Niestety, ta okazja wygasła 18 sekund temu.
1121°
Odświeżono 10 dni temu

Piec do pizzy ARIETE 918 00 1200W średnica 30 cm Biały (możliwe 334 zł) @ MediaExpert

299zł389zł-23%
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
BetPay Edytor
Dołączył w 2018
2 939
12 507

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Aktualizacja 1
Cena dodatkowo spadła z 349 zł do 299 zł !
Bardzo fajna cena na piec z Polski Jeśli jesteście w banku ING to w aplikacji możecie dodatkowo wygenerować kod -15 zł
  • Darmowa dostawa

Świeża pizza gotowa w około 4 minuty, osiąga maksymalną temperaturę 400°C w kilka chwil. Piec do pizzy ARIETE 918 zapewnia równomierne i stałe pieczenie, podkreślając perfekcję ułożonych na pizzy dodatków oraz nadając idealne zarumienienie i chrupkość spodowi. Jeśli lubisz domową pizzę, ale męczą Cię niedopieczone ciasto lub przypalone składniki, teraz możesz cieszyć się smakiem i zapachem autentycznej neapolitańskiej pizzy w swoim domu. Pizza z urządzenia ARIETE zachwyca nie tylko smakiem, ale także bogatymi kolorami i zapachami, niczym świeżo wyjęta z pieca opalanego drewnem.

  • Moc 1200 W
  • Czas nagrzewania 10 minut
  • Maksymalna temperatura400 stopni

830678_1.jpg
Media Expert Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

131 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Neckol
    Caly czas rozkminiam czy jest sens kupować kolejnego grata, który zajmuje miejsce… pizzka w 250 już wychodzi na szamotowym.
    Walka z samym sobą
    Awatar użytkownika DPV
    Warto kupić taki piecyk jeśli sporo pieczesz. Też jako miłośnik pizzy piekłem na kamieniu w piekarniku rozgrzewanym do 300C ale i tak Ariette zmienił sposób pieczenia w dużo lepszy sposób. 
  2. Awatar użytkownika Pkkk
    Dostanę coś porównywalnego ale większego w podobnej cenie? Te 30cm wydaje mi się mało...
    Awatar użytkownika MaciejNovina
    Nawet te 30 to fikcja bo to od krawędzi do krawędzi realnie wychodzi jakieś 26 żeby placek nie zaczął dotykać kopuły jak trochę się napompuje. Już parę razy zrobiłem za duży i przypaliłem ciasto
  3. Awatar użytkownika piotr.96
    Jak ktoś nie jest klientem ING, a korzysta z Pyszne.pl to za 15 punktów można tam odebrać kupon na 15zł od 300zł
  4. Awatar użytkownika gpaula
    Kupione, dziękuję
    Czy ktoś może mi odpowiedzieć na kilka drobnych pytań?
    1) idealna waga kulki ciasta na jedną porcję do urządzenia?
    2) najlepsze według was ustawienia i czas pieczenia?
    Awatar użytkownika Janekmarciniak
    1) ja zawsze robię 200-210g około
    2) nagrzewam na maksa przez 10-15 min i wrzucam placek. Po jakiejś minucie sprawdzam spód ciasta i jak jest ok to podkładam szuflę tak żeby się nie przypalało. Wszystko piekę na max temp jakieś 2-3 minuty
  5. Awatar użytkownika Dindu_Nuffin
    Teraz pytanie jaki przepis na ciasto oraz sos. Też widziałem kiedyś jakieś nagrania, że kulki ciasta można normalnie sobie masowo mrozić i nie odbija się to na jakości ciasta. Niby ciekawa opcja, bo jak masz ochotę na pizzę to rozmrażasz ile trzeba i tyle.
    Awatar użytkownika Matajo
    Jeżeli chodzi o sos to najlepszy jest z pomidorów pelati. Kupujesz puszkę, którą przekładasz do miski. Następnie ugniatasz pomidory w rękach i dodajesz 1g soli na 100g pomidorów.


    Z ciastem sprawa jest bardziej skomplikowana bo dużo zależy od mąki oraz efektów, które chcesz uzyskać
    Polecam wpisać w google: "Kompendium wiedzy KMP" i tam znajdziesz masę cennych informacji, ale w skrócie potrzebujesz: mąkę, wodę, sól, oliwę oraz minimalną ilość drożdży. Jeszcze lepszym pomysłem jest dołączenie do grupy KMP na Facebooku.

    Sam dopiero wchodzę w świat pizzy jednak podeślę Ci mój przepis z którego korzystam (jedna kulka).
    Mąka Caputo Pizzeria - 169g
    Zimna woda - 106g
    Sól - 5,25g
    Drożdże - 0,25g
    Oliwa - 1,5g

    Przygotowanie:
    W zimnej i osolonej wodzie rozpuszczasz drożdże, następnie dodajesz mąkę oraz oliwę. Całość wyrabiasz aż do momentu w którym ciasto będzie miało przyjemną konsystencję.

    Jeżeli chodzi o wyrastanie i dojrzewanie ciasta to sam robię to bardzo na oko. U mnie wygląda to tak, że wkładam wyrobione ciasto do szczelnego pojemnika i trzymam z 12h w TO (temperatura otoczenia). Po tym czasie dzielę ciasto na mniejsze kulki, zamykam je w szczelnych pojemnikach i trafiają do lodówki i leżą w tym TK (temperatura kontrolowana) około 8-12h. Ciasto wyciągam z lodówki na jakieś 2-3h przed pieczeniem i trzymam je w TO.

    Potem zostaje już sam proces pieczenia, który zależy od sprzętu, który posiadasz


    Nie traktuj tego jak złotą zasadę, bo sam dopiero poznaję ten proces.
    Jakby ktoś miał jakieś uwagi to śmiało, zawsze to nowa wiedza!
  6. Awatar użytkownika ufodude05
    A jak z pierwszym użyciem? Wypalić jakoś go na początku? Czy od razu ładować placka? 😁
    Awatar użytkownika Matajo
    Podobno za pierwszym razem dobrze zwiększać temperaturę stopniowo, żeby uniknąć pęknięcie kamienia.
  7. Awatar użytkownika Yugo
    Niedostępne już a szkoda.
    Dajcie znać, co wam przyjdzie - czy są łopatki w zestawie
    Awatar użytkownika Marian90
    Tak, są
  8. Awatar użytkownika S_Wisnia87
    Kocham pizzę. Znajdę fajny przepis na ciasto i będzie testowane
    Awatar użytkownika AnonHoracy
    Kalkulator z klubu miłościków pizzy oraz polecam ich kanał na YT
  9. Awatar użytkownika xxxWODNIKxxx
    Największy minus tego piecyka to wysokość maksymalna placka,zapomnijcie o BIGA.Ostatnio robiłem taką,smród spalenizny w całym mieszkaniu,ciasto zaczyna dotykać grzałek i robi się katastrofa
    Awatar użytkownika Krzychu127
    Podkładasz coś grubego pod klapę na przodzie i masz ten ok 1cm wiecej luzu. Ja tak nawet piekę wysokie zapiekanki typu biedronka papa pedro.
  10. Awatar użytkownika zakupoholik30
    Modowanie jest konieczne czy działa normalnie też?
    Awatar użytkownika hey2u
    Co to modowanie? Dzieki
  11. Awatar użytkownika REDALERT_GT
    Brac to dla pizzy z biedronki? I do nauki robienia pizzy?
    Awatar użytkownika Maximiliano
    Raczej to drugie!:) ja mam G3 i rodzinka jak sie zjezdza to chca tylko pizze jesc
  12. Awatar użytkownika demotywatorking
    Będzie dobry jeśli nie chce się bawić w żadne mody itp.?
    Awatar użytkownika LackofHumility_
    Ja tak lecę sobie
  13. Awatar użytkownika Grzegorz_JL1
    Diavola spice 2.0 ktoś porównywał ?
  14. Awatar użytkownika KSI82
    Da się go zmodować?
    Awatar użytkownika Dealer
    Da sie.
  15. Awatar użytkownika krzysztof.fabi
    Link masz do rtv euro agd
    Awatar użytkownika BetPay
    Autor
    Coś się linkowanie dzisiaj psuje Teraz powinno działać
  16. Awatar użytkownika REddy
    Ma ktos moze doświadczenie w robieniu pizzy na grillu gazowym??
    Awatar użytkownika dawiddb
    Tak, polecam campingaz onyx z przystawką do pizzy
  17. Awatar użytkownika Wielki_Znawca_Tematu
    w Juli jest teraz piec do pizzy tylko że na gaz za 390zł płyta z kamienia (szamot??) temp do 450°C

    ktoś go ma? widział na oczy? za tyle to chyba warto zaryzykować



    jula.pl/cat…44/
    Awatar użytkownika minerek
    z grzaniem tylko z dolu? dla mnie bez sensu
  18. Awatar użytkownika Wułas
    To czy G3ferrari i dlaczego?
    Awatar użytkownika Nappa
    Ta sama moc, inna obudowa.
  19. Awatar użytkownika jbloo
    Średnia okazja w Lidlu taniej
  20. Awatar użytkownika arkadiusz.gry
    Giuseppe bardzo dobrze w nim wychodzi
    Awatar użytkownika rymcymcym
    Guseppe
Awatar użytkownika