Niestety, ta okazja wygasła 6 września 2023.
382°
Opublikowano 5 września 2023

Mąka pszenna Caputo Tipo 00 5kg idealna do wypieku m.in. pizzy

29,65zł
8,99zł z Polska ·
Awatar użytkownika GracVeloceQ4
Opublikowane przez
GracVeloceQ4
Dołączył w 2018
13
2 411

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Idealna mąka do wypieku m.in. pizzy

Polecam bo za tą cenę warto

Wysyłka 7.99PLN
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

101 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika aruna92
    Ktoś używa termomixa i tej maki ? Macie jakieś sprawdzone przepisy i rady ? Za rady lepiej ręczenie wyrobić tez dziękuje. Pozdro
    Awatar użytkownika abinformal
    Ja wyrabiam ciasto z tej mąki w thermomixie. Przepis jest na pojedynczą kulkę ciasta bo ja robię każdą osobno żeby były równe. Pizza classica na szybko (3h wyrastania w temp pokojowej pod przykryciem, bez bawienia się w lodówki itp.) Ciasto po trzech godzinach bardzo ładnie współpracuje, dobrze się rozciąga i nie rozrywa się. Oczywiście można też po 2 h wstawić do lodówki i wyciągnąć na drugi lub trzeci dzień na godzinę przed wypiekiem i też super się formuje.
    15111980-YK2AL.jpg
  2. Awatar użytkownika erichh
    A czym to się różni od mąki z Lidla do pizzy typ 00, w regularnej cenie 3,49 zł ??
    Awatar użytkownika Imotheb
    Siłą mąki i zawartością glutenu. Wystarczy spróbować raz i ciężko się przestawić na inne mąki niż Caputo. Ja serdecznie polecam Caputo Nuvola
  3. Awatar użytkownika matheo28
    Co warto dobrać ze sklepu do darmowej dostawy?
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Drożdże, makarony, pomidory w puszce itp.
  4. Awatar użytkownika jankiel.pablito
    Ktoś jest w stanie określić jak wygląda przechowywanie takiej mąki w opakowaniu fabrycznym? Daje radę jak przy 1kg, czy mimo wszystko trzeba to przesypać?
    Awatar użytkownika Lukasz_Duda
    Ja trzymam normalnie zamkniętą w szafce w kuchni w oryginalnym opakowaniu - wszystko ok
  5. Awatar użytkownika K_Klis
    Skad minusy? Cena swietna i maka tez
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Nie wiem Najwidoczniej minusują Ci którzy nie mają pojęcia o tego typu produktach
  6. Awatar użytkownika Kalafjior
    Bardzo dobra mąka. Leci plus!
  7. Awatar użytkownika PioTrek382
    Faktycznie jest ta mąka taka super wow i idealna? Pieczę pizzę w 280 stopniach
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Tak jest
  8. Awatar użytkownika Mroq
    Przy prawie 7 zł za kilo mąki to ja szczerze mówiąc bym oczekiwał aby w środku opakowanie była już gotowa picca.
  9. Awatar użytkownika dudi4
    5 kg a na zdjęciu 1 kg...

    ...no i od razu się ociepla:) (Edytowano)
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    I co z tego ? Masz w opisie i w tytule napisane jak BYK :P

    edit.
    Poprawiona fotka :P (Edytowano)
  10. Awatar użytkownika wooycik
    Jak się dobierze suche drożdże z tego samego sklepu to cena jest prawie idealnie 40, czyli na smarta idealnie
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Albo pomidory w puszce lub passatę pomidorową
  11. Awatar użytkownika artmin
    wziałem jeszcze kilka rzeczy od sprzedajacego i przetestuje ile włoskiego słońca jest w produktach
  12. Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Dostępnych 171 szt
  13. Awatar użytkownika nuxten
    już po
  14. Awatar użytkownika KowalDW_
    Przyznaję, ta mąką świetnie się wyrabia.
  15. Awatar użytkownika atanor
    Dobra cena ostatnio kupowałem za 35 zł.
  16. Awatar użytkownika pafcio88
    Poproszę o dobry przepis na ciasto pizzy do piekarnika
    Awatar użytkownika Lukasz_Duda
    Od siebie polecam pizze z blaszki robię na zmianę z klasyczną
    (Edytowano)
  17. Awatar użytkownika wolowiaNaCienkim
    Plus, dzięki za wstawke
  18. Awatar użytkownika holymoly
    Ooo z ukraińskiego zboża
  19. Awatar użytkownika KacperoKacpero
    Cena nieaktualna.
    Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Autor
    Aktualna
  20. Awatar użytkownika Zizo_Zazo
    Moim zdaniem mąka dobra, ale bez szaleństwa. Przy krótkim przygotowaniu (wyrastanie i leżakowanie w lodówce), do 24 godzin daje rade, przy dłuższym za słaba... Ja mieszałem z manitobą 50/50 i najlepiej ciasto się zachowywało.
    Porównując jednak z mąkami "00" z sieci lid czy biedr, to ta mąka jest dużo wygodniejsza w obróbce, piekłem zawsze w 380°C około 2min20s.
Awatar użytkownika