Niestety, ta okazja wygasła 28 kwietnia 2023.
170°
58 Opublikowano 17 kwietnia 2023
Paprykarz Szczeciński de lux
8,99zł ·
Opublikowane przez
TadeuszKoło
Dołączył w 2020
4
30
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Aktualizacje społecznościowe
58 Komentarzy
sortowanie:Chcesz zjeść paprykarz de lux to kup na miejscu na targu albo znajdź w necie porządny wyrób lokalnego producenta. Ale cena jest już inna.
allegro.pl/ofe…098
Ewtl. dobry i w rozsądnej cenie jest firmowany w puszce w barwach Pogoni, ale to już może niektórych zniechęcić
allegro.pl/ofe…924
Skład tego Pogoni: 20% łososia, 18% ryb karpiowatych, cebula, koncentrat pomidorowy, ryż, olej rzepakowy, sól, papryka ostra, pieprz. Jest różnica, a cena niewiele wyższa... (Edytowano)
"Paprykarz musi kosztować, jak wszystko jeśli ma być dobry.
Jeśli cena jest zbyt niska to jak myślisz co tam w środku moze być??? Ty myślisz że to pieprz aha... to OCZY!"
Słuchałem tego lecąc z samolotem 3 godziny i nie było szans na ucieczkę
Tak na marginesie:
- w oryginalnej potrawie chop-chop jak i w pierwotnym przepisie na paprykarz wcale nie musiało być pieprzu, pikantny smak zapewniał specjalny rodzaj papryki i przypraw afrykańskich,
- przepis na paprykarz opracowano nie na zagospodarowanie ścinków i resztek z ryb powstałych w czasie ich przetwórstwa a na zagospodarowanie drobnicy przy połowie porządanych gatunków ryb,
- Gdy straciliśmy prawa do połowów na afrykańskich łowiskach smak jak i przepis na paprykarz się zmienił właśnie przez brak oryginalnych rybek i oryginalnej mieszanki przypraw, którą później próbowano zastąpić węgierską ze stratą walorów smakowych. Pojawiły się ścinki i dalej już poszło.
- w pierwszych latach produkcji tych konserw pod wieczkiem był plasterek ogórka.
O oczach/pieprzu nigdy nie słyszałem.
To był wykład z cyklu: wiedza bezużyteczna 😁 (Edytowano)
chociaż patrząc na galopujące ceny może faktycznie na koniec roku będzie luksusem zakup puszki paprykarzu
paprykarz z ryżem, sam jeść nie bardzo, ryż z pieczywem? to tak jak by sushi z bułką jeść
Na marginesie: jako prawdziwi Polacy wpylamy pierogi ruskie a przecież to równie kuriozalne zestawienie składników. Powiedz Włochom że naszą potrawą narodową jest coś co smakuje jak makaron z ziemniakami to Cię ekskomunikują. (Edytowano)
allegro.pl/ofe…622
Ten wniosek patentowy to druga po pomniku Sediny, najbardziej poszukiwana w Szczecinie rzecz. Taki Święty Gral. Przez ostatnie 20 lat conajmniej kilku naprawdę dużych producentów próbowało (na szczęście bezskutecznie) opatentować i przejąć prawa do marki Paprykarz Szczeciński. Rozumiesz ile taki dokument byłby teraz wart? (Edytowano)
W epoce PRL, w paprykarzu podstawowym składnikiem były ryby, ponieważ były bardzo tanie i były dostępne.
Pamięta kolega slogan "Jedzcie dorsze bo są rzeczy gorsze"?
Teraz ryby są kosmicznie drogie więc w paprykarzu lądują tylko niewielkie ilości odpadów najtańszych gatunków.