Niestety, ta okazja wygasła 5 minut temu.
592°
Opublikowano 4 dni temu

Mąka na pizzę włoską / Lidl

2,99zł
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
TakiSobieLogin
Dołączył w 2024
1
16

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Ponownie w Lidlu mąka na pizzę włoską w dobrej cenie i bez limitów 2,99 zł / kg. Idealna dla tych, którzy lubią pizzę zrobić, ale nie celebrują tego jak profesjonaliści

Informacja dla profesjonalistów od pizzy - tak niestety ma 10% białka a nie 12%. Tak, jest gorsza od tej włoskiej 5kg z Allegro. Niemniej 95% domowych Pizzaiolo różnicy pewnie nie zauważy a nie trzeba dobierać niepotrzebnych produktów jak z Allegro (najczęściej limit 5kg zamówienie). Poza tym dajemy zarobić naszym młynom. I cena przyzwoita.
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

82 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Marcio
    Przepisów na ciasto pizzy jest wiele bo albo robisz to szybko albo powoli, tradycyjne na cienką pizze to 1kg mąki 0,7 litra wody, soli 6-7g i drożdży piwnych 2-3g ( można uzyć piekarnicze 3-4g ), ciasto wyrobione ręcznie aż zacznie odchodzić od rąk i widać że nie targa się, wstawiamy do lodówki na dobę, wyciągamy z godzinę przed robieniem.
    Drugi przepis łatwy i szybki z instant drożdżami piwnymi na focaccie i pizze, na 6-8g drożdży i te same proporcje woda/mąka, soli 9-10g, mieszamy całość bez wyrabiania, po godzinie zakłada się ciasto na kopertę w misce, powtarzamy 3-4x, można to zobaczyć na youtube.
    Ciasto gotowe z max dwie godziny w temperaturze pokojowej.
    Nigdy nie dodajemy !! cukru !!
    Co do mąki, ta z okazji jest dobra, zwykła mąka pszenna, nasza dobra wrocławska 500tka lepsza, jak znajdziemy jakąś włoską zero z 14g białka będzie oczywiście idealnie.
    Awatar użytkownika mateusz.loskot
    Tak zwana pitca polska.
  2. Awatar użytkownika sm.u
    Poza tym dajemy zarobić naszym młynom.

    Naszym młynom? Według KRS ta firma jest niemiecka. Właścicielami są DFC HOLDING GMBH oraz Franz Georg Cordesmeyer (obywatelstwo niemieckie, rezydencja niemiecka).
    Awatar użytkownika TakiSobieLogin
    Autor
    Mimo wszystko ZUS, CIT, VAT, PIT i inne daniny oraz podatki płacone są w Polsce. A i Polacy tam pracują.
  3. Awatar użytkownika andrzej.wlodyka
    Jakie W?
    Awatar użytkownika Doktor_Zło
    Żadnego W. To nawet nie jest 00. Swoją siłę opiera na l-cysteinie.
  4. Awatar użytkownika Hipnotica
    A ma ktos jakis przepis na idealne wloskie ciasto na pizze?
  5. Awatar użytkownika pi_naj
    czy to jest Mąka typ 00 ?
    Awatar użytkownika TakiSobieLogin
    Autor
    Niestety nie
  6. Awatar użytkownika Pablito15k
    Czy to jest zwykła mąka przebrana w opakowanie do mąki na pizzę włoską
    Awatar użytkownika Paradygmat
    To pytanie czy stwierdzenie?
  7. Awatar użytkownika keaman
    Jak ona się ma do Gustobello 00 z Biedronki?
    Awatar użytkownika Doktor_Zło
    Nijak. Gustobello to 5 stagioni. To zwykła 500 z ulepszaczem.
  8. Awatar użytkownika Optic
    Plusik, to jeszcze dajcie przepis na ciasto i jutro się biorę do roboty.
    Awatar użytkownika andrzej.wlodyka
    Nie rozpętuj piekła w dzień święty ....
  9. Awatar użytkownika Psko
    Nawet z najlepszej mąki cuda nie stworzycie jesli nie macie odpowiedniego pieca.
    Awatar użytkownika Pablito15k
    Nope. Piekarnik wystarczy. Największe znaczenie ma czy piekarz ma dwie lewe ręce...
  10. Awatar użytkownika jantek
    Ktoś używał? Jakieś opinie?
    Awatar użytkownika Rafał26
    Cyklicznie kupuję w Lidlu w tej cenie.
  11. Awatar użytkownika AntyNeutrino
    Co za bzdura. Sprzedawać mąkę typu 500 i nazywać ją mąką do pizzy. Najzwyczajniejsza pięćsetka. Gra słów która wprowadza konsumentów w błąd. I nie chodzi o puryzm, że pizza powinna być na 00, bo nie musi, tylko jest to klasyczne w ch..a cięcie i oszukiwanie.
  12. Awatar użytkownika mateo912
    Nie warto, już o wiele lepiej gustobello 00 z biedry
    Awatar użytkownika pi_naj
    za 6,50 ?
  13. Awatar użytkownika ghostrafalo
    Kupię specjalnie żeby przetestować, zrobię hydro 58% i 64% napoletane i clasicce i się wypowiem czy coś warte. Na razie nie będę skreślał bo w niektórych rejonach Polski w których robiłem pizze żółta 650 z biedronki miała bardzo fajny smak jak na mąki dostępne od ręki.

    Znalazłem info, że typ mąki to 500. (Edytowano)
    Awatar użytkownika pablito999
    Czekamy
  14. Awatar użytkownika Aa_aaaa
    Nie polecam., to nie 00 a zwykła mąka
    Awatar użytkownika Marcio
    Tu masz za 2.99zł bardzo dobra mąkę, co z tego że nie 00, nadaje się bardzo dobrze także na pizze.
  15. Awatar użytkownika Doktor_Zło
    Najzwyklejsza mąka z l-cysteiną. Ja unikam.
  16. Awatar użytkownika ktos_z_miasta
    ciekawe czy nie ze zboża sprowadzonego zza wschodniej granicy ?
    Awatar użytkownika Marcio
    Wiesze prawdopodobieństwo na zakup maki z ukraińskiego ziarna masz zagranicą bo tam ziarno płynie bez ograniczeń i dlatego masz na ulicach wojnę i protesty rolników, taka mąka trafia też do nas bo niby jak to masz zablokować.
  17. Awatar użytkownika Lukasz_Lukasz123
    To nie jest maka 00 czyli na pizzę. Lepiej dołożyć i kupić np caputo
  18. Awatar użytkownika patryk.zasada
    Dzisiaj jadłem z niej pizze, dużo lepsza i fajniej rosną brzegi z tego samego przepisu na ciasto ale uzytej mąki Caputo typ 0.0. Moim zdaniem lepiej dopłacić.
    Awatar użytkownika Marcio
    Jak potrafisz zrobić ciasto i je upiec to bierzesz z biedry zwykła mąkę i będzie też bardzo dobre.
  19. Awatar użytkownika TakiSobieLogin
    Autor
    Informacyjnie:
    - na Allegro pojawiła się Caputo za 27,60 zł / 5 kg bez limitu sztuk, więc można wziąć 2 na Smarta
    - w Biedronce Gusto Bello od dziś do soboty w promocji 2 + 1 gratis (czyli ok 4 zł / 1 kg)
  20. Awatar użytkownika Cipollone
    nie warto !
Awatar użytkownika