Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
148°
Opublikowano 29 grudnia 2023
IKEA 365+ Patelnia, stal nierdz/powłoka zapobiegająca przywieraniu, 28 cm
12zł ·
Opublikowane przez
scourge
Dołączył w 2020
103
221
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Produkt nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek/płyt, łącznie z płytą indukcyjną.
Teflon® Platinum plus - wytrzymała warstwa zapobiegająca przywieraniu potraw sprawia, że naczynie nadaje się do codziennego użytku.
Naczynie posiada zaokrąglone krawędzie, które ułatwiają mieszanie i przelewanie zawartości.
Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw umożliwia smażenie bez tłuszczu.
Wykonane ze stali nierdzewnej, co sprawia, że patelnie są trwałe i łatwe do utrzymania w czystości.
Grube dno z jednej warstwy aluminium umieszczonej pomiędzy dwiema warstwami stali nierdzewnej. Zapewnia równomierne i energooszczędne rozprowadzanie ciepła, co ogranicza ryzyko przypalenia i przywierania potrawy.
Potrawy można gotować w niskiej temperaturze i oszczędzać energię elektryczną, bo garnki ze stali nierdzewnej dobrze pochłaniają ciepło i utrzymują je na długo.
Patelnia z warstwą zapobiegającą przywieraniu potraw zmniejsza ryzyko przypalenia i jest łatwa do mycia.
Można wygodnie zawiesić i przechowywać dzięki otworowi w uchwycie.
Teflon® Platinum plus - wytrzymała warstwa zapobiegająca przywieraniu potraw sprawia, że naczynie nadaje się do codziennego użytku.
Naczynie posiada zaokrąglone krawędzie, które ułatwiają mieszanie i przelewanie zawartości.
Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw umożliwia smażenie bez tłuszczu.
Wykonane ze stali nierdzewnej, co sprawia, że patelnie są trwałe i łatwe do utrzymania w czystości.
Grube dno z jednej warstwy aluminium umieszczonej pomiędzy dwiema warstwami stali nierdzewnej. Zapewnia równomierne i energooszczędne rozprowadzanie ciepła, co ogranicza ryzyko przypalenia i przywierania potrawy.
Potrawy można gotować w niskiej temperaturze i oszczędzać energię elektryczną, bo garnki ze stali nierdzewnej dobrze pochłaniają ciepło i utrzymują je na długo.
Patelnia z warstwą zapobiegającą przywieraniu potraw zmniejsza ryzyko przypalenia i jest łatwa do mycia.
Można wygodnie zawiesić i przechowywać dzięki otworowi w uchwycie.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
54 Komentarze
sortowanie:Wypadła dobrze przy szybkim smażeniu, bo patelnia jest cieniutka i lekka.
Niech spróbuje usmażyć kotlety lub coś na głębszym tłuszczu lub warzywa bądź inne potrawy wymagające dłuższego równomiernego podsmażania np. pod przykryciem.
Wtedy ta patelnia będzie przypalać.
Do tego szybko się odbarwia i bez odpowiedniego traktowania zaczyna przypalać wszystko.
Stilgar miał do porównania swoją starszą wersję tej patelni.
Poza tym Stilgar nie robi rzetelnych, pełnych testów, ale tylko aspektów go interesujących.
Podobnie z monitorami, pomija aspekty pracy codziennej np. czysto biurowej, z przeglądarką, excelem, wordem, czy nawet paintem. On nie jest wyrocznią i często dobrze ocenia produkty, które nie sprawdzą się u wielu użytkowników. (Edytowano)
I o zdrowie dbać.
Oby nie z aluminium patelnie
Jak ktoś nie rozumie po angielsku to zostaje dark waters . (Edytowano)
Edit. Czytam komentarze pod spodem i widzę, że dużo osób narzeka na tę patelnię. Odbarwia się i nierównomiernie smaży. Cóż, jeśli chodzi o mnie to nie smażę kilograma kotletów, więc nie narzekam na jej właściwości.
Nie mam porównania też do dużo droższych patelni, więc może dlatego.
A odbarwienie zeszło mi niechcący, gdy wrzuciłam patelnię do zlewu, gdzie był plaster pomarańczy. Tam gdzie ten plaster się przykleił odbarwienie zniknęło. Może to jakiś patent na czyszczenie...? (Edytowano)
To, że używacie patelni z Ikea za 40zł świadczy, że nie jest to restauracja, a raczej tani bar.
W barach chodzi o szybkie przygotowanie potraw i ta się do tego nadaje.
Poza tym, zawodowy kucharz wie jak smażyć, aby nie przypalić i usmaży nawet w garnku.
Użytkownik domowy niekoniecznie jest ekspertem i potrzebuje sprzętu, który sporo wybacza.
PS.: Restauracja na indukcji? (Edytowano)