Niestety, ta okazja wygasła 4 minuty temu.
432°
Opublikowano 8 stycznia 2024

Twaróg sernikowy premium Mlekovita Wypasiony (lub Piątnica) 1 kg @Biedronka

8,99zł15,99zł-44%
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Opublikowane przez
roquez
Dołączył w 2018
38
2 108

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Jeden z najlepszych dostępnych twarogów sernikowych w mocno obniżonej cenie. Zawartość tłuszczu 18%. Znaleziony w Biedronce w Skierniewicach na Mszczonowskiej, zostało jeszcze kilka wiaderek. Okazja ogólnopolska, choć nie we wszystkich Biedronkach jest dostępny.
Biedronka Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe
Awatar użytkownika Firebird
Twaróg Piątnica w tej samej cenie.
37819-UXij0.jpg

23 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika joanna1988
    Osobiście bardzo polecam ten
    16854762-hsBnI.jpgCena również bardzo atrakcyjna. Data ważności któryś luty bodajże.
    Awatar użytkownika Firebird
    To aktualna cena? Podzielisz się kodem?

    EDIT. Dzięki już nie trzeba. Znalazłem.
    16854798-YUa1N.jpg (Edytowano)
  2. Awatar użytkownika Bachu96
    Ma ktoś fajny przepis na sernik?
    Awatar użytkownika ggregg
    Sernik Puchatka

    Ciasto:

    3 szklanki mąki (szklanki typu arcoroc, około 200ml)
    1 kostka margaryny (250g)
    5 żółtek (zachować białka do ubicia piany)
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru

    Zarobić ciasto z podanych składników i podzielić na dwie części w stosunku 1/3 na wierzch, a 2/3 wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (dno + boki z niewielkim naddatkiem), ciasto nakłuć widelcem.
    Blacha 21x26cm ale w większej ostatnio też mi wyszło

    Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej):

    1 kostka tłuszczu (najlepiej masło, 200g w temperaturze pokojowej)
    1 szklanka cukru (około 200ml)
    ucierać mikserem tłuszcz ze stopniowo dodawanym cukrem
    1 kg sera dodać stopniowo
    2 jajka (wbić bez skorupek:), od tej pory mieszać na niskich obrotach
    2 łyżeczki proszku do pieczenia (można wymieszać z budyniem j.n.)
    1 budyń śmietankowy (wmieszać na niskich obrotach)
    olejek waniliowy (opcjonalnie)

    Brzoskwinie w puszce (połówki odcedzić i pokroić w kostkę np. na 9 części)

    Ubić sztywną pianę z zachowanych 5 białek i stopniowo dodawanego cukru (1 szklanka, około 200ml)

    Na ciasto do blachy położyć masę serową (wiadomo, wyrównać), na ser równomiernie rozłożyć brzoskwinie pokrojone w kostkę, zalewę z brzoskwiń można wypić (przywilej cukiernika;).

    Na brzoskwinie położyć ubite 5 białek z 1 szklanką cukru.

    Na wierzch pokruszyć kęsy ciasta z odłożonej 1/3 części.

    Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godzinę w temperaturze 170 stopni (grzałka góra + dół, bez termoobiegu), w połowie pieczenia można obrócić blachę dla równomiernego przypieczenia (jeśli piekarnik piecze nierówno), po wyłączeniu grzania zostawić w zamkniętym piekarniku i uchylić drzwiczki po pół godziny dla stopniowego studzenia.

    Wystudzić najlepiej przez noc w lodówce lub chłodnym miejscu i można wcinać, opcjonalnie udekorować np. polewą czekoladową (chociaż i bez polewy jest bardzo dobry).
  3. Awatar użytkownika 0rcio
    Robiłem na mielonym białym serze i na "wiaderkowym". Jakoś nie jestem przekonany do wiaderek, wolę mielić, bardziej pracochłonne, ale lepszy wychodzi.
    Awatar użytkownika ggregg
    Bo wiaderkowe są różne, ostatnio robiłem z Piątnicy i był bardzo dobry (gęsty, bez wody) a z innych firm się trafi mocno wodnisty i rzadki. Na przykład President i Pilos jest bardziej luźny ale jeszcze nie tak wodnisty jak te najgorsze (raz mi się zdarzyło taki kupić, chyba był z Włoszczowej).
  4. Awatar użytkownika slonkam
    Czy ktoś wie czy istnieje jakiś twaróg sernikowy 500g?
    Awatar użytkownika joanna1988
    16855009-cu14n.jpgTen jest chyba też 200 i 450 g
  5. Awatar użytkownika bubu12
    ostatnio był bez premium i bez wypasiony za 4.99,-
  6. Awatar użytkownika Poszukiwacz123
    W składzie mleko w proszku?
Awatar użytkownika