-62°
Opublikowano 5 dni temu
Grill gazowy - JamesTown Conor z palnikiem na podczerwień
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
Bartekpl91
Dołączył w 2017
9
140
O tej okazji
Bardzo ciekawa propozycja Grilla gazowego od Jamestown dostępnego w OBI.
Dwa tygodnie sam zakupiłem grill tego producenta (model MADDOX 4+1).
Co wyróżnia ten grill na tle konkurencji:
- Gwarancja 10 lat na całość, bez żadnych kruczków i głupich wyłączeń (tak przeczytałem szczegółowo zakres gwarancji)
- Świetna jakość spasowania, montaż totalnie bezproblemowy, prosta instrukcja, świetnie zabezpieczony.
- Ruszta żeliwne (można je odwrócić wówczas mamy ruszta płaskie, idealne pod karkówkę)
- korpus piekarnika to jeden element (jak w topowych grillach - Napoleon, Weber, BroilKing)
- Palnik boczny na podczerwień osiągający 800stopni (super sprawa do steków możemy osiągnąć błyskawiczne "zamknięcie" mięsa przez co będzie soczyste, a z wierzchu chrupiące)
- Palnik na podczerwień wewnątrz piekarnika (wykorzystywany głównie pod rożno obrotowe)
- Drugi dodatkowy standardowy palnik (pod patelnie, garnek)
- Aromatyzery wykonane ze stali nierdzewnej
- Stabilność
- Mieści się butla gazowa 11kg z kołnierzem i dodatkowo zostaje sporo miejsca na akcesoria.
- Podświetlane gałki temperatury (bajer)
- Łatwość czyszczenia i przemyślana konstrukcja
Z minusów:
- temperatura którą można osiągnąć z palników głównych to ~300 stopni (trzeba go bujać około 15min)
- nie ma tak dobrego rozwiązania na zrębki drewniane jak np. Napoleon
Ogólnie polecam.
Sam żałuje, że nie poczekałem z zakupem 2 tygodnie, bo brałbym tego z wstawki.
PS. To co na pewno warto do niego dokupić to futerał dedykowany (129zł).
PSPS. Warto jechać z kimś do sklepu 45kg nie jest tak łatwo wrzucić do bagażnika.
Dwa tygodnie sam zakupiłem grill tego producenta (model MADDOX 4+1).
Co wyróżnia ten grill na tle konkurencji:
- Gwarancja 10 lat na całość, bez żadnych kruczków i głupich wyłączeń (tak przeczytałem szczegółowo zakres gwarancji)
- Świetna jakość spasowania, montaż totalnie bezproblemowy, prosta instrukcja, świetnie zabezpieczony.
- Ruszta żeliwne (można je odwrócić wówczas mamy ruszta płaskie, idealne pod karkówkę)
- korpus piekarnika to jeden element (jak w topowych grillach - Napoleon, Weber, BroilKing)
- Palnik boczny na podczerwień osiągający 800stopni (super sprawa do steków możemy osiągnąć błyskawiczne "zamknięcie" mięsa przez co będzie soczyste, a z wierzchu chrupiące)
- Palnik na podczerwień wewnątrz piekarnika (wykorzystywany głównie pod rożno obrotowe)
- Drugi dodatkowy standardowy palnik (pod patelnie, garnek)
- Aromatyzery wykonane ze stali nierdzewnej
- Stabilność
- Mieści się butla gazowa 11kg z kołnierzem i dodatkowo zostaje sporo miejsca na akcesoria.
- Podświetlane gałki temperatury (bajer)
- Łatwość czyszczenia i przemyślana konstrukcja
Z minusów:
- temperatura którą można osiągnąć z palników głównych to ~300 stopni (trzeba go bujać około 15min)
- nie ma tak dobrego rozwiązania na zrębki drewniane jak np. Napoleon
Ogólnie polecam.
Sam żałuje, że nie poczekałem z zakupem 2 tygodnie, bo brałbym tego z wstawki.
PS. To co na pewno warto do niego dokupić to futerał dedykowany (129zł).
PSPS. Warto jechać z kimś do sklepu 45kg nie jest tak łatwo wrzucić do bagażnika.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
10 Komentarzy
sortowanie:Ja polecę jednak napoleona 325 lub 425 z palnikiem Infra, steki i karkowa wychodzą niesamowicie.