizza Fanatics - polecilibyście który dostępny na rynku piecyk w kategorii do 500-600 PLN wybrać do okazjonalnego wypieku?
    Tak żeby już nie dokupować (albo kupować jak najmniej) dodatkowych części / nie grzebać w bebechach żeby podkręcić temperaturę / nie wywalało korków, itd.
    Awatar użytkownika Cheerilee
    Uwaga - dalsza część to tylko moja opinia, nie musi być jedyna słuszna.
    Wg mnie jeżeli jest to rzeczywiście okazjonalny wypiek i nie chcesz nic robić przy piecyku (modyfikacje), to nie ma sensu kopułowych poniżej Diavola Pro (który niestety kosztuje ponad 1000). Podobne efekty osiągniesz jak pokombinujesz w piekarniku (kamień zaraz pod grzałką i długie nagrzewanie). Tanie kopułki są dobre jeżeli dużo pieczesz bo bardzo poprawiają wygodę pieczenia, ale wszystko się sprowadza do tego jak często pieczesz pizzę. Żeby rzeczywiście zobaczyć dużą różnicę w pojedynczym wypieku, to trzeba mocno zwiększyć temperaturę i zmienić kamień na biscotto, żeby nie paliło - i tutaj wjeżdża Diavola która bez modów to ma.
    Ja długo miałem delikatnie zmodyfikowany tani piecyk (Spice caliente) i jak najbardziej byłem zadowolony, ale w ciągu roku wypiekłem coś około 300 pizz, w piekarniku bym się męczył.
  3. Awatar użytkownika marek_sax
    Czym się różni model ze wstawki (909) od 918? Tylko minutnikiem? Jak ten piecyk wypada w porównaniu z G3 Ferrari?
    Awatar użytkownika masa90
    909 czerwony
    917 czarny
    918 biały.

    Jak robiłem research pod swój zakup to różnica tylko w kolorze. Mówię tutaj o wymiarach, grzaniu, wielkości etc. Jeżeli piszesz, że różnica jest w minutniku to i tak nie jest on specjalnie przydatny
    Co do porównania do Ferrari, to gdy bylem przed zakupem trochę się naczytałem i doszedłem do wniosku, że jeżeli nie chcesz ambitnie modowac to zadnej różnicy nie będzie pomiędzy każdym tanim kopulkowym piecem. Jedynie niektóre piecyki za 300-400 zł są niższe. Ariete ma 19cm, ferrari 20cm, a niektóre tanie kopulki po 16cm.

    Także w przypadku taniej kopulki kierowałbym się zasada: kupić to co jest w promocji (Edytowano)
  4. Awatar użytkownika Neckol
    Gubię się z tym nazewnictwem. Czym różni się 909 od 919, skoro kolor ten sam?
    Awatar użytkownika Toniak47
    Jeśli kolor ten sam to różnią się numerkiem
  5. Awatar użytkownika micha.mankiewicz
    Można odgrzewać pizzę mrożoną?
    Awatar użytkownika Marcin.viz
    Niestety nie działa z mrożonkami. Tylko 24h ciasto 00 po wyrastaniu.
  6. Awatar użytkownika Letho
    Wzięte, dzięki. Z newsletterem jeszcze -10 PLN. Ogolnie robię z przepisu wuja, ale w piekarniku, to nie to. Liczę na porządny boost w temacie.
    Awatar użytkownika masa90
    Tylko nie nastawiaj się,że jest to piecyk w stylu ustawiam 5, wrzucam ciasto i wyjmuje po dwóch minutach

    Boost będzie jeżeli odpowiednio wyczujesz piecyk i nauczysz się jak w nim piec. Bez kombinowania się nie obejdzie ale jak już wypracujesz sobie odpowiednią procedurę to efekty są ekstra
    Do tego moim zdaniem bez pirometru do tego piecyka nie podchodź (najtańszy z Ali). Bez tego ciężko mieć powtarzalność i to trochę pieczenie w ciemno.

    Niemniej jednak efekty osiągnąć super się da
    18462338-pEX95.jpg18462338-zPGNq.jpg
  7. Awatar użytkownika Szalony_bobby
    W tym ariete ludzie narzekali, że grzałki są za nisko
  8. Awatar użytkownika Pawel_Kolodziejski
    mialem  3 sztuki wszystke 3 wywalaly  bezpieczniki. zamienilem  na G3Ferrari.
    Awatar użytkownika jivul
    Nadprądowy czy różnicówkę?
  9. Awatar użytkownika Ziomus_
    Mam i polecam, grzeje do 530°C po malej regulacji termostatu
    18462074-cYkZO.jpg18462074-ViwO6.jpg
    Awatar użytkownika Cheerilee
    530 na kamieniu? Mierzyłeś pirometrem? Rozumiem, że kamień oryginał z piecyka?
  10. Awatar użytkownika masa90
    Wszystkim kupującym polecam od razu kupić na Ali najtańszy pirometr ten piecyk,żeby osiągnąć super efekty wymaga odpowiedniej procedury (wrzucanie gdy temp jest odpowiednia, wypiek z grzałka nonstop czerwona, obroty).
    Bez pirometru to trochę pieczenie w ciemno i trud o osiągnąć powtarzalność.

    A bardzo łatwo tutaj pizzke zepsuć. Przykładowo przeciągnięty wypiek (zamiast 2-2,5 minuty yo 3,5-4 min) == spieczona mocno pizzke == rozczarowanie.
  11. Awatar użytkownika rog333r
    Haha właśnie 5 minut temu zjadłem pizzę z tego pieca. To jest po prostu eksplozja smaku, przepis np. od Wojka Paolo


    Piele zazwyczaj od 3,5 do 4 minut. (Edytowano)
    Awatar użytkownika mati2021
    Przepis jest jeden. Po prostu wyliczyć z kalkulatora pizzy, np. Klub Miłośników Pizzy lub jakumammy
  12. Awatar użytkownika xareuscared
    18461756_1.jpg18461756_1.jpg18461756-IeALS.jpg (Edytowano)
  13. Awatar użytkownika Marek_Ogoor
    Kupiłem rok temu,o łopatkach nic nie pisali ale były. Warto,polecam.
  14. Awatar użytkownika Michaelq16000
    łogiń🔥🔥
  15. Awatar użytkownika Tik_Tak
    Dzięki za wstawkę. Kupione
  16. Awatar użytkownika k1t3k
    Jakieś opinie? warto? Dużo z dziewczyną robimy, bułki, pizza, możemy chcieć też inne. Kocha piec na ogół
    Awatar użytkownika zonk1
    Ale to do pizzy. Ciężko będzie z bulkami, bo się będą jarać od grzalki
  17. Awatar użytkownika qqku
    Cena lepsza niż lepsza można powiedzieć że prawie uczciwa
  18. Awatar użytkownika Wułas
    Też wziąłem zobaczymy co będzie... Robiłem wcześniej na kamieniu w piecu I było spoko
  19. Awatar użytkownika Piciasso
    dzięki! Dla fana pizzy pozycja obowiązkowa, bo cena 281 zł to naprawdę rewelka!
  20. Awatar użytkownika Kakka
    Nie ma nic lepszego jestem mega zadowolona
    Awatar użytkownika Kluskatch
    Są lepsze oj są
Awatar użytkownika