Niestety, ta okazja wygasła 8 minut temu.
170°
Opublikowano 5 września 2023
Single malt whisky Aber Falls 0,7l oraz Whisky single malt Glen Moray Porto i Sherry Cask Finish 0,7l. Sklep Netto
Opublikowane przez
khportal
Dołączył w 2020
729
16 746
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Dobra cena na single malt w Netto.
"Destylarnia Aber Falls w Walii wypuściła na rynek pierwszą single malt whisky o tej samej nazwie. Nazwa nawiązuje do sąsiadujących z destylarnią wodospadów. Produkcja bazuje wyłącznie na lokalnych uprawach jęczmienia, a podwójna destylacja odbywa się w tradycyjnych, miedzianych alembikach. W recepturze finalnego produktu znajdują się destylaty dojrzewające w beczkach ex Bourbon, Virgin Oak i ex Sherry Oloroso. Whisky w ciężkiej, rzeźbionej, przypominającej karafkę butelce. Aromat: kandyzowane owoce, figi, rodzynki, toffi, orzechy, ciemna czekolada, espresso."
"Glen Moray Port dojrzewa podwójnie – pierw w beczkach po Bourbonie, a ostatnie 8 miesięcy w beczkach, w których wcześniej leżakowało Porto z Gran Cruz, najsłynniejszej firmy produkującej porto na świecie. Trunek przejął z beczek intensywnych aromatów letnich owoców, ciemnej czekolady, cynamonu oraz wyraźnego różowego odcienia. Twórca whisky, Graham Coull, połączył smak whisky i aromaty porto w zbalansowany i pełen charakteru trunek.
Kolor: złoto-miodowy z refleksami różowego grejpfruta;
Nos: łagodny, słodki; pszenny tost, wanilia, jasny dąb, suszone owoce, rodzynki, kakao, toffi;
Smak: dobrze zbalansowany, delikatny; cytrusy, karmel, cynamon, miód, skórka pomarańczowa, rodzynki;
Finisz: długi; miód, słodkie przyprawy, delikatny dąb, czekolada, cynamon;"
"Ten single malt Elgin Classic leżakuje pierw w beczkach po amerykańskim Bourbonie, a na ostatnie 8 miesięcy przenoszony jest do beczek używanych do starzenia wyjątkowego wina Sherry – Oloroso. Po kilku miesiącach przenikania się wzajemnie aromatów dwóch intensywnych alkoholi, waniliowy i dębowy zapach klasycznego whisky jest wciąż widoczny, lecz wzbogacony słodkimi aromatami suszonych owoców i orzechów.
Kolor: różowe złoto;
Nos: subtelny; suszone owoce, cukierki toffi, cynamon, orzechy włoskie, rodzynki, wanilia;
Smak: wielowarstwowy, bogaty; słodki dąb, wanilia, gorzka czekolada, orientalna przyprawa, cynamon, karmel, morele;
Finisz: trwały i przyjemny; przyprawy korzenne, toffi, lukrecja, wanilia;"
Opisy zaczerpnięte: WInnica Lidla i Kukunawa
"Destylarnia Aber Falls w Walii wypuściła na rynek pierwszą single malt whisky o tej samej nazwie. Nazwa nawiązuje do sąsiadujących z destylarnią wodospadów. Produkcja bazuje wyłącznie na lokalnych uprawach jęczmienia, a podwójna destylacja odbywa się w tradycyjnych, miedzianych alembikach. W recepturze finalnego produktu znajdują się destylaty dojrzewające w beczkach ex Bourbon, Virgin Oak i ex Sherry Oloroso. Whisky w ciężkiej, rzeźbionej, przypominającej karafkę butelce. Aromat: kandyzowane owoce, figi, rodzynki, toffi, orzechy, ciemna czekolada, espresso."
"Glen Moray Port dojrzewa podwójnie – pierw w beczkach po Bourbonie, a ostatnie 8 miesięcy w beczkach, w których wcześniej leżakowało Porto z Gran Cruz, najsłynniejszej firmy produkującej porto na świecie. Trunek przejął z beczek intensywnych aromatów letnich owoców, ciemnej czekolady, cynamonu oraz wyraźnego różowego odcienia. Twórca whisky, Graham Coull, połączył smak whisky i aromaty porto w zbalansowany i pełen charakteru trunek.
Kolor: złoto-miodowy z refleksami różowego grejpfruta;
Nos: łagodny, słodki; pszenny tost, wanilia, jasny dąb, suszone owoce, rodzynki, kakao, toffi;
Smak: dobrze zbalansowany, delikatny; cytrusy, karmel, cynamon, miód, skórka pomarańczowa, rodzynki;
Finisz: długi; miód, słodkie przyprawy, delikatny dąb, czekolada, cynamon;"
"Ten single malt Elgin Classic leżakuje pierw w beczkach po amerykańskim Bourbonie, a na ostatnie 8 miesięcy przenoszony jest do beczek używanych do starzenia wyjątkowego wina Sherry – Oloroso. Po kilku miesiącach przenikania się wzajemnie aromatów dwóch intensywnych alkoholi, waniliowy i dębowy zapach klasycznego whisky jest wciąż widoczny, lecz wzbogacony słodkimi aromatami suszonych owoców i orzechów.
Kolor: różowe złoto;
Nos: subtelny; suszone owoce, cukierki toffi, cynamon, orzechy włoskie, rodzynki, wanilia;
Smak: wielowarstwowy, bogaty; słodki dąb, wanilia, gorzka czekolada, orientalna przyprawa, cynamon, karmel, morele;
Finisz: trwały i przyjemny; przyprawy korzenne, toffi, lukrecja, wanilia;"
Opisy zaczerpnięte: WInnica Lidla i Kukunawa
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
27 Komentarzy
sortowanie:Oczywiście spekulanci nawet z trucizny zrobili sobie obiekt inwestycyjny, ale koniec końców tylko dla alkoholików ma to jakakolwiek wartość.