Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
-82°
Opublikowano 18 marca 2024
Profesjonalny Nóż szefa kuchni Kuro Sifu wielowarstwowa stal damasceńska (Kupno przez Ceneo)
14,99zł ·
Opublikowane przez
moto_doktor
Dołączył w 2015
1 245
2 434
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Należy wybrać nóż na początku oraz zakupić po przez ceneo
SHIORI 撓 KURO SIFU - PROFESJONALNY NÓŻ SZEFA KUCHNI
Szczegóły produktu
dostępny
Nóż Shiori z serii 撓 Kuro Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. W tym celu stworzono bardzo specjalną formę ostrza. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej.
Długie ostrze podzielone jest na różne strefy, dzięki czemu można osiągnąć bardzo dobre rezultaty podczas krojenia warzyw czy ziół, a także podczas krojenia mięsa. Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony - dla każdego szefa kuchni!
Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Rękojeść wykonana jest z drewna Pakka, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
SHIORI 撓 KURO SIFU - PROFESJONALNY NÓŻ SZEFA KUCHNI
Szczegóły produktu
dostępny
Nóż Shiori z serii 撓 Kuro Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. W tym celu stworzono bardzo specjalną formę ostrza. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej.
Długie ostrze podzielone jest na różne strefy, dzięki czemu można osiągnąć bardzo dobre rezultaty podczas krojenia warzyw czy ziół, a także podczas krojenia mięsa. Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony - dla każdego szefa kuchni!
Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Rękojeść wykonana jest z drewna Pakka, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
15 Komentarzy
sortowanie:a na brednie z przeklejonego opisu aż szkoda strzępić... (Edytowano)
syntetyczne słodziki były przedstawiane jako zdrowe, tak samo jak pety i maści z radem. sprzęty w mango gdynia rozwiązują wszystkie problemy, tak samo jak pożyczki i politycy. obecne elektryczne samochody są ekologiczne... co to za poroniony argument, że jak ktoś coś mówi to tak jest?
do tego - skuwanie nijak się nie ma do jakości, a technologia damastu nie została odtworzona ze względów różnych, mimo starań kocurów w temacie.
gównoburza jest w celach edukacyjnych.
także trafiłeś 0 na 4 (Edytowano)
o ile mogą sprawdzać się podobnie, o tyle kwestia co chińczyk zrobił z nożem - wg recek bywają fantastyczne kosiory za ~150 zł (albo jak kolega niżej za 67 na promo), ale pewności nigdy nie ma.
już sam fakt, że chińczyki mając własne bardzo dobre stale, koniecznie muszą walić ściemę marketingową (vg10 ponoć nie wyjeżdża poza JP, a 3/4 aliexpresów z niej "jest") nastawia do wzmożonej czujności.
Natomiast pewne jest to, że przepłacanie 2~4 razy, bo jakiś przedsiębiorczy importer zrobił własny sklep internetowy, opisy wypluł z translatora i dodał literówki, to średni pomysł.