Opublikowano 24 listopada 2023

Wok na kuchenkę indukcyjną

Dzień dobry
Możecie się podzielić polecanymi modelami, wrażeniami i doświadczeniem w temacie woków na kuchence indukcyjnej?
Szukam obecnie jakiegoś dla siebie, ale niezależnie gdzie popatrzysz to opinie są skrajne. Czy Ikea, czy Tefal, Gerlach itp. Chętnie przygarnę wszelkie wskazówki i modele godne polecenia
Aktualizacje społecznościowe

3 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika They_glow_in_the_dark
    Bez ognia jest inny smak. Ogień w inny sposób i przede wszystkim wolniej nagrzewa smażone potrawy, one wtedy bardziej duszą się. Smażą się też nierównomierne, tam gdzie muska płomień. Dzięki temu mają więcej smaku niż, gdy gwałtownie podnosi się ich temperaturę (indukcja). Chyba, że po prostu zależy Tobie na kształcie patelni?
    Awatar użytkownika Piotrek93
    Autor
    Wiem jaka jest różnica między obróbką na ogniu, a na indukcji. Chce mieć woka na wyposażeniu, który będzie się dobrze sprawował na indukcji
  2. Awatar użytkownika Pioter2000
    Z wokiem jest problem taki, że się moim macha, a indukcja jednak wymaga aby gar dotykał pola. Może coś takiego electrolux.pl/acc…ok/
    Też byłbym zainteresowany.