Niestety, ta okazja wygasła 57 sekund temu.
88°
Opublikowano 2 dni temu

MITSUMOTO SAKARI 40 cm Nóż Stalowy do Honowania, ostrzałka do noży ( stalka) 44 cm za 243,95 zł

173,53zł
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
Trema
Dołączył w 2022
1 676
961

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Noże kuchenne

Znajdź więcej okazji Noże kuchenne

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Za 243,94 zł 44 cm.
MITSUMOTO SAKARI 40 cm Nóż Stalowy do Honowania, Japońska Ostrzałka do Noży z Wysokiej Jakości Stali Węglowej (Uchwyt ABS i Magnes)

  • [Materiał Diamentowy Premium] Ostrzałka wykorzystuje zaawansowaną japońską technologię platerowania diamentem; pręt ostrzący wykonany jest ze stali wysokowęglowej z pokryciem ze stopu niklowo-chromowego. 3000 ziarno, 80±2HRC twardość pręt ostrzący może łatwo pomóc Ci naprawić krawędź bez golenia dużo materiału ostrza.
  • [Orientalny Design Miecza] 12-calowy trzonek ostrzący jest smukły, a wybór wysokiej klasy materiałów jest starannie wykonany dla najwyższej użyteczności. Ergonomiczna rączka z ABS zapewnia również większą stabilność, ułatwiając dokładne ostrzenie noży bez poślizgu, co daje większą efektywność ostrzenia.
  • [Profesjonalna Ostrzałka do Noży] Wysokiej jakości ostrzałka pozwala na to, aby nóż był ostry jak brzytwa i kroił jedzenie bez takiego oporu jak dotychczas. Ostrząc ostrze wzdłuż ostrzałki, nóż szefa kuchni może wyciągnąć małą krawędź ostrza w pionie, utrzymując ostrze stabilne i ostre. Przechowuj jedzenie w najsmaczniejszym wydaniu.
  • [Łatwa i Bezpieczna Obsługa] Umieść piętę ostrza na górnej części wałka ostrzącego pod preferowanym kątem 20 stopni; ostrz ostrze od rękojeści do czubka, powtórz 2-3 razy, a następnie obróć na drugą stronę czubka, aż ostrze będzie ostre; i posiadaj zabezpieczenie rękojeści, aby używać bez obaw. Odpowiedni do noża szefa kuchni, noża do krojenia, noża rzeźnika, nożyczek, noża myśliwskiego i innych noży.
  • [Zobowiązanie do Produktu] MITSUMOTO SAKARI produkty zostały rygorystycznie sprawdzone i certyfikowane. Bezwarunkowa polityka wymiany lub zwrotu pieniędzy za wady, próba bez ryzyka. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się z nami, udzielimy Ci satysfakcjonującej odpowiedzi.
Amazon.pl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

39 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Nemesiss
    A poleci ktoś ostrzałkę do noży kuchennych oraz scyzoryków gdzie montujemy ostrze w uchwycie i możemy ostrzyć pod wybranym kontem 30⁰ czy 40⁰ itd ...
    Awatar użytkownika lux666
    Work Sharp Precision Adjust
  2. Awatar użytkownika IsengrimFaoiltiarna
    Sprzedawca biznesowy
    Nazwa firmy: shenzhenshisanbenshengmaoyiyouxiangongsi
    Rodzaj działalności: Przedsiębiorca
    Numer rejestru handlowego: 91440300306045797F
    Numer VAT: PL5263616184
    Adres firmy:
    pinghujiedaohehuashequfuandadao8hao
    haiyuanchengchuangxinzhongxin810
    shenzhen
    longgangqu
    guangdong
    518000
    CN
    Awatar użytkownika Pablito15k
    Pepperek odkrywający, że tanie produkty na amazonie są produkowane w chinach:
  3. Awatar użytkownika Ezxc95
    Dla zwykłego zjadacza chleba jak ja polecam diamentową 400 z aliexpress za około dyszkę
    Awatar użytkownika zygmunt.stary
    A ja dla zwykłego zjadacza chleba polecam ostrzałkę Flaksa z Ikei. Jest droższa niż te kostki z Ali ale wg mnie wygodniejsza w użyciu. Ostrzenie noża poniżej minuty i można kroić pomidory na plastry 1mm.
  4. Awatar użytkownika Casper_Kosinski
    Gdzieś czytałem że "honing rod" (czyli to coś) musi być twardsze od stali noża, inaczej efekt jest odwrotny niż pożądany. Uniwersalnie polecam kupić ceramiczną. Moje Wusthofy nie narzekają.
    Awatar użytkownika Iwanme
    Zwykle jest.
    Aczkolwiek lepiej nóż po prostu naostrzyć niż honować, efekt trwa dłużej. Honowanie tak naprawdę nie ostrzy tylko ustawia już lekko zniszczoną krawędź noża, na jedzeniu efekt krojenia jest ok, choć dość krótkotrwały i trzeba to robić często - dlatego kucharze etc. robią to co chwila.

    Lepiej ceramiczną ścierną. Na przykład:
    kolba.pl/pro…rod
  5. Awatar użytkownika vano
    Za tę cenę to już lepiej kupić Sharpala ostrzałkę i się nauczyć na niej dobrze ostrzyć. Jak już się nauczy, to pozwala zaoszczędzić czas bo nie trzeba tak często ostrzyć. Dodatkowo można naostrzyć też nożyczki, a jak ktoś ma potrzebę to i dłuto czy strug.

    Tutaj link:amazon.pl/SHA…2cd

    Chociaż osobiście polecał bym większą wersję biorąc pod uwagę noże kuchenne.
    amazon.pl/SHA…1PV
  6. Awatar użytkownika Macrosplus
    Tutaj taniej
    amzn.eu/d/h…hDv (Edytowano)
  7. Awatar użytkownika Kikucijo
    Parę lat temu kupiłem musak polskiej Befany jakieś 30 pln, do dzisiaj robi robotę. (Edytowano)
  8. Awatar użytkownika hkz
    Również polecam ceramiczny pręt Ikea Flaksa ma dość drobną gradację dlatego jak ktoś ma zajechane noże albo ostrzy pierwszy raz nóż z jakiejś 'przeciąganej' ostrzałki to trochę się trzeba namęczyć (przerabiałem u rodziny....) - wtedy lepiej nawet na jakiejś najtańszej ostrzałce(albo nawet kubku czy talerzu ceramicznym....) zrobić kąt choć podobny do tego, na który chcemy docelowo naostrzyć i można działać Ikeową. Mam również taki pręt Taidea (sam pręt ma chyba 40cm więc jest sporo dłuższa), ale ma niższa gradację więc używam jej przed Flaksą. Za 50zł nic lepszego się chyba nie kupi (czasami można dorwać dużo taniej nowe albo lekko używane na olxie, ponieważ ludzie spodziewają się , ze po 3 przeciągnięciach będą mieli idealnie ostry nóż...). Do kamieni nie wrócę, za dużo czasu oraz 'bałaganu' naokoło
    Awatar użytkownika zygmunt.stary
    Dokładnie tak, te kamienie i ostrzałki za 500zł to są dla tych co mają czas lub mają takie hobby. Dla kogoś kto chce mieć po prostu ostry nóż ta ceramiczna pałka jest w zupełności wystarczająca.
  9. Awatar użytkownika Bobowrzut
    Nie wiem czy warto aż tyle płacić za stalową. Ja mam victorinox, teraz w dobrej cenie, bo 81 zł i robi bardzo dobrze robotę
    allegro.pl/ofe…042
    Awatar użytkownika puch_puch
    Jaka gradacja w tym że stawki jest pokazana
Awatar użytkownika