Niestety, ta okazja wygasła 2 minuty temu.
689°
Opublikowano 2 kwietnia 2024

Piec do Pizzy Ariete 909

355zł
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
lewy1807
Dołączył w 2020
890
2 733

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Funkcje i szczegóły
  • Pizza neapolitańska: Spróbuj prawdziwą pizzą neapolitańską w domu, miękką i chrupiącą jak prosto z pieca na drewno.
  • Doskonałe pieczenie: Sekret dobrej pizzy polega na szybkim pieczeniu w bardzo wysokiej temperaturze 400 °C na ognioodpornym kamieniu, sukces gwarantowany.
  • Ogniotrwały kamień: Wykonany z materiału odpornego na wysokie temperatury steatyt gwarantuje szybkie, stałe i równomierne pieczenie, idealny do pachnącej pizzy w kilka minut.
  • Błyskawicznie gotowa: W ciągu niespełna 4 minuty można upiec smaczną pizzę; idealnie nadaje się również do pieczenia mrożonej pizzy, które można upiec w zaledwie 2/3 minuty.
  • 5 poziomów pieczenia: Regulowany termostat umożliwia pieczenie także wspaniałych tortów, pierożków, prażenie tostów lub podgrzewanie potraw przed serwowaniem.

818939_1.jpg
Rozetka Więcej szczegółów na
Czas wysyłki ze sklepu może być wydłużony
Aktualizacje społecznościowe

124 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika pawel933
    serio to wychodzi jak z pizzerii czy to tylko taki chwyt marketingowy
    Awatar użytkownika Kutong
    Zależy. Jeśli zrobisz po januszowemu, czyli zwykłą, polska mąka typ 00 lub powszechna, 3h rośnięcia, to wyjdzie to samo co z piekarnika ze zwykłą blachą, z tą różnicą, że w tym piecyku łatwiej zadbać o przypieczoną górę.
    Sam piecyk w 10 min się nagrzewa, a pizza robi się w parę minut, np. w 4 minuty.
    Zależy jak grube ciasto będzie.

    Odnośnie włoskich mąk, wypowiem się po testach za jakiś czas.

    Dołączone szpachelki są mało wygodne, trzeba dobrze je podsypać mąką by udało się ciasto jakoś zrzucić z nich. Niektórzy semoliny używają na podsypkę.

    A jeśli chodzi o ciasto, to każdy kto siedzi w tym, uzywa wagi tak by wody bylo np. 63%, wtedy ciasto po przemieszaniu łyżką, ładnie formuje się w kulę i na misce w ogóle nie ma ciasta, bo proporcje wody są idealne. Waga z funkcją TAR (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika Pavel76
    Lepiej już 20 zł więcej zapłacic na Amazonie ...niż te 355 w ukraińskim sklepie
    Awatar użytkownika K8W
    Znajdź sobie inny portal, jeśli najniższa cena Cię odpycha.
  3. Awatar użytkownika WojowniczyRobur
    Problem tych piecyków jest taki że zanim się nie obejrzycie zamawiacie jakieś włoskie barachło za 3k. Chciałbym powiedzieć że nie warto zaczynać ale to nie prawda
    Awatar użytkownika rymcymcym
    Zanim się obejrzycie...
  4. Awatar użytkownika Casper_dx
    18092554-iaE97.jpgOsobiście polecam piecyk. Jest to mój pierwszy, używam jakiś czas i jestem naprawdę zadowolony (nie podkręcałem jeszcze). jakby ktoś chciał wziąć się zrobienie swojego pierwszego placka to polecam grupę KMP - klub miłośników pizzy na FB (można się trochę nauczyć) i kalkulator pizzy KMP na Google. A tu taka sobie moja pierwsza bianca.
    Awatar użytkownika Bilet_3
    Ile drożdży na jedną pizze używasz? Wg tego kalkulatora to bardzo mało jest wymagane
  5. Awatar użytkownika florek126
    [deleted]
    Awatar użytkownika marqus88
    Kto pytał?
  6. Awatar użytkownika LoveJesus
    Czy taka pizza np z biedronki (z lodówki, a nie zamrażarki np 4 sery 390 g) zmieści się i czy,, ładnie w tym może wyjść" ?
    Awatar użytkownika Kutong
    Donatello cztery sery, z lodówki, ona pasuje, większą sobie odpuść
  7. Awatar użytkownika wiktor1253
    Jak wam się udaje przełożyć pizze na kamień? Podsypujecie czymś aby udało się ją delikatnie zsunąć? Dla mnie to na razie niewykonalne.
    Awatar użytkownika xxxWODNIKxxx
    Ciasto ewidentnie skopałeś,wszystko mogłeś zle zrobić zle wyrobione,za krótko,zła ilość drożdzy itp itd. Daj więcej czasu po lodówce jak tak robisz minimum 2h
  8. Awatar użytkownika qqku
    Kupiłem z dwa miesiące temu i jeden z moich najlepszych zakupów w ostatnich miesiącach.
  9. Awatar użytkownika Tigro
    Zapytam w imieniu tej bardziej leniwej mniejszosci: wypowie się ktoś, kto używa takiego pieca ale jednocześnie nie poświęca tyle czasu i energii co niektórzy pizzowi zapalency?
    Przemawia do mnie opcja zrobienia fajnej pizzy w domu, ale zawsze w takich dyskusjach przewijają się te wszystkie kompendia o hydratacji, mące w cenie szafranu, wodzie z górskich potoków i wyrastaniu ciasta przez siedem dni i siedem nocy przy świetle księżyca. Całkowicie rozumiem to jako hobby, ale to po prostu nie moja bajka - czy ktoś z podobnym podejściem ma takie cudo i mógłby się wypowiedziec, jak ocenia zakup? Da radę na takim czymś robić po prostu szybko i sprawnie fajna, dobrą pizzę, która będzie w smaku i wyglądzie wyraźnie lepsza od takiej z blachy w piekarniku?
    Awatar użytkownika Antonio_Lolenzo
    Da się tylko na początku jednak trzeba wyczuć taki piekarnik i się go nauczyć. To samo ciasto, ja robiłem z różnych mąk i np. spoko jest ta zielona z biedronki w tygodniu włoskim. Jak wybierzesz pierwszą lepszą mąkę to może potem nie przyjąć takiej ilość wody jaka będzie w przepisie (ciasto będzie się kleić). Jak już ogarniesz przepis i będziesz miał swoją ulubioną mąkę to mozesz narobić sobie kilkanaście kulek i schować do lodówki czy zamrażalnika i wyciągać odpowiednio wcześniej w razie potrzeby. Podsumowując początki bywają trudne, ale potem możesz już lecieć na automacie bez zbędnego brandzlowania się z czasem wyrastania itd.
  10. Awatar użytkownika qqku
    Jeden z moich ostatnich wypieków w tym piecu. Ja trzymam pizze ok 2min, 2 min 15 sek.18078166-S16zr.jpg
    Awatar użytkownika Bilet_3
    To jest neapolitana?
  11. Awatar użytkownika peter_mountain
    Mam od tygodnia i w życiu tak dobrej pizzy w domu nie jadłem!
    Czemu używałem przez ostatnie trzy lata zwykłego piekarnika... nie wiem.
    Jeszcze kilkanaście prób przede mną zanim będzie ideał, ale od pierwszej sztuki czuć różnicę!
    18085738-Am9Nx.jpg
  12. Awatar użytkownika Michałek89
    Podkręcony termostat, dołożony wyłącznik dolnej grzałki + mąka Caputo pizzeria, 65% hydro, świeże drożdże (mniej lub więcej w zależności od posiadanego czasu - swoją drogą polecam PizzaApp - dobrze dobiera proporcje) i jest miodzio.
    18083287-C01rV.jpg
    Awatar użytkownika Rolender
    Masz jakiś poradnik jak ten termostat podkręcić?
  13. Awatar użytkownika dopehat
    Nie wypowiem się na temat ceny bo wygrałem swoją sztukę w konkursie, ale to dla mnie absolutny game changer. Nie lubię i nie umiem gotować, a w tym wypadku jak narobię ciasta to później w 15 minut mam pyszny posiłek. Super sprawa, polecam każdemu. Zgodzę się tylko z kolegą Kutongiem, że szpachelki to jakiś dramat i zamieniłem je na drewniane.
    Awatar użytkownika Szeryf_Leon
    Spoko kolega ten kutong?
  14. Awatar użytkownika PrzemoPrzemek
    Pizza wychodzi mega, kup zanim wpadna tutaj pepperowi fanatycy pizzy i doznasz ich indoktrynacji
    Awatar użytkownika Arekgl
    Dokładnie mi z 1100 zł zrobiło się 3 tys za pięć
  15. Awatar użytkownika Jaboski
    Mam od 2 lat i to jest jeden z moich najlepszych zakupów. Nie ma tygodnia żebym z niego nie korzystał. Teraz zaczynam się zastanawiać czy nie kupić czegoś 'mocniejszego' 🙃
  16. Awatar użytkownika xxxWODNIKxxx
    Dobra zbierałem sie cały poprzedni rok i nie kupiłem bo naczytałem się różnych opinii ale chyba wezmę,cena już całkiem znośna,podkrece termostat i zobaczymy.Najwyzej pójdzie na sprzedaż
  17. Awatar użytkownika neolech
    Od tego się zaczyna, a potem f1 za 4k xD
  18. Awatar użytkownika Piwo2złoteWbarzePO18
    model 908, ktoś coś wi, ma, poleca?
    Awatar użytkownika xxxWODNIKxxx
    Kompletnie jak dla mnie nieopłacalne,wygląda jak gofrownica a nie pięć do pizzy.Tu masz kamień na dole i to wystarczy
  19. Awatar użytkownika zakupoholik30
    Kupować ten się opłaca czy poczekać na Ferrari aż będzie w przecenie?? Bo nie wiem w końcu co lepsze.
    Awatar użytkownika Nappa
    Jedno i to samo.
  20. Awatar użytkownika moherowacebula
    Dobra cena. Brać.
Awatar użytkownika