Niestety, ta okazja wygasła 6 minut temu.
185°
Opublikowano 2 dni temu

Piec do pizzy ARIETE 909 1200W 33cm Allegro Days

415,43zł449zł-7%
8,99zł ·
Awatar użytkownika CiaPa
Opublikowane przez
CiaPa
Dołączył w 2021
57
427

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

W ramach Allegro Days dobra cena na znany i chwalony piec do pizzy Ariete 909. Poluję na niego od dłuższego czasu - podana cena jest najniższą od początku roku. Ze smartem dostawa kurierem za friko. Inne oferty o delikatnie niższej cenie dotyczą sztuk powystawowych lub z otwartymi pudełkami. Cene można zbić stosując różne cashbacki itp

Opis z oferty:
Piec do pizzy Ariete 909
  • moc: 1200 W
  • czas nagrzewania: ok. 10 minut
  • średnica: 33 cm
  • czas pieczenia pizzy: ok. 4 minut
  • czas pieczenia pizzy mrożonej: ok. 3 minuty
  • termostat: 5 stopni regulacji
  • zakres temperatur: od 120°C do 400°C
  • funkcja rozmrażania
  • powłoka: nieprzywierająca
  • kamień żaroodporny
  • dodatkowe funkcje: lampka kontrolna, minutnik, nóżki antypoślizgowe

Nowy piec do pizzy jest doskonałym sprzymierzeńcem dla wszystkich miłośników tego wyjątkowego przysmaku.

Parametry techniczne modelu 909 Ariete Pizza Italia zapewniają smak i jakość porównywalną z profesjonalnym piecem w włoskiej Tratorrii. To niezwykle wydajne urządzenie wyposażone w naturalną kamienią płytę o średnicy 33 cm i osiągającą temperaturę pieczenia aż 400ºC. Pozwala na pieczenie, podgrzewanie i odgrzewanie pizzy oraz innych dań.
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

71 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika MichelAngello
    MichelAngello
    Nie polecam. Miałem parę lat, po modzie termostatu grzało fajnie - ale jakość materiałów - tandeta. Obecnie mam Hobby Classico i jakosć materiałów (grubość blachy spasowanie) w porównaniu do Ariete - po wielkroć lepsza.
    Awatar użytkownika dawid_Rat
    dawid_Rat
    Jak z samym użytkowaniem, czy jest różnica na wypieku?
  2. Awatar użytkownika Thektos_
    Thektos_
    Jako osoba, która zjeździła pół Włoch i za każdym razem zjadła z pół tony pizzy mogę polecić ten piecyk. W porównaniu do pizzy z piekarnika to... nie ma porównania - dużo lepsza. Sam fakt, że potrafi to piec w temperaturze powyżej 250 C (co jest zazwyczaj maksem dla klasycznych piekarników), 400 według producenta powoduje, że pizza wyjdzie dużo lepsza, a to właśnie temperatura powoduje, że pizza smakuje tak dobrze. Co do jakości wykonania, cóż za piekarnik za 400 zł (ja swój kupiłem w Euro AGD na Outlecie za 269 zł) to chyba nie ma co się spodziewać cudów, ale robi co ma robić czyli pyszną pizzę. Mimo wszystko warto odnotować, że nie ma niż możliwości ustawienia dokładnej temperatury - w zasadzie to żadnej temperatury, mamy tylko możliwość regulacji 1-5 (cokolwiek to znaczy). Ja dawałem zawsze 5 do pizzy typu neapolitańskiej, co prawda oryginalnie wypieka się ją nawet w 500 C, ale i tak uważam, że przy odpowiednich składnikach wychodzi naprawdę zbliżona do tego co można otrzymać w restauracji z normalnego pieca. Mimo, że piekarnik wygląda na taki co szybko się rozwali, mi służył przez ponad 2 lata ( i służby nadal). Zrobiłem w nim jakieś 200 pizz na oko. Po tym czasie nadal działa bez zarzutu ma oczywiste ślady użytkowania i parę razy rozregulowało mi się pokrętło, ale nadal działa, nic się nie przepaliło pomimo wysokiej temperatury pracy. W porównaniu do G3 Ferrari to oba piekarniki są bardzo podobne i oba chyba bym polecił. Według mnie na pewno warto. Różnica jest kolosalna w porównaniu do tradycyjnego piekarnika. Na pewno warto zaopatrzyć się w dobrej jakości mąkę (ja zawsze kupuję Caputo) i włoskie pomidory, które są dużo lepsze niż polskie ze względu na bardziej intensywny i słodszy smak (polskie są dużo bardziej wodniste). Efekt może być naprawdę pozytynie zaskakujący
    Awatar użytkownika xxxWODNIKxxx
    xxxWODNIKxxx
    Ja cały czas walczę z myślami kupić nie kupić,bez modów Napoletana wiadomo nie wyjdzie tak idealnie i nie mówię tylko o przekręceniu termostatu
  3. Awatar użytkownika Jacenty_27
    Jacenty_27
    Miałem spice caliente po przeróbkach aby wyciągnąć 450-500 i mam pytanie - czy ten piecyk wyciąga 400-450 na kamieniu bez modyfikacji ? Wiadomo ze deklaracje producenta to raz a realny pomiar pirometrem to dwa. (Edytowano)
    Awatar użytkownika canoe
    canoe
    Sprawdzone pirometrem u mnie 405, u kumpla (też ariete) 395.
  4. Awatar użytkownika canoe
    canoe
    Polecam! Mam identyczną, z przebiegiem ponad 300 placków już i działa jak nowa.
    Sprawdzone 400 st. na kamieniu, rozgrzewa sie 15-16 minut, 4 minuty pieczenia i jest idealna pizza.
    Smacznego!
  5. Awatar użytkownika kamil.kobylarek
    kamil.kobylarek
    Nie warto. Ja taki kupiłem. Potem twierdziłem, że za słaby więc go tuningowałem. Piekł fajnie ale był nieporęczny i teraz muszę wydać prawie 2k na zakup dobrego pieca a pizzy z piekarnika już nie zjem bo już mi nie smakuje :/ Więc nie warto z zaczynać
    Awatar użytkownika jaypabloPL_.
    jaypabloPL_.
    Jaki polecasz za 2k?
  6. Awatar użytkownika Jaskier
    Jaskier
    mam podobny, górę przypieka ładnie ale spód jest spalony (tak, nagrzać trzeba wcześniej z 15 minut). po trzech podejściach wywaliłem to (Edytowano)
    Awatar użytkownika imperdyntowanie
    imperdyntowanie
    Na palony spód metodą jest wymiana kamienia z fabrycznego szamotu na gliniany, np. maestrodellapizza.pl/pro…te/ (Edytowano)
  7. Awatar użytkownika Vister81
    Vister81
    Polecam 😁
  8. Awatar użytkownika miszak
    miszak
    A w czym to jest lepsze od piekarnika? Jako ma sens takie coś?
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    Wyższa temperatura pieczenia. Pozwala piec krócej, co wpływa na jej smak.
  9. Awatar użytkownika Dindu_Nuffin
    Dindu_Nuffin
    Któraś z tych marek robiła/zrobiła większy trochę model co chyb do 500 stopni grzeje. Czy ktoś ogarnia jaki to dokładnie? Sprawdzałem ostatnio chyba z rok temu i było w preorderze.
    Awatar użytkownika grempage
    grempage
    Spice diavola pro
  10. Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    Pudełko "otwarte". A co to dokładnie oznacza - powystawowe czy jak? Uszkodzone w transporcie? Ja wolę nówkę za 15 zł więcej
  11. Awatar użytkownika admmer
    admmer
    Etap między kamieniem w piekarniku i piecykiem gazowym
  12. Awatar użytkownika dawideqqq
    dawideqqq
    Jeden poleca drugi mówi że tandeta i co tu robić xd
    Awatar użytkownika Bingogo
    Bingogo
    Kupić pizzę Donatello w Biedronce i cieszyć się smakiem za 15zł
  13. Awatar użytkownika DobraZmiana
    DobraZmiana
    Cena nie wiem czy dobra, ale jako posiadacz Spice Caliente od prawie 5 lat wiem że to jedna z najlepszych inwestycji. Ostrzegam tylko że może się to skończyć obrzydzeniem na pizzę z lokalu
    Awatar użytkownika MichelAngello
    MichelAngello
    Mam Hobby Classico - klon Caliente. Wczesniej Ariette. W sumie od dobrych 7 lat wypiekam pizze sam. Przez ten czas testowane mąki, drożdze, czasy TO, TK, itd. Od roku mam swój jeden sprawdzony przepis na ciasto który najbardziej mi leży, ktory powstał z doświadczeń nabywanych przy każdym wypieku i zmianie 1 parametru i wyciągania wniosków. Co do obrzydzenia - w pełni zgoda - moja rodzina już nie chce jeść żanej inne pizzy poza "domową".
  14. Awatar użytkownika stasiek.wielanski
    stasiek.wielanski
    Dobrze ze nie 5 zeta taniej
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    35 zł to dużo, biorąc pod uwagę, że cena tego sprzętu jest bardzo stabilna. Z cashbackiem można wyciągnąć praktycznie 50 zł
  15. Awatar użytkownika Stafik
    Stafik
    A jaki CB teraz najkorzystniej na allegro?
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    Kupując na allegro korzystam z voucherów kupowanych na alerabat. Nie wiem czy gdzieś indziej znajdzie się coś lepszego
  16. Awatar użytkownika k4n4li4
    k4n4li4
    Giuseppe w tym zrobi?
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    Też, i będzie lepsza niż z piekarnika 👌
  17. Awatar użytkownika Nappa
    Nappa
    Taniej i lepiej wyjdzie Tessa Supreme, wyciągany kamień na duży plus, na minus kształt grzałki, przez który trzeba placka z 1,2x obrócić.
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    A więc czemu lepiej?
  18. Awatar użytkownika Michal_Kleczek
    Michal_Kleczek
    Warto czy poczekac na lepsza promke ?
    Awatar użytkownika folder
    folder
    Czaję się na ten piecyk i z pół roku nie było lepszej ceny. Ja wziąłem.
  19. Awatar użytkownika MSTRKRFT
    MSTRKRFT
    Nie polecam zakupu ogólnie. Kupiłem i sprzedałem używkę bo z robieniem pizzy jest za dużo pier####lenia. Zrób ciasto, leżakowanie w lodówce. Potem nagrzewaj ten piecyk dla dwóch pizz. Wg mnie to ma sens jedynie na imprezy albo jak ma się dzieci. Dla mnie to niestety niepotrzebny mebel był. Na temat sprzętu się nie wypowiem. Mówię tylko o sensie zakupu
    Awatar użytkownika Zack
    Zack
    Aby miało to sens, musisz to traktować jako hobby, a nie tylko chęć napełnienia brzucha.
  20. Awatar użytkownika krzybud23
    krzybud23
    prośba o informację - czy porównując ten piec z kamieniem do piekarnika (pewnie też zależy którym), poza czasem nagrzewania będzie jakaś duża różnica w efekcie końcowym zrobionej pizzy?
    Awatar użytkownika CiaPa
    CiaPa Autor
    Oczywiście - gdzie, bo będziesz piekł w innej temperaturze. Im wyższa temperatura tym lepszy smak
Awatar użytkownika