Niestety, ta okazja wygasła 7 września 2023.
338°
Opublikowano 7 września 2023

Brewkit coopers real ALE

35zł65zł-46%
8,99zł z Polska ·
Awatar użytkownika bartlomiej89
Opublikowane przez
bartlomiej89
Dołączył w 2021
4
19

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Piwo

Znajdź więcej okazji Piwo

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Kończący się termin, cena regularna takiej puszki to +/- 65 zł, więc niemal połowa ceny. Taki brewkit będzie lepszy niż piwo za 3,5 z delikatesów
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

160 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika cejman
    Polecam dokupić do tego brewkitu jasny ekstrakt słodowy suchy lub płynny 1-1,5 kg (zamiast cukru do podbicia ekstraktu) i do tego minumum 100 gramów dowolnego chmielu aromatycznego do chmielenia na zimno. Tylko poczytajcie w necie jak się chmieli na zimno. Uwierzcie mi, że takie piwo będzie lepsze, uwarzyłem ponad 100 warek metodą zacierania słodu. I nie zapomnijcie o dokładnym umyciu i dezynfekcji wszystkiego co będzie miało kontakt z brzeczką piwną po gotowaniu

    PS. Miłej zabawy w kuchni
    Awatar użytkownika anonim123
    Dokładnie. Trzeba się postarać przy oddzieleniu chmielin z piwa, bo jeśli dostaną się do butelki, to po otwarciu będzie fontanna. Przy mocno chmielowym trzeba też uważać na rozlew, bo minimalna ilość tlenu po fermentacji jest w stanie zabić cały smak piwa przerabiając je w błoto o smaku kartonu.
  2. Awatar użytkownika Adam_001
    Kończący się termin?
    wywalić to ze strony. "Okazja" niezgodna z regulaminem.
    Awatar użytkownika mavis
    7 tygodni - to dość długi termin spożycia.
  3. Awatar użytkownika AlexWesker
    To zalewa się wodą i piwo gotowe?
    Awatar użytkownika czarnuch321
    No jeszcze zadanie drożdży, fermentacja od 7 do 10 dni, butelkowanie (nagazowanie piwa dzięki fermentacji w butelce cukru/glukozy, który musisz dodać podczas butelkowania) i po kilku dniach można próbować chociaż lepsze efekty są po dłuższym czasie
  4. Awatar użytkownika KrisPier
    Widzę że więcej rodzajów przecenione. jakieś konkretnie polecacie?
    15141094-WmUFD.jpg15141094-bgD3b.jpg15141094-IqIEC.jpg (Edytowano)
    Awatar użytkownika KadettemTera
    Wszystko tylko nie lager, bo i tak użyjesz górnej fermentacji, najlepiej właśnie angielskie ale albo ipa, tylko warto wrzucić chmiel na zimno pod koniec i użyć słodu a nie cukru i obowiązkowo drożdże inne niż z zestawu (s05 np.) I warto fermentować w ok 17 stopniach, im cieplej tym smak bardziej przypomina szampana
  5. Awatar użytkownika menson
    Dzieki, kupione 2. Bedziemy testowac. Ktoś może polecić jakąś instrukcję dla Januszy?
    Awatar użytkownika Czupus_32
    Puszka ze wstawki + puszka ekstraktu słodowego w płynie (najtanszy GOZDAWA) + awaryjnie drożdże jakby te z puchy nie ruszyły (uniwersalne US 04/05). Do tego wiadomo - garnki, pojemniki, rurki, butelki, kapslownice, srodki odkażające, kapsle etc
  6. Awatar użytkownika TheGlobus
    Ciekawe ile osób zamowi myslac, że to tylko do zalania wodą i mamy piwo xd
    Awatar użytkownika KrisPier
    15141490-eLxav.jpg

    15141490-7FPmk.jpg (Edytowano)
  7. Awatar użytkownika Czupus_32
    Z poprzedniej wyprzedaży kupiłem 3 puszki które właśnie zamierzam nastawić w weekend. Na początek przygody z browarnictwem uważam, że bardzo spoko opcja, zrobiłem już kilka tych puszek, wszystkie wyszły i zostały wypite
    Awatar użytkownika KrisPier
    czyli co? masz zamiar dać 3 puszki na 50L i na zwykłym cukrze robić jak mniemam?
  8. Awatar użytkownika kuba_ps2
    Robilem ipe, do dobrego crafta daleko. Dla mnie kaszana
    Awatar użytkownika INTseed
    Nie zrobisz ipki kupując takie zestawy.
    Musisz chmielić na zimno dodatkowo a to koszty dodatkowo. Tak minimum 300g musisz wsypać. Jeśli nie masz lodówki to sobie odpuść. Musisz zrobić CC przed butelkowaniem aby chmiel opadł.
  9. Awatar użytkownika antonio.gorgonzola
    No dobra, nie robić na cukrze - a czy ktoś robił na tym cukrze ? Też zawsze robiłem na ekstrakcie słodowym WES, ale ceny tak poszły w górę że... Straszna kicha wyjdzie ?
    Awatar użytkownika Castel-Gandolfo
    Nie wyjdzie straszna kicha lli tak będzie bil na głowę koncerniaki
  10. Awatar użytkownika ZnamSięNaWszystkim
    Tyle zabawy, a Harnaś z Polski za 1,99.
  11. Awatar użytkownika Matzdorf
    15143862-Z6EFl.jpgKurde, a w tym tygodniu dopiero zabutelkowalem z poprzedniej takiej promki...
    Awatar użytkownika knoperss21_.
    Ile wychodzi pln/szt??
    Dużo sprzętu trzeba kupić by coś warzyć??
  12. Awatar użytkownika insight
    Lepsze z kija w barze odpić
    Awatar użytkownika Ucidol93
    ta, najlepiej żywca albo tyskie xD
  13. Awatar użytkownika Hate
    Generalnie to mam poważne wątpliwości co do tej części instrukcji:

    7. Temperaturę całości ustabilizuj do 24-26 stopni, a następnie dodaj drożdże i energicznie wymieszaj.

    10. Piwo zlej do butelek, dodając 1 pastylkę Coopers Carbonation Drops na każdą butelkę o pojemności 0,5 L lub cukier wg przepisu. Butelki postaw w ciemnym i ciepłym miejscu.

    Po pierwsze, 24-26 stopni podczas fermentacji na pewno nie da „złocistego” jak w opisie, ani klarownego piwa jak na obrazku. Bardziej bym liczył na typowe „ale” jak wskazuje styl, a nie coś jak lager ze sklepu.

    Druga sprawa, że „ciepłe” miejsce to bardzo subiektywne odczucie, zwłaszcza jezeli kupi to ktoś początkujący i niechcący „sypnie” mu się trochę więcej cukru niż trzeba. Z tabletkami to raczej nie powinien być problem, ale z doświadczenia powiem, że jedna tabletka daje raczej średnie nagazowanie.
    Awatar użytkownika pukki92
    Przecież nie powinno być ciepłe. 17-18 stopni, a w sumie nawet lepiej jak będzie chłodniej. Pod koniec dopiero przenieść do cieplego
  14. Awatar użytkownika Drzewiasty
    kupione dzięki
  15. Awatar użytkownika PestisCruento
    Robiłem piwo wszystkimi wariantami: brewkit, ekstrakty i zacieranie.
    Jakbym jeszcze raz zaczynał od brewkit'u to bym juz na tym etapie dochmielił piwo.
    Awatar użytkownika w-m-p
    W jaki sposób? Czego dodać i w jakiej ilości na taką puszkę? 
  16. Awatar użytkownika SiDMeister
    ALE Harnaś lepszy?
  17. Awatar użytkownika CAMELJAREK_.
    A papier toaletowy jest gratis
    Awatar użytkownika anonim123
    To się nie psuje... Jedyne obawy można mieć co do drożdży, gdzie najtańsze sensowne kosztują w okolicach 10-15 zł (US-05).
  18. Awatar użytkownika Darayawus_Shiro
    No nie mówicie mi, że w tym roku Coopers bez promki już 65 zł. To ja już wolę z ekstraktów warzyć i dochmielać po swojemu. Zacierańsko niestety nie wchodzi u mnie w grę, bo domownikom przeszkadza zapach słodów. (Edytowano)
    Awatar użytkownika anonim123
    Słód niestety poszedł mocno do góry. Kiedyś za 5kg pilzneńskiego płaciłem 20zł, teraz ciężko zejść poniżej 30zł. Jak dla mnie, to brewkit ma sens tylko na pierwszą warkę, potem od razu przeskakiwać na ekstrakty + chmiel.
  19. Awatar użytkownika Mroq
    Sprawdzał ktoś te tanie ekstrakty? allegro.pl/ofe…784

    Trochę daje tandetą. Nie ma podanego Brix, tylko EBC które też wygląda jak losowe. Idąc tokiem "redukcji" wydatków można by było w sumie tego spróbować. Najwyżej później laktozą dosłodzić.
    Awatar użytkownika peter_mountain
    Przecież w opisie jest Brix "nie mniej niż 73"
  20. Awatar użytkownika Szy88
    Oferta której dotyczy link że wstawki się rozeszła, tutaj link do bliźniaczej oferty u tego samego sprzedawcy allegro.pl/ofe…612
Awatar użytkownika