Niestety, ta okazja wygasła minutę temu.
570°
Opublikowano 10 kwietnia 2024

Szklany zaparzacz do kawy Cold Brew ze zintegrowanym filtrem (dzbanek lub butelka) @Lidl

41,93zł59,90zł-30%
9,90zł ·
Opublikowane przez
Herba Edytor
Dołączył w 2014
6 658
823

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Kawy

Znajdź więcej okazji Kawy

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Szklany zaparzacz do kawy Cold Brew ze zintegrowanym filtrem (dzbanek lub butelka) za 42 zł + 10 zł za dostawę.

Przecena z 59.9 zł (na Allegro kilka dzbanków w podobnej cenie, dwie butelki za 56 zł).


Opis produktu:
  • do przygotowywania kawy na zimno – na orzeźwiający letni napój
  • zintegrowany filtr z siatką z drobnymi oczkami ze stali nierdzewnej
  • zdejmowana pokrywka z uszczelką
  • szkło odporne na temperaturę od 0 do 100°C
  • nadaje się do lodówki i zmywarki do naczyń
  • nie zawiera BPA: nie zawiera bisfenolu A
  • butelka: ok. 800 ml
  • dzbanek:
  • z uchwytem i wylewką
  • ok. 700 ml

Materiał:
  • butelka/dzbanek: szkło borokrzemowe
  • pokrywka: tworzywo sztuczne, silikon
  • filtr: tworzywo sztuczne, stal nierdzewna

Wymiary:
  • butelka: ok. 8 x 31 cm (Ø x wys.)
  • dzbanek: ok. 12,4 x 9 x 22,8 cm (dł. x szer. x wys.)

Waga:
  • butelka: ok. 460 g
  • dzbanek: ok. 410 g
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

42 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika f41c0n
    kupiłem kiedyś odpowiednik Hario, ale po 3 razach jakoś się zniechęciłem z powodu czekania 12-16h na zaparzenie (macerowanie). Ostatnio na YT odkryłem sposób na coldbrew w 15-20 min, dzięki próżni/podciśnieniu. Na amazon można kupić pompkę + 2 korki (z przeznaczeniem do wina, ale nikt nie spr do czego używacie). Proporcja 6/100, wymieszać dokładnie, korek, pompka, 15 min, (można) przelać przez filtr np. v60, jak ktoś chce to kostki lodu i mleko. Smakuje tak samo, jak nie lepiej od klasycznej metody.
    Awatar użytkownika Maciej.Czaja
    Tylko jest jedna kwestia. Cold Brew macerowany metodą naturalną ma bardzo ale to badzo dużo kofeiny. Ten sposób 15 minut z ciśnieniem nie ma szans na taką ekstracje. To jest jak z espresso - wbrew pozorom nie ma dużo kofeiny a ma dużo kawowego smaku. Jak ktoś lubi coldbrew za to, że pobudza lepiej niż energetyk tutaj się zawiedzie. Jak ktoś pije dla smaku to jasne - nawet metoda espresso na lód + zimna woda jest świetna i jest jeszcze mniej zachodu a smak świetny. Pozatym macerujesz dzień wcześniej i kawe masz na 2 dni w przypadku ColdBrew nie jest to jakoś masakrycznie dużo pracy.
  2. Awatar użytkownika asymon
    Pamiętajcie, że kawę do cold brew mielimy grubo, nawet grubiej niż do french pressu.

    I koniecznie spróbujcie jakiejś "owocowej" kawy, Kenia czy Etiopia.
  3. Awatar użytkownika tomecz9
    Ten filtr jakoś się wymienia?
    Awatar użytkownika asymon
    Mam Hario od roku, kilkanaście razy kawę latem robiłem, nic się nie dzieje.


    Po prostu myjesz pod bieżącą wodą, żeby wypłukać fusy.
  4. Awatar użytkownika tomecz9
    Kawę wsypuję do sitka a potem do tego sitka leję wodę? Tak? Jakie proporcje?
    Awatar użytkownika asymon
    1) mielisz grubo, możesz odsiać pył który robi się przy mieleniu (drobne sitko albo na kartce). Jeśli tu faktycznie wchodzi 800ml, to bierzesz 5*8 = 40g kawy raczej grubo zmielonej i bez pyłu
    2) spróbuj kawy jasno palonej, wychodzi dziwnie, ale mi smakuje
    3) nastawiasz wieczorem i rano przed wyjściem do pracy jest gotowe, 12 godzin jest u mnie OK, podobno można dłużej, ale krócej lepiej nie, bo wychodzi lura
    4) jak nie chcesz wydawać absurdalnych pieniędzy na kawę, mi osobiście w zeszłe lato najlepiej wchodziła Blue Orca Blue Label (na ciepło też). Ona faktycznie jest średnio palona, nie że mocno i tylko napisane że średnio (Edytowano)
  5. Awatar użytkownika pukki92
    Do samego cold brew raczej słabo opłacalna sprawa
  6. Awatar użytkownika WitoDessKuczyński
    Pamiętamy oczywiście, że: mielimy kawę na grubo, wybieram lżej palone i najlepiej z certyfikatem specjality. Trzymamy się czasów macerowania lub skracamy i wydłużamy, ale świadomie. To samo z ilością kawy. Pomiędzy użytkownikami wyparzamy urządzenie. I jak nie zastosowaliśmy się do instrukcji to nie marudzimy
  7. Awatar użytkownika ElFisiel
    Super cena, ja Hario kupiłem za 100, jakby wtedy był lidlowy to bym kupił.
    Promka idealna na idące lato
  8. Awatar użytkownika kaol
    W sklepie też takie są czy tylko online?
  9. Awatar użytkownika maszeq
    tez mam hario, można użyć do trzymania dzbanka zimnej herbaty w lato, oni tego nie sprawdzają, więc uważam, że fajna promka w stosunku do ceny hario.
    Awatar użytkownika Jakub_Domanski
    Polecam kupić oddzielny dzbanek jak chcesz się bawić w robienie herbaty na zimno, ja przetestowałem i przefarbowało mi tą siatkę miejscami
  10. Awatar użytkownika Andy_An
    A ja kupiłem ekspres za 3k z hakiem, nie mogliście wcześniej wrzucić. (Edytowano)
    Awatar użytkownika Vir00z
    Ekspres do cold brew? 😏
  11. Awatar użytkownika Lukasus
    Widział ktoś stacjonarnie?
  12. Awatar użytkownika pytoo91
    Przepraszam, z nie na temat ale może pepperowi kawosze znają dobry kubek termiczny do noszenia kawy w plecaku na szlakach żeby przy dużych wstrząsach nie rozszczelnił się i nie zalał plecaka a jednocześnie był wygodniejszy do picia niż zwykły termos?
    Awatar użytkownika Maciej.Czaja
    Kubek termiczny Zojirushi ale i tak polecałbym Thermos FFX w góry zdecydowanie. Oba trzymają ciepło jak po...
  13. Awatar użytkownika bakerscs
    Kupione, dzięki szefie
  14. Awatar użytkownika ElFisiel
    Co zrobić aby uzyskać cenę z okazji?
    Awatar użytkownika NocnyMarek
    Cena jest nieaktualna!
  15. Awatar użytkownika IsengrimFaoiltiarna
    Cena bez szału plus słabo że filtr jest tak wysoko bo trzeba będzie zalewać "pod korek".

    18257401-3HQZe.jpg (Edytowano)
Awatar użytkownika