Ta patelka jest tutaj co miesiąc. Ktoś kupił, jakie wrażenia?
Niestety, ta okazja wygasła 16 maja 2023.
848°
Opublikowano 15 kwietnia 2023
Navaris Żeliwna Patelnia 30 cm - Wstępnie Sezonowana 2 Rączki Żeliwna Patelnia Do Piekarnika, Kuchenki, Grilla, Ogniska
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
marcino86
Dołączył w 2016
16
203
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Dobra patelnia w dobrej cenie. Mimo upływu czasu cena jak w gorącej okazji z 2022:)
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
70 Komentarzy
sortowanie:
Mam z poprzedniej wstawki nawet wczoraj robiłem steaki typu picanha (górna krzyżowa/rumsztyk).
świetna patelnia warta nawet 150zł tzn jak bym kupił gdzie w Polsce stacjonarnie taką za 150 to bym nie żałował!
10/10 (Edytowano)- Brać tą czy mniejsza? Normalnie używam patelni z zestawu Ingenio (te co można używać w piekarniku), ale przydałoby się coś do steków. Swoją droga do czego jeszcze możecie to polecić jak mam już patelnie których można używać do pieczenia?Zależy jaką masz kuchenke. Jeżeli typową indukcje lub elektryczną to ta 30cm jest słaba, bo nawet największe pole ma pewnie 21cm średnicy (chodzi mi o rzeczywiste grzanie, a nie odznaczone kółko na indukcji). 30cm to już bardzo duża patelnia, ciężką, trudno się myje. Kobieta może mieć problem. Sczególnie, że nie jest to patelnia bezobsługowa. Jeżeli smażysz dla 4 osobowej rodziny i masz duży gazowy palnik to zastanowiłbym się nad 30cm, inaczej bym odpuścił.
- Ja bym jeszcze radził nie robić w niej kwasowych rzeczy, np. sosów pomidorowych, bo uszkodzi wam warstwę spolimeryzowanego oleju jeśli wysezonowana lub bezpośrednio przyspiesza korozję jeśli nie.Jeśli patelnia jest wysezonowane i ktoś będzie chciał zrobić np. szybki sos na winie, to nie powinno być problemu. Problemem są dłużej gotowane potrawy.
- Mniejsza średnica jest za wyższą cenę3.5kg na łapę, do machania naleśnikami nie jest dla każdego xd czasem ludzie wola mniejsze
- Mam potrafi boleć łapa
- To jest 29.5, nie da się dobrać przykrywkiPrzykrywka silikonowa 26-30.
- Kupione ,dzięki i oczywiście +
- Świetna patelnia mam z poprzedniej wstawki. Mega do mięs. Używam bardzo często. Warto zdecydowanie więcej niż te 75 zł.Czy ta rączka jest też metalowa? Nagrzewa się?
- na indukcje tez dziala?
- Szkoda, że sprzedawca poza Amazon więc kupon nie wchodzi
- Ktoś używał na indukcji?Raczej nikt się nie odważył
- Żadnej nie ufać z adnotacją "wstępnie sezonowana", samemu to zrobić i pamiętać, żeby wysuszyć po myciu oczywiście najlepiej samą wodą, bądź lekkim płynem i będzie służyć przez lata. Jak ktoś od razu zaczyna smażenie po zakupie, nie wysuszy, to potem są pretensje, że kiepska, a po prostu zniszczył żeliwo. Co prawda da się wtedy to naprawić, ale lepiej napisać komentarz, że nie działa i nie dobre.
- fajna zabawa smażenie na takiej żeliwnej i czujesz się jak prawdziwy kowboj albo co, ale ja bym jednak polecał żeliwną ale emaliowaną. Nie ma strachy że pomirdory, że cośtam kwaśne, że płynem do naczyć nie można, do zmywarki nie można, wszystko ładnie sie usmaży a mniej zachodu.
Obście używam tej allegro.pl/ofe…465 ale to nie ma być reklama więc pewnie innych firm podobne
Swoją drogą obawy co do indukcji zupełnie nieuzasadnione, i nieemaliowaną i emaliowaną używałem bez problemu, powiem nawet są lepsze na indukcje niż zwykła patelnia dzięki swojej dużej masie termicznej więc lepiej ciepło się odprowadza, a na cieniutkich teflonach to z indukcją miałem trochę przejść z punktowym przypalaniemA da się na tej emaliowanej zrobić naleśniki? - Akurat tego mi w kuchni brakowało. Dzięki.
- A idzie to na indukcji czy tylko ogien? Zaraz mnie tu craftowcy zjedzą
- Patelnie otrzymałam powiedzcie ci czy skazy na niej to jakiś naturalny proces i jest ok ? Czy reklamować ?
(Edytowano)Tez mam identyczną, raczej nie będę reklamować:D - Czy ktoś robi na niej np. Spaghetti albo wlewa do miesa sos? Czy raczej jest to niedozwolone?
- Wyjaśni ktoś fenomen takiej patelni żeliwnej? Również zakupiłem taką, podajże z firmy boll czy jakoś tak bo się napaliłem. No muszę przyznać że jest kurewsko ciężka. Przygotowałem ją tak jak producent kazał i zrobiłem stejki. Wyszły takie same jak na patelni teflonowej za 20zl z Ikei xd robiłem na niej jeszcze kilka innych rzeczy i wszędzie to samo. Dodam że gotuję bardzo dużo. Czy jest to kwestia kubków smakowych, patelni czy czegoś jeszcze?Teflon z tej za 20 zejdzie i do śmieci. Te masz na resztę życia przy delikatnym serwisie. No i bonus można używać w piecu czy ognisku.
- Komuś też mocno pordzewiała po pierwszym użyciu? Da się ją jeszcze jakoś uratować?tak to normalne w tych patelniach. To czyste żeliwo, więc rdzewieje. Po każdym umyciu musisz bardzo dokładnie osusyzć patelnie. Jak jest już rdza to ja ją druciakiem traktuje i kilka razy przemywam wodą
- Mnie przyszła z defektem, ma dziury i wgniotki. Dziurka na wewnętrznej stronie patelni, w którą mogę włożyć wykałaczkę tak, żeby stała. Ok. 2mm średnicy. Do zwrotu czy norma w żeliwnych?Ja mam 2 wnęki szerokie na 2 mm i głębokie na max 0,5 mm więc nie robiłem zwrotu, ale w Twoim przypadku bym się pokusił o wymianę.
allegro.pl/ofe…720