Niestety, ta okazja wygasła 18 sekund temu.
1121°
Odświeżono 10 dni temu
Piec do pizzy ARIETE 918 00 1200W średnica 30 cm Biały (możliwe 334 zł) @ MediaExpert
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
BetPay Edytor
Dołączył w 2018
2 939
12 507
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Aktualizacja 1
Cena dodatkowo spadła z 349 zł do 299 zł !
Bardzo fajna cena na piec z Polski Jeśli jesteście w banku ING to w aplikacji możecie dodatkowo wygenerować kod -15 zł
Świeża pizza gotowa w około 4 minuty, osiąga maksymalną temperaturę 400°C w kilka chwil. Piec do pizzy ARIETE 918 zapewnia równomierne i stałe pieczenie, podkreślając perfekcję ułożonych na pizzy dodatków oraz nadając idealne zarumienienie i chrupkość spodowi. Jeśli lubisz domową pizzę, ale męczą Cię niedopieczone ciasto lub przypalone składniki, teraz możesz cieszyć się smakiem i zapachem autentycznej neapolitańskiej pizzy w swoim domu. Pizza z urządzenia ARIETE zachwyca nie tylko smakiem, ale także bogatymi kolorami i zapachami, niczym świeżo wyjęta z pieca opalanego drewnem.
- Darmowa dostawa
Świeża pizza gotowa w około 4 minuty, osiąga maksymalną temperaturę 400°C w kilka chwil. Piec do pizzy ARIETE 918 zapewnia równomierne i stałe pieczenie, podkreślając perfekcję ułożonych na pizzy dodatków oraz nadając idealne zarumienienie i chrupkość spodowi. Jeśli lubisz domową pizzę, ale męczą Cię niedopieczone ciasto lub przypalone składniki, teraz możesz cieszyć się smakiem i zapachem autentycznej neapolitańskiej pizzy w swoim domu. Pizza z urządzenia ARIETE zachwyca nie tylko smakiem, ale także bogatymi kolorami i zapachami, niczym świeżo wyjęta z pieca opalanego drewnem.
- Moc 1200 W
- Czas nagrzewania 10 minut
- Maksymalna temperatura400 stopni
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
131 Komentarzy
sortowanie:Walka z samym sobą
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na kilka drobnych pytań?
1) idealna waga kulki ciasta na jedną porcję do urządzenia?
2) najlepsze według was ustawienia i czas pieczenia?
2) nagrzewam na maksa przez 10-15 min i wrzucam placek. Po jakiejś minucie sprawdzam spód ciasta i jak jest ok to podkładam szuflę tak żeby się nie przypalało. Wszystko piekę na max temp jakieś 2-3 minuty
Z ciastem sprawa jest bardziej skomplikowana bo dużo zależy od mąki oraz efektów, które chcesz uzyskać
Polecam wpisać w google: "Kompendium wiedzy KMP" i tam znajdziesz masę cennych informacji, ale w skrócie potrzebujesz: mąkę, wodę, sól, oliwę oraz minimalną ilość drożdży. Jeszcze lepszym pomysłem jest dołączenie do grupy KMP na Facebooku.
Sam dopiero wchodzę w świat pizzy jednak podeślę Ci mój przepis z którego korzystam (jedna kulka).
Mąka Caputo Pizzeria - 169g
Zimna woda - 106g
Sól - 5,25g
Drożdże - 0,25g
Oliwa - 1,5g
Przygotowanie:
W zimnej i osolonej wodzie rozpuszczasz drożdże, następnie dodajesz mąkę oraz oliwę. Całość wyrabiasz aż do momentu w którym ciasto będzie miało przyjemną konsystencję.
Jeżeli chodzi o wyrastanie i dojrzewanie ciasta to sam robię to bardzo na oko. U mnie wygląda to tak, że wkładam wyrobione ciasto do szczelnego pojemnika i trzymam z 12h w TO (temperatura otoczenia). Po tym czasie dzielę ciasto na mniejsze kulki, zamykam je w szczelnych pojemnikach i trafiają do lodówki i leżą w tym TK (temperatura kontrolowana) około 8-12h. Ciasto wyciągam z lodówki na jakieś 2-3h przed pieczeniem i trzymam je w TO.
Potem zostaje już sam proces pieczenia, który zależy od sprzętu, który posiadasz
Nie traktuj tego jak złotą zasadę, bo sam dopiero poznaję ten proces.
Jakby ktoś miał jakieś uwagi to śmiało, zawsze to nowa wiedza!
Dajcie znać, co wam przyjdzie - czy są łopatki w zestawie
ktoś go ma? widział na oczy? za tyle to chyba warto zaryzykować
jula.pl/cat…44/