Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
224°
Opublikowano 5 marca 2024
YANKEE CAFFEE - Kawa ziarnista Arabica Świeżo wypalona Niebiańska Pianka 1000 g
9,99zł z Polska ·
Opublikowane przez
Jarek_MXXC
Dołączył w 2019
6
27
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Ciekawa pozycja dla kawoszy. 1 kg kawy za 45 zł. Dostępna wysyłka smart.
Kawa przychodzi w lekko innym opakowaniu niż jest na zdjęciu od producenta - tzn. na opakowaniu jest naklejka z etykietą zamiast nadruku. Nie ma to wpływu jednak na towar.
Smak kawy jest bardzo wyważony. Nie jest za kwaśna.
Im krótszy jest czas od wypalenia kawy, tym lepsza jest pianka (podobno powinno być maksymalnie 6 - 12 mcy - niech jakiś ekspert się wypowie :)). W przypadku tej kawy wypalenie miało miejsce 3 dni przed zamówieniem.
Ważna informacja.
Musiałem zmienić ustawienia młynka w ekspresie - z drobnego mielenia na najbrubsze, gdyż ciśnienie było za wysokie i woda nie przechodziła przez kolbę (ekspres kolbowy)
▶ Kraj pochodzenia Brazylia
▶ Nuty smakowe CZEKOLADA, MIÓD
▶ Kwasowość niska
▶ Body wysokie
▶ Aromat słodki
▶ Stopień palenia Średni
Informacje od producenta:
Najważniejsza jest jakość
Dzięki współpracy z wieloma dystrybutorami surowych ziaren jesteśmy w stanie wyselekcjonować najlepsze odmiany z dostępnych.
Każda jedna partia towaru przed importem jest testowana przez wykwalifikowanego testera, dzięki czemu końcowy produkt cechuje się niezmiennym smakiem, nie zależnie od tego z jakiego okresu produkcji pochodzi.
Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniem
Opakowania, w które pakujemy ziarna również nie są przypadkowe - każde z nich jest wyposażone w zawór jednostronnego działania - aby kawa mogła wypuścić z siebie niechciany dwutlenek węgla. A zamknięcie strunowe pozwala po każdym użyciu zamknąć ziarna z powrotem do idealnych warunków przechowywania. Dzięki takim opakowaniom kawa przez wiele miesięcy zachowa swoje najlepsze walory smakowe.
Przebieg palenia kawy
Na swoim koncie mamy kilkaset ton wypalonych ziaren różnego rodzaju - ogromne doświadczenie. Regularne cuppingi, czyli degustacje ziaren pozwalają nam dobrać najlepsze profile palenia dla każdego z nich.
Jeśli jakaś partia nie spełnia naszych oczekiwań, nie dopuszczamy jej do dystrybucji. Choć zdarza się to bardzo rzadko, ponieważ każde palenie to dokładnie zaplanowany proces, nad którym czuwa szereg czujników i zaawansowany system sterowania jednego z najbardziej zaawansowanych piecy do palenia kawy na rynku.
Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.
Kawa przychodzi w lekko innym opakowaniu niż jest na zdjęciu od producenta - tzn. na opakowaniu jest naklejka z etykietą zamiast nadruku. Nie ma to wpływu jednak na towar.
Smak kawy jest bardzo wyważony. Nie jest za kwaśna.
Im krótszy jest czas od wypalenia kawy, tym lepsza jest pianka (podobno powinno być maksymalnie 6 - 12 mcy - niech jakiś ekspert się wypowie :)). W przypadku tej kawy wypalenie miało miejsce 3 dni przed zamówieniem.
Ważna informacja.
Musiałem zmienić ustawienia młynka w ekspresie - z drobnego mielenia na najbrubsze, gdyż ciśnienie było za wysokie i woda nie przechodziła przez kolbę (ekspres kolbowy)
▶ Kraj pochodzenia Brazylia
▶ Nuty smakowe CZEKOLADA, MIÓD
▶ Kwasowość niska
▶ Body wysokie
▶ Aromat słodki
▶ Stopień palenia Średni
Informacje od producenta:
Najważniejsza jest jakość
Dzięki współpracy z wieloma dystrybutorami surowych ziaren jesteśmy w stanie wyselekcjonować najlepsze odmiany z dostępnych.
Każda jedna partia towaru przed importem jest testowana przez wykwalifikowanego testera, dzięki czemu końcowy produkt cechuje się niezmiennym smakiem, nie zależnie od tego z jakiego okresu produkcji pochodzi.
Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniem
Opakowania, w które pakujemy ziarna również nie są przypadkowe - każde z nich jest wyposażone w zawór jednostronnego działania - aby kawa mogła wypuścić z siebie niechciany dwutlenek węgla. A zamknięcie strunowe pozwala po każdym użyciu zamknąć ziarna z powrotem do idealnych warunków przechowywania. Dzięki takim opakowaniom kawa przez wiele miesięcy zachowa swoje najlepsze walory smakowe.
Przebieg palenia kawy
Na swoim koncie mamy kilkaset ton wypalonych ziaren różnego rodzaju - ogromne doświadczenie. Regularne cuppingi, czyli degustacje ziaren pozwalają nam dobrać najlepsze profile palenia dla każdego z nich.
Jeśli jakaś partia nie spełnia naszych oczekiwań, nie dopuszczamy jej do dystrybucji. Choć zdarza się to bardzo rzadko, ponieważ każde palenie to dokładnie zaplanowany proces, nad którym czuwa szereg czujników i zaawansowany system sterowania jednego z najbardziej zaawansowanych piecy do palenia kawy na rynku.
Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
37 Komentarzy
sortowanie:Smak ziemisty, aromat żaden.
Już się więcej nie nabiorę.
Zapas powoli się kończy, więc szukam dobrej podstawy na poranną kawkę w przystępnej cenie