Niestety, ta okazja wygasła 5 minut temu.
1024°
Opublikowano 6 dni temu

Chleb żytni bez drożdży na naturalnym zakwasie 450g przy zakupie 2szt. Lidl

1,98zł2,65zł-25%
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Awatar użytkownika Endrju911
Opublikowane przez
Endrju911
Dołączył w 2019
709
2.477

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

W Lidlu od poniedziałku 11.09 do soboty 16.09 chleb żytni bez drożdży na naturalnym zakwasie w promocji w cenie 1,98zł przy zakupie 2 szt.
Skład:
11325403131694357196.jpg
Lidl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

90 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika BezaZhipsterow
    Super cena za pyszny chleb. A male patopiekarnie sprzedaja po 8zl ze zboza technocznego
    Awatar użytkownika Paradygmat
    Wspaniały chleb z mrożonki, samo zdrowie. Sprzedadzą ci tanio chleb, bo łoją cię na innych produktach, tak to działa,ale ty się podniecaj dalej chlebem. Dla nich to promil w kosztach o sprzedaży.
  2. Awatar użytkownika podmieniacz
    Kiedyś kupowałem ten chleb i był ok

    Potem przez jakiś czas nie kupowałem bo sam piekłem. Aż ostatnio znowu kupiłem i chyba się skład zmienił bo był zupełnie inny niż wcześniej.

    Kruszył się, dosłownie rozpadał się przy krojeniu - prawdziwy żytni chleb na zakwasie się ciągnie, nie przełamiesz kromki na pół.
    Awatar użytkownika Peprep
    Hmm no właśnie kupowałem wczoraj i był taki jak mówisz, nie kruszył się. Ale niestety chyba jest z dodatkiem płatków ziemniaczanych
  3. Awatar użytkownika boguslaw.pejski
    Mrożone masowe g... które nie poleży kilku dni w chlebaku. Pomyślcie trochę. Czy widział ktoś jak chleb pracownicy zagniatają i później masa wyrasta po 8-10h bo tyle chleb wyrasta na samym zakwasie?
  4. Awatar użytkownika Marian_Ząbek
    Minus ode mnie z oczywistych względów smakowo-zdrowotno-patriotycznych.
  5. Awatar użytkownika Molodiec
    Kiedyś ten chleb był całkiem smaczny, niestety od jakiegoś czasu jest fatalny..
  6. Awatar użytkownika onceihadadream
    Heh. Zakwas to też drożdże, tylko naturalne, nie wyselekcjonowane. Ale drożdże
    Awatar użytkownika podmieniacz
    Zakwas to głównie bakterie kwasu mlekowego - w zakwasie jest wiele różnych szczepów tych bakterii, ale ich wspólną cechą jest to, że przerabiają cukier na kwas mlekowy.
    Te same bakterie odpowiadają za kiszenie ogórków i kapusty, oraz za zsiadanie się mleka.
    Stąd kwaśny smak.

    W zakwasie chlebowym oprócz bakterii może się pojawić też trochę dzikich drożdży, ale to bakterie robią główną robotę (bakterii jest kilkanaście razy więcej).
  7. Awatar użytkownika Kuba_Wu
    Od dłuższego czasu jem ten chleb i muszę stwierdzić że coś niedobrego się z nim stało. Kiedyś był smaczny kruchy, suchy. Teraz jest mokry jak nasiąknięta gąbka
    Awatar użytkownika Nortixon
    Jem go naprzemiennie z chlebami z piekarni od jakoś trzech lat. Czasem się trafi "gorsza partia". Pewnie zależy od ichniejszej piekarni i tego jak przetrzymują mrożonki. Ale ogólnie rzecz biorąc trzyma poziom. Ostatni jaki kupiłem był dobry i chrupki
  8. Awatar użytkownika NOSACZE
    Świeży jest dobry ale jak poleży kilka godzin to zakalec jakich mało.
    Awatar użytkownika QLogic
    Dokładnie. Jak kupię w takiej Lubaszce, to chleb może leżeć i leżeć, najwyżej wyschnie. Te marketowe kruszą się i albo zaraz wysychają na wiór, albo pleśnieją. Czasem kupię, ale szału nie ma.
  9. Awatar użytkownika Erenhardt
    Znowu im nie wyszedł i niższą cenę dali? Będzie się rozpadał od samego patrzenia.
  10. Awatar użytkownika Chomiczek
    🤮🤮🤮🤮🤮 na drugi dzień kamień... jednak naprawdę wolę od teścia chlebuś, przynajmniej ma ponad 50letnia tradycje 🌞
  11. Awatar użytkownika syr
    Taki trochę ulep - prawdopodobnie faktycznie jest żytni i na zakwasie( choć tu nie byłbym do końca pewny - bo w marketach chodzi o utrzymanie stabilności a to z zakwasem naturalnym trudne)
    ale do prawdziwych wyrobów dobrych piekarni sporo mu brakuje (konsystencja, smak)
    Generalnie w środku jest trochę zakalcem.
    No ale w tej cenie da się go zjeść a ponieważ pieczywo żytnie zawsze polecam to i tym razem
  12. Awatar użytkownika A_szybko
    Panowie i panie, jaki chleb z Biedronki lub Lidla posiada najmniej węglowodanów?
    Awatar użytkownika elfotraK
    najlepiej zapomnieć o czymś takim jak chleb. lepiej kupić warzywa lub sery i wmówić sobie że teraz to jest chlebem, wyjdzie zdrowiej, trochę drożej
  13. Awatar użytkownika mmichall
    Trochę kwaśny i gorzki jest
  14. Awatar użytkownika rice
    Podobjo chleb po 8zl minimum za tego złego pisu.
    Awatar użytkownika Moffat
    Chleb tak, kilogramowy od 20 zł. Tu masz jakieś gunwo 450 g. Mogę Ci ulepić z piasku za 1,50 zł.
  15. Awatar użytkownika rafmik
    A po co cukier w składzie chleba?
    Awatar użytkownika astrazenek
    A ja sie zapytam co w składzie robi olej rzepakowy?
  16. Awatar użytkownika PWozniak92
    Przecież bochenek chleba miał być po 10zl, co się dzieje?
    Awatar użytkownika Molodiec
    To nie chleb, to produkt chlebopodobny...
  17. Awatar użytkownika Krokodyl_Dundee
    <ludzie zachwycajacy sie chlebem z marketu
    Awatar użytkownika ubunciak
    gen z. nie pamiętają smaku prawdziwego chleba, pomidorów etc.
  18. Awatar użytkownika XTB_
    zytni z biedry troche smaczniejszy
    Awatar użytkownika fabiax
    Potwierdzam
    Bardzoooo dobry
  19. Awatar użytkownika elfotraK
    chleb jest dla biedaków jako wypełniacz. Ja jem kiebłe bez chleba nie szkoda mi
    Awatar użytkownika kub4czyk
    No cóż jak nie czujesz różnicy między kanapką ze świeżego chleba, masłem, kiełbasa i solą a samą kiełbasą to ty jesteś biedakiem ale smakowym
  20. Awatar użytkownika Rob4L
    Całokształt jest ok włącznie z ceną, można pokroić na miejscu, z wszystkich dyskontów u mnie ten jest najbardziej przypominający taki typowy chleb razowy - "mokry" i strzelający przy smarowaniu masłem
Awatar użytkownika