,
Zupki chińskie nie są szkodliwe. Po prostu nie zawierają zbyt wielu wartości odżywczych przez co mówi się że to nie jest zdrowa żywność.
Później ludzie podłapali niezdrowa = szkodliwa co jest największą bzdurą.
Konserwanty sprawiają że żywność się nie psuje. Część jest naturalna, np sól. Część (np. edta) człowiek wydala całkowicie w ciągu 24h.
Polepszacze sprawiają że żywność jest lepsza w smaku (w końcu nazywa się polepszacz a nie pogarszacz). Sam glutaminian sodu jest produktem naturalnym występującym w wielu warzywach, owocach, grzybach.
Chcesz żeby zupka chińska była zdrowa? Dorzuć sobie jajko, cebulkę, marchewkę, pieczeń i co w zasadzie chcesz. Nie będzie mniej zdrowe niż jak byś to zjadł z samym makaronem pszennym, ziemniakami czy ryżem.
Zupki chińskie nie są szkodliwe. Po prostu nie zawierają zbyt wielu wartości odżywczych przez co mówi się że to nie jest zdrowa żywność.
Później ludzie podłapali niezdrowa = szkodliwa co jest największą bzdurą.
Konserwanty sprawiają że żywność się nie psuje. Część jest naturalna, np sól. Część (np. edta) człowiek wydala całkowicie w ciągu 24h.
Polepszacze sprawiają że żywność jest lepsza w smaku (w końcu nazywa się polepszacz a nie pogarszacz). Sam glutaminian sodu jest produktem naturalnym występującym w wielu warzywach, owocach, grzybach.
Chcesz żeby zupka chińska była zdrowa? Dorzuć sobie jajko, cebulkę, marchewkę, pieczeń i co w zasadzie chcesz. Nie będzie mniej zdrowe niż jak byś to zjadł z samym makaronem pszennym, ziemniakami czy ryżem.
Dostępne jeszcze:
suche makarony somen, udon za 2,69.
prażynki różne smaki 2,85
nori (to do zawijania sushi) za 3,49
i wiele innych rzeczy