Niestety, ta okazja wygasła 12 sierpnia 2023.
580°
Opublikowano 31 lipca 2023

patelnia żeliwna kichly 32cm

62,58zł
8,99zł ·
Awatar użytkownika Lukch
Opublikowane przez
Lukch
Dołączył w 2017
24
96

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Patelnie

Znajdź więcej okazji Patelnie

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Kichly wstępnie sezonowane żeliwo Skillet - Frying Pan - Safe Grill naczynia do użytku wewnątrz i na zewnątrz - 12,5 cala (32 cm) Cast Iron Pan

Maksymalna temperatura650 Stopnie CelsjuszaWaga produktu3,25 Kilogramy
Amazon.pl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

44 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Maciell
    Ja kupilem na poprzeniej wstawce i jestem zadowolony. To moja pierwsza patelnia tego typu. Zeliwne patelnie lepiej oddaja cieplo i dluzej je utrzymuja. Do hamburgerow/stekow/jajecznic jest super.Swojej uzywam na indukcji. Dbanie o patelnie jest latwe i zajmuje doslownie 5 minut. Tylko trzeba umyc zaraz po posilku. No, ale jak zostawimy to wystaczy zalac ciepla woda i podgrzac lekko na indukcji i drewniana/silikonowa lopatka usunac zaschniete jedzenie. Potem pod ciepla wode i szczoteczka/gabka czyscimy. Nie uzywamy zadnych plynow do mycia/mydla etc. Potem na chwilke na indukcje aby odparowala woda i pol lyzki oleju papierem przesmarowac. Taka patelnia posluzy nam lata. (Edytowano)
    Awatar użytkownika Feallan
    Patelnie żeliwne są spoko, ale tylko do konkretnych zastosowań. Smażenie steków, albo robienie czegokolwiek co wymaga późniejszego włożenia do piekarnika - tylko żeliwo. Ale używanie tego do codziennego przyrządzania posiłków jest bez sensu, za dużo roboty a te wypalanie to ściema, zrobiłem chyba z 5 cyklów nakładania i wypalania oleju, gdzie instrukcje z neta mówiły że 1-2 wystarczy, no i tak przywiera
  2. Awatar użytkownika Superhot
    Nie ulegajcie tej modzie, chyba ze smażycie dosłownie codziennie. Przy czym i tak taka patelnia nie do wszystkiego jest. Dbanie o takie patelnie to jest udręka.
    Awatar użytkownika Lukch
    Autor
    to nie udręka to żeliwo, do grilla i na ogień idealna
  3. Awatar użytkownika marcin.kowalskixiD
    Patelnie żeliwne, a na co to komu?
    Awatar użytkownika serwa
    Żeby myć ręcznie a nie w zmywarce oraz używać dużej ilości tluszczu do smażenia.
  4. Awatar użytkownika Mieszko_Jończyk
    Kto tłumaczył te grafiki? 😜
    Awatar użytkownika Lukch
    Autor
    amazon - stan umysłu
  5. Awatar użytkownika przemyslaw.slotwinski
    jak sie sprawdzi na indukcji?
    Awatar użytkownika serwa
    Normalnie jak każdy ferromagnetyk.
  6. Awatar użytkownika Usunięty755514
    klasyka +

    jak ktoś lubi gotować i się trochę interesuje tematem to kupi bez zastanowienia
  7. Awatar użytkownika B001
    Próbowałem przeczytać opis tej patelni i teraz oczy mi krwawią....
  8. Awatar użytkownika szpi
    To chiński szrot, lepiej poczytajcie komentarze, odchodzi jakaś czarna farba. W opisie nie ma informacji, ale patelnia zawiera kadm. (Edytowano)
    Awatar użytkownika Lukch
    Autor
    farba? jak kiedy komu?
  9. Awatar użytkownika Mroq
    Kiedy czytam jak nie powinno się używać żadnego płynu czy mydła do czyszczenia a tylko przetrzeć i schować to aż mnie zaczyna mdlić. Ja swoją myję zwykłym płynem do mycia naczyń, miękką stroną gąbki i od razu suszę na ogniu. Nie ścieram polimeryzowanego oleju, ale też te patelnie moim zdaniem od razu z pudełka nie nadają się do (łatwego) używania. Moja na przykład była tak bardzo chropowata w dotyku, że po pierwszych kilku użyciach, zeszlifowałem ją w cholerę do jednego poziomu i ponownie zasezonowałem.
    Awatar użytkownika Superhot
    Ale ta chropowatość to właśnie powłoka nieprzewierająca na żeliwie ja bym się bał to polerować. Żeliwo jest porowate i pełno opiłków weszło w szczeliny. Teraz kiedy korzystasz z patelni powoli wydostaje się to gówno do Twojego jedzenia. Proponowalbym tą patelnię wyrzucić.
  10. Awatar użytkownika FireN
    Mam żeliwną patelnie od jakiegoś czasu i polecam jednak taką z odkręcana drewnianą rączką. Dużo lepiej się używa.
    Z minusów - trzeba dbać ekstra o olejowanie, jak ktoś wie że ma proboemy z dyscypliną to lepiej sobie darować i kupić jaką z powłoką
    Awatar użytkownika kwik
    drewniana rączka może się zjarać jak kładzie się patelnię do piekarnika, na grilla czy ognisko, więc wszystko ma swoje wady i zalety.
  11. Awatar użytkownika Infinitimind
    Już lepiej kupić cygańska patelnie polskiej produkcji.
    Awatar użytkownika Superhot
    Ale wiesz ze nie ma czegoś takiego jak "cygańska patelnia polskiej produkcji"
  12. Awatar użytkownika garuda123
    już nieaktualne.
Awatar użytkownika