Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
346°
Opublikowano 1 marca 2024

Wałek do ciasta Navaris, ze stali nierdzewnej i z drewnianymi uchwytami - 43.5cm

33,99zł
8,99zł ·
Opublikowane przez
BrunoBananani
Dołączył w 2023
339
220

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Dostawa za darmo z Amazon Prime.

Wałek do ciasta ze stali nierdzewnej jest idealnym pomocnikiem kuchennym podczas pieczenia i wałkowania ciasta.

Zakres dostawy:
1 x wałek do ciasta ze stali nierdzewnej

Dane techniczne:
Wymiary: Długość całkowita 43,5 cm / długość rolki 24,5 cm / długość uchwytów 9 cm / średnica 5 cm
Waga: 310 g
Materiał: stal nierdzewna, drewno kauczukowe

Akcesoria do pieczenia: Wałek ze stali nierdzewnej jest idealnym w czasie pieczenia pomocnikiem do rozwałkowania ciasta – niezależnie czy będzie to ciasto do ciasteczek, makaronu czy pizzy, czy też masa cukrowa.
Do grubego i cienkiego ciasta: Ze względu na ciągłą metalową oś wewnątrz wałka, zarówno grube jak i cienkie ciasto nie stanowi problemu. Ciasto kruche i ciasto na pizzę będą miały taką grubość, jaką zechcesz.
Wszystko pod kontrolą: Uchwyty wałka do makaronu wykonane są z drewna. Dzięki temu chwyt jest przyjemny i pewny, co pozwala wywierać stabilny i równomierny nacisk.
Nieprzywierająca powierzchnia: Do gładkiej powierzchni wałka ze stali nierdzewnej nie przywiera nawet klejące się ciasto. W ten sposób ciasto jest jeszcze łatwiejsze do formowania podczas wałkowania. Również czyszczenie jest łatwiejsze.
Czyszczenie: Aby zapewnić długotrwałą radość z produktu, nie należy wkładać wałka do ciasta do zmywarki. Wałek można łatwo umyć ręcznie.
Amazon.pl Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

12 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika No1Uknow
    Cena jak cena, za taką samą kupiłem ten wałek przeszło dwa lata temu. Ale bardziej polecam lite wałki - te składane mają tendencję do rozpadania się, włażenia brudu w przestrzeń między wałkiem a rączką a do tego jest mniejsza precyzja pracy z ciastem.
    Po przejściu na tzw. rolling pin (czyli jednolity kawał drewna o średnicy połowy standardowego wałka) robota z ciastem stała się prostsza.
    Mam ten zestaw:
    amazon.pl/gp/…MRJ
    Awatar użytkownika PiotrekPeper
    +1
  2. Awatar użytkownika Intimate
    to nie są czasem te walki co ktoś komentował że są puste w środku i przy myciu wlewa się woda i ciężko się jej pozbyć? (Edytowano)
    Awatar użytkownika No1Uknow
    Są puste, dostaje się woda i praktycznie nie da się jej wytrzepać. Do tego krawędzie są ostre i nacinają ciasto.
  3. Awatar użytkownika dp-pl
    A jakąś mate do ciasta polecicie? Te silikonowe mają sens?
    Awatar użytkownika No1Uknow
    Zależy od typu ciasta. Silikonową matę używam, gdy robię ciasto np. z dużą zawartością masła albo nasączam syropem (butter roti albo palimier) - wtedy łatwo się z takim ciastem pracuje. Do ciast z wysoką hydratacją, które muszę przerobić na blacie na mokro biorę kamienny a do ciasta tradycyjnego - drewnianą stolnicę podsypaną mąką.
  4. Awatar użytkownika Horof
    "Zakres dostawy:
    1 x wałek do ciasta ze stali nierdzewnej"

    Czyli służy do wałkowania stali? Dobrze rozumiem nasz piękny język ojczysty?
    Awatar użytkownika Blacklye
    Służy do wałkowania ciasta ze stali nierdzewnej. (Edytowano)
  5. Awatar użytkownika sawanach
    W sam raz na 8.03. Dzięki.
    Awatar użytkownika eGzu
    No nie wiem. Po drewnianym mniej głowa boli.
  6. Awatar użytkownika bartus07
    Tymczasowo brak towaru...
Awatar użytkownika