Niestety, ta okazja wygasła 4 sierpnia 2023.
526°
Opublikowano 5 lipca 2023

Mąka na pizzę TYP 0 Lidl

3,49zł
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Awatar użytkownika Zbigniew_Żuchowski
Opublikowane przez
Zbigniew_Żuchowski
Dołączył w 2022
4
253

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Tania mąka na pizzę. Ogólnopolska z gazetki
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

91 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika BezaZhipsterow
    BezaZhipsterow
    Lepsza niz petra i inne, ktora placa za marketing szeptany
    Awatar użytkownika michk
    michk
    Chyba nie wiesz co piszesz....żadna Polska mąka 00 nie podchodzi do maki włoskiej też chciałem dać naszym zarobić ale nieststy.....polskie maki 00 to porażka
  2. Awatar użytkownika joshep
    joshep
    Awatar użytkownika kuZhov
    kuZhov
    Pomyliłeś Peppera z grupką dla starych ludzi na fejsie
  3. Awatar użytkownika leszek.gumowski
    leszek.gumowski
    Ja pie...e jacy koneserzy. Ze zwykłej tortowej najlepsze spody do pizzy.
  4. Awatar użytkownika Iwan44_
    Iwan44_
    W kerfurze dużo lepsza. Nie pamiętam nazwy, ale około 8 zł. Chyba 240w, już można zrobic focaccie
    Awatar użytkownika Kacper733
    Kacper733
    Z tanich najlepsza jest z Biedronki do "Neapoletany" i jezeli chodzi o "W" to ważny parametr, ale w Polsce po prostu nie każdy podaje takie parametry. Divella np. posiada W240 i często jest w Stokrotkach

    Jak masz wydawać około 8zł na 1kg mąki to lepiej Stagioni 5 zamów 10kg na Allegro za 70zł, będzie duży zapas albo Caputo Manitoba Oro za 38zł/5kg jak wolisz mniejsze ilości. Manitoba ma 14g białka i 370/390 W i wychodzi 7,40 za kg, nie mniej i tak warto zamówić 10kg za zapas dla darmowej wysyłki.
  5. Awatar użytkownika Psko
    Psko
    maka na pizze tylko prosto z wiatraka
    Awatar użytkownika FuntasticPL
    FuntasticPL
    Jak maka to tylko samemu ugniatana przenica
  6. Awatar użytkownika roman.walter
    roman.walter
    Nawet jakby byla lepsza to i tak wielcy krytycy kulinarni będą twierdzic inaczej
  7. Awatar użytkownika leszek.gumowski
    leszek.gumowski
    Jadałem w sieciowych pizzeriach, kilka razy byłem we włoskich (zabierali mnie znawcy) i jakoś najbardziej smakuje mi domowa. Jak tylko mam czas to taką robię. Na nowe pomysły zamknięty nie jestem ale ta moja ma świetny współczynnik czas wykonania/smak (Edytowano)
    Awatar użytkownika berni691
    berni691
    Mamy podobnie. Kupiliśmy kamień do pizzy i przepis na wyczucie
    Wychodzi lepsza jak jedliśmy we Włoszech
    Maka zawsze ta zielona z biedry (niby włoska)
  8. Awatar użytkownika The_The
    The_The
    Lepiej dołożyć do caputo nuvola i zjeść pizzę a nie bubla
  9. Awatar użytkownika FoxX_Mulder
    FoxX_Mulder
    A ja robię pizze ze zwykłej najtańszej mąki 450 i tak wszyscy ją zachwalają, bo nie liczy się sama mąka tylko przepis i technika.
  10. Awatar użytkownika drzejkopf
    drzejkopf
    Mąka na pizzę z 10g białka? Dziękuję, postoję :P Z tanich mąk na pizzę biedronkowa jest w porządku, ta moim zdaniem się do niczego nie nadaje
    Awatar użytkownika Danhqrp
    Danhqrp
    Powiem tak, różnica jest ale nie wielka
  11. Awatar użytkownika Rombacz_Bombacz
    Rombacz_Bombacz
    Czyżby mąka ze zboża „technicznego”?
  12. Awatar użytkownika HiSenpai
    HiSenpai
    Z fugi już lepsza pizza wychodzi….
  13. Awatar użytkownika Muchocebula
    Muchocebula
    Czy wiecie dlaczego nie ma już w lidlu pinsy - podkładu do pizzy? Wychodziła z niej świetna 🍕
  14. Awatar użytkownika B_Wat
    B_Wat
    Dobry przepis na ciasto mają na opakowaniu
  15. Awatar użytkownika leszek.gumowski
    leszek.gumowski
    Tak na szybko bez wysiadywania. 3.5 szklanki mąki, szczypta soli, łyżka oliwy, 1.5szklanki ciepłej wody, poczuszka suszonych drożdży 5/7g. Wrobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia - godzina max 1.5
    To nie może się nie udać.
    Macie jeszcze sos, jak raz spróbujecie to pożegnanie się z ketchupem:
    1xPolpa pomidorowa mutti z biedry
    1 łyżeczka oregano (susz)
    1 łyżeczka bazyli (susz)
    2 ząbki czosnku przeciągnięte przez praskę lub drobno posiekane
    1 łyżka octu balsamicznego (nie musi być w sumie)
    Szczypta soli i pieprzu do smaku

    Polpa do wyrwania w promo często po 2.99. normalnie koło 5zł.
    14442217-MWxuG.jpg (Edytowano)
    Awatar użytkownika 3.14159265359
    3.14159265359
    Tylko wtedy wychodzi, hmm, jak to nazwać... "domowa", jeżeli chcesz zrobić podobną lub czasem lepszą niż z pizzeri, to oprócz odpowiedniej temperatury-pieca, potrzebujesz również dobrej mąki. Jest różnica.
  16. Awatar użytkownika marceli
    marceli
    ale ona cały czas w tej cenie jest...
    Awatar użytkownika Zbigniew_Żuchowski
    Zbigniew_Żuchowski Autor
    Tak. Do wyczerpania zapasów. Dzisiaj byłem j była jedną sztuka
Awatar użytkownika