Niestety, ta okazja wygasła 5 minut temu.
177°
Opublikowano 2 dni temu

Piec do pizzy Teesa Supreme 1200 W 32 cm x 25 cm Allegro Days

307,99zł329zł-6%
8,99zł z Polska ·
Opublikowane przez
kulturalnykamil
Dołączył w 2024
1
1

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Piecyk w dobrej cenie. Wysyłka smart z za darmo. Dodatkowo od 400 zl 30 monet w allegro days. Można jeszcze wziąć dostawe one box 3 monety i 2% cashback z allegro cash i wtedy wychodzi mocno poniżej 300 zł
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

34 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika sansai
    jestem na etapie wyboru piecyka i rozważłem G3 Ferrari i Ariete, teraz jeszcze ten... Okienko wydaje się być pomocne jednak obawiam się że po 10+ użyciach ta szybka będzie wyglądać paskudnie i bardziej będzie wkurzać niż pomagać, eh.... kolejny doktorat (tym razem z piecyków) przede mną
    Awatar użytkownika esbeel
    Mam ten model od ok. 1,5 roku. Nie prowadzę statystyk, ale myślę że piecyk ma już na pewno ponad 50 upieczonych pizz za sobą. Przebieg widać głównie po kamieniu. Okienko nadal przezroczyste i użyteczne
  2. Awatar użytkownika kulturalnykamil
    Autor
    Sam mogę się wypowiedzieć dopiero po wypieku. Ale czytałem opinie z poprzednich wystawek i były albo że generalnie to samo albo kup diavole za kilka razy tyle Ja kupuje bo w tej chwili wypiekam ba granicie który muszę rozgrzewać 1.5 h w piekarniku
    Awatar użytkownika Kacper733
    Każdy taki piecyk zupełnie co innego niż piekarnik i kamienie, płyty. Dużo szybciej, oszczędniej bez wygrzewania
  3. Awatar użytkownika zakupoholik30
    Jak w porównaniu z Ferrari albo innymi piecami, które często są tutaj wrzucane? Ktoś miał może?
    Awatar użytkownika Jan_KowalskiYhv
    Piec ferrari kojarzy mi się z V12 : )
  4. Awatar użytkownika smg
    Mam dokładnie taki i jestem zadowolony. Nie jest piecowym audiofilem, więc mi wystarcza, że pizza robi się w dwie minuty i trzeba uważać, bo 30 sekund za długo i można od dołu przypalić. Okienko pomaga.
    Awatar użytkownika kulturalnykamil
    Autor
    Dziękuję za komentarz. Utwierdzasz mnie w zakupie Nie oczekuje cudów za 300 zł i mam dokładnie takie wymagania.
  5. Awatar użytkownika Dezerter
    Piec pewnie ok, mam inny tego typu i da się zrobić na prawdę dobrą pizzę. Jedynce co to nie dajcie się zwieźć fotce z pizzą. W tego typu piecach ranty pizzy muszą być pod grzałką co daje możliwość robienia pizzy około 26cm-28cm czyli optymalnie kulka 200gram.
  6. Awatar użytkownika KSI82
    Jak zmodowaniem tego piecyka?
  7. Awatar użytkownika Bilder32
    Też mami ten piecyk i spełnił moje wymagania. Pierwsza pizza wychodzi mocniej przypalona pod spodem więc trzeba uważać, a kolejne super. Polecam klubmilosnikowpizzy.pl/kal…zy/
    Awatar użytkownika Shlaydy
    Ja rozgrzewam piecyk na 4-4.5/5 i dopiero na chwilę przed włożeniem placka daje max grzanie. Mi właśnie pierwsza zawsze wychodzi najlepiej
  8. Awatar użytkownika art84
    Problem z tym piecykiem to taki ze jak za grube boki to spała się o grzałkę no i trza mniejsze niż 30cm to na pewno obrót wskazany
  9. Awatar użytkownika kamil.l
    Jak coś to na olx sprzedaję za połowę taniej a użyty był 2 razy. Stwierdziłem, że już wolę odłożyć na effeuno.
  10. Awatar użytkownika AntonMR
    Jakie proporcje mąki i drożdży na ciasto (2 pizzy)?
    Awatar użytkownika KowalDW_
    Ja robiąc 2 pizze robię takie proporcje:

    420g mąki 00 / 60% wody (252ml wody)

    Co razem daje: 672g/2 = 336g na każą kulkę

    pizza wyrasta 2 dni w lodówie, więc wystarczy na oko dać 1/10 (7 gramowej) paczki drożdży instant.
  11. Awatar użytkownika mefjuuu
    Na początek calkiem w porządku, bez wielkiego wkladu mozna podciągać potencjometr + izolacja i wleci 500° na kamieniu (pyroliza). Pizza jeśli jest za wysoka, to przypala o grzałki, dlatego ostatnio podniosłem kopułkę (jeszcze nie testowałem) - wiem, druciarstwo widać ale to tylko do sprawdzenia ile można z taniego piecyka wyciągnąć zamiast robić od razu upgrade za 1500+

    P S. Najbardziej boje się nitów przy wysokiej temperaturze, gdzie mogłem to dałem nierdzewne elementy złączne (Edytowano)
    Awatar użytkownika mefjuuu
    18153120-urPKH.jpg18153120-Ppkuh.jpg18153120-Z3NSp.jpg18153120-6ZnMy.jpg18153120-OPNJ3.jpg
  12. Awatar użytkownika kulturalnykamil
    Autor
    18160308-m3NEm.jpg
    Pirometr zostawiłem na warsztacie a termowizja mi pokazuje do 400 stopni. Ale sądzę po kolorze i jego równomierności że mocno pow. 450 stopni jest.
  13. Awatar użytkownika sansai
    eh te piece. Czytasz komentarze i wszyscy piszą że to "gejm czejndżer" i pizza petarda. Postanawiasz kupić i wybierasz model, wgryzasz się w temat i wtedy dostrzegasz opinie że to do D że bez modów to się nie nadaje, że kamień trzeba zmienić, że grzałka za nisko i trzeba podnieść a najlepiej to żeby pizza była wielkości drożdżówki bo grzałka za mała i tak generalnie to w piekarniku zrobisz to samo.....
    ze wszystkiego trzeba już robić doktorat a im więcej wiesz tym dla ciebie gorzej
Awatar użytkownika