Niestety, ta okazja wygasła minutę temu.
210°
Opublikowano 13 godzin temu
Cyrkulator do gotowania Sous Vide | MELIANDA MA-18100 Sous Vide Stick
Darmowa dostawa ·
Opublikowane przez
Kamyk55
Dołączył w 2018
1
12
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Zainspirowany przepisami o gotowaniu Sous Vide chciałem sprawdzić ceny tego typu urządzeń na Amazonie. Trafiłem na cyrkulator MELIANDA MA-18100 Sous Vide Stick w kolorze białym, w cenie 84.88zł. Kolory czerwony i czarny w cenie 317.65zł
Na Allegro najniższa cena jaką znalazłem to 399.00zł
Zamówiłem dla siebie na próbę, zobaczymy co przyjdzie i z tego wyjdzie.
Dane o urządzeniu z opisu:
Moc: nasz sous vide Stick ma moc 1200 W, cyfrowe sterowanie temperaturą (1-95°C/203°F) i czas 59:59 godzin, dokładna regulacja temperatury w krokach 0,5 stopni (+/- 0,01°C), funkcja timera (do 60 godzin), wyświetlacz dotykowy LED i podświetlany regulator obrotowy.
Zestaw zawiera: 1 x MELIANDA MA-18100 SOUS VIDE STICK + instrukcja obsługi (może nie być dostępna w języku polskim).
O tym produkcie
Opinie o produkcie
Na Allegro najniższa cena jaką znalazłem to 399.00zł
Zamówiłem dla siebie na próbę, zobaczymy co przyjdzie i z tego wyjdzie.
Dane o urządzeniu z opisu:
Moc: nasz sous vide Stick ma moc 1200 W, cyfrowe sterowanie temperaturą (1-95°C/203°F) i czas 59:59 godzin, dokładna regulacja temperatury w krokach 0,5 stopni (+/- 0,01°C), funkcja timera (do 60 godzin), wyświetlacz dotykowy LED i podświetlany regulator obrotowy.
Zestaw zawiera: 1 x MELIANDA MA-18100 SOUS VIDE STICK + instrukcja obsługi (może nie być dostępna w języku polskim).
O tym produkcie
- Sous vide Garen: Sous vide tłumaczone "pod próżnia" opisuje metodę powolnego gotowania np. mięsa w próżniowych plastikowych woreczkach przy niskich temperaturach. Ten rodzaj metody gotowania składa się z trzech etapów: pakowanie próżniowe, gotowanie i końcowe działanie.
- Zalety: Dzięki naszemu urządzeniu do gotowania próżniowego Sous vide można przygotować soczyste, smaczne i zdrowe potrawy. Mięso i ryby zachowują prawie 95% pierwotnej wagi. Owoce i warzywa nie tracą koloru ani cennych składników odżywczych.
- Technika: 2. generacji z ulepszoną ochroną komponentów elektronicznych, dzięki innowacyjnej konstrukcji, w której elektronika znajduje się poza garnkiem i gorącą parą wodną. Zamknięcie zatrzaskowe zapobiega ślizganiu się kijka i nie spadnie do wody.
- Moc: nasz sous vide Stick ma moc 1200 W, cyfrowe sterowanie temperaturą (1-95°C/203°F) i czas 59:59 godzin, dokładna regulacja temperatury w krokach 0,5 stopni (+/- 0,01°C), funkcja timera (do 60 godzin), wyświetlacz dotykowy LED i podświetlany regulator obrotowy.
- Łatwe czyszczenie: ponieważ sous Vide Stick jest używany tylko w kąpieli wodnej, nie jest konieczne czyszczenie specjalnymi środkami czyszczącymi. Po użyciu Sous Vide Stick należy osuszyć jedynie ściereczką do naczyń. Do czyszczenia nie używać ostrych przedmiotów.
Opinie o produkcie
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
30 Komentarzy
sortowanie:Sous-vide (po francusku w próżni) – metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.
Czas gotowania trwa od 1 do 7, a nawet do 48 godzin, w temperaturze precyzyjnie uregulowanej, znacznie niższej niż zazwyczaj używana do gotowania (zwykle około 55 do 60 °C dla mięsa i nieco wyższej dla warzyw). W założeniach sposobu gotowania chodzi o to, aby gotować element równomiernie, dzięki czemu wnętrze jest dobrze ugotowane bez przegotowania na zewnątrz a niedogotowania wewnątrz, z zatrzymaniem płynów zawartych w potrawach.
W zależności od rodzaju żywności temperatury gotowania są różne[1]:
cielęcina:65 ÷ 68 °C
wołowina:58 ÷ 60 ºC
wieprzowina:65 ÷ 66 ºC
drób:65 ÷ 71 ºC
warzywa:80 ÷ 85 ºC
ryby:58 ÷ 60 ºC
Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.