

Niestety, ta okazja wygasła 9 października 2023.

493°
Opublikowano 9 września 2023
Nóż do Warzyw Victorinox, 18 cm
8,99zł ·


Opublikowane przez
arteeq
Dołączył w 2022
160
526
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Najlepszy nóż do krojenia warzyw, owoców i innych produktów.
Do wyrafinowanych rzeźb, fantazyjnych dekoracji i wymagających dekoracji.
Wysokiej jakości wykonanie, wyprodukowano w Szwajcarii, ergonomiczny uchwyt, nadaje się do mycia w zmywarce.
Darmowa dostawa dla posiadaczy Prime.

Do wyrafinowanych rzeźb, fantazyjnych dekoracji i wymagających dekoracji.
Wysokiej jakości wykonanie, wyprodukowano w Szwajcarii, ergonomiczny uchwyt, nadaje się do mycia w zmywarce.
Darmowa dostawa dla posiadaczy Prime.


Aktualizacje społecznościowe
80 Komentarzy
sortowanie:czy to nie te same? po 14,7 zł??
Nie wiem czy nadal jest promocja (była wstawka) na ten nóż z pikutkiem i obieraczką za 40ziko.
https://www.ceneo.pl/629…178#tab=reviews
Opinia po roku użytkowania:
Bądźmy szczerzy. To jest po prostu gównolit. Tak. Victorinox tworzy te
norze z gównolitu. Nie ważne jaki tam stop jest w papierach. I nie tylko
Ja tak twierdzę. Twierdzi to też prosta ostrzałka ceramiczna na której
przy ostrzeniu (a w zasadzie doostrzaniu) ten nóż wydaje dźwięk
gównolitu a nie ostrzenia porządnego metalu. I ma to oczywiście zarówno
wady jak i zalety. Gównolit stępi się bardzo szybko, ale też szybko sie
go ostrzy do przyzwoitej ostrości (tj choćby test skórki od pomidora
gałązkowego). Jest on z gównolitu i dlatego jest dość giętki, co się
nieraz przydaje. Jest też bardzo lekki oraz cieńki co też jest zaletą w
operowaniu nim i krojeniu produktów na bardzo cieńkie plasterki.
A czemu tak oscentacyjnie nazwałem ten materiał gównlitem? Oprócz tego
że to miekki stop, również z tego powodu że jako jedyny u mnie w kuchni
(a używam ok 10 różnych rodzajów TANICH noży) dorobił sie w ciągu ok pół
roku użytkowania kilku kropek RDZY. Jedna na zdjęciu pod nazwą
producenta. I nie. Nie trzymałem go w stęchniałej komórce, nie spędził
tygodnia w brudnej wodzie w brudnym garze ani też nie był myty w
zmywarce. To było normalne użytkowanie. Może trafiłem na jakiś felerny
egzemplarz ale fakt jest faktem. Co ciekawe na przybliżeniu zdjęcia
widać ryski które jednak świadczą o twardości tego gównolitu.
Z dokładnie z tego samego gówolitu jest tak zachwalany przez wszystkich
tak zwany pikutek. Z tym że on nie tępi się tak szybko tylko i wyłącznie
dlatego gdyż posiada ząbki. Jednakże ząbki te sa tylko z jednej strony
toteż przy krojeniu ściąga go na jedną stronę.
Czy kupiłbym go ponownie? Sam nie wiem. Jest mnóstwo podobnych
jakościowo ale tańszych noży. Ale w sumie się sprawdza więc nie narzekam
jakoś bardzo.
Wszyscy mówią o zaje**** tych noży. O ich ostrości i jakości.
Ja mam w domu pikutka i do jarzyn. Pikutek się przydaje (kroje nim tylko skórkę świeżego chleba) natomiast zwykły trzeba doastrzać niemal codziennie by był w stanie przeciąć lekko, bez nacisku skórkę pomidora niemalinowego. Bardzo szybko się tępią. Nie wiem czy nie lepiej kupic np friskars w jakiejś np biedronce. (Edytowano)
np Tramontina dla tomatów . Ma ząbki.
Mega ostre. Trzeba uważać na palce.
miękka stał dość, ostrze szybko się tępi ale też bardzo łatwo go naostrzyć. bardzo fajny poręczny nożyk, jak by miał 2-3 cm więcej to by był ideał. (Edytowano)