Niestety, ta okazja wygasła 4 września 2023.
758°
Opublikowano 4 września 2023

Mąka do pizzy Caputo Pizzeria 5kg

26,99zł32,90zł-18%
7,99zł ·
Awatar użytkownika Zack
Opublikowane przez
Zack
Dołączył w 2021
1
789

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Dobrze znana mąka do pizzy Caputo Pizzeria w dobrej cenie. Dostawa od 7,99 PLN. Można coś dobrać ze sklepu aby był Smart. Sery, wędliny, pomidory itp. by kupić coś do naszych placków. Znany sklep i dobrze zaopatrzony!
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

115 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika KacperoKacpero
    Ktos ma jakiś sprawdzony przepis?
    Słyszałem,ze pizzermeni nawet nie znają składu ciasta,bo przyjeżdza gotowe.
    Dobra mąka,ale cięzko,żeby wyszła z niej dobra pizza bez dobrego przepisu.
    Amatorom polecam mąkę tortowa,wychodzi całkiem smaczna.
    Mam tą mąke kiedys z okazji i chętnie ją wykorzystam
    Poprosze sprawdzony przepis,nie z internetów
    Awatar użytkownika Kolacyjka
    Klub Miłośników Pizzy na fejsie -> kompendium kmp -> kalkulator kmp
  2. Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Hmmm to może wznowię okazję. Sprzedawca inny, ale cena ta sama
  3. Awatar użytkownika Gary_R
    Jakie pomidory polecacie? Do tej pory korzystałem głównie z San marzano od Strainese. Jakie inne są ciekawe do napoletany?
    Awatar użytkownika mdmicky92
    W małych puszkach to ta:

    allegro.pl/ofe…130

    W dużych puszkach, korzystaliśmy z nich na warsztatach KMP:

    delduca.pl/pro…ta/

    Najlepsze pomidory jakie jadłem kiedykolwiek.
  4. Awatar użytkownika Kisko
    Jaki sos do pizzy kupić, czy lepiej zrobić?
    Awatar użytkownika LooneyW
    Bazowy sos to pomidory z puszki i sól (1g/100g pomidorów), ewentualnie bazylia. I całość albo rozgnieść rękami, albo max 2 kliknięcia blenderem ręcznym, żeby nie rozdrobnić pestek i gotowe.
  5. Awatar użytkownika GracVeloceQ4
    Zaufana meta Mają pełno fajnych rzeczy z Italii Ja poza Fariną 00 i semolą biorę wędliny, napoje (Chino, Lemon Soda etc) i inne przetwory
    Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Dokładnie! Pełno rzeczy z Italii, ale też naszych produktów. Sklep do polecenia i szybka dostawa.
  6. Awatar użytkownika Lulu
    Warto dobrać drożdże? Nie robiłem pizzy na suchych. Chcę, aby wyszedł Smart.

    15097448-Eyffx.jpg
    Awatar użytkownika mrsky
    nie, tylko świeże.
  7. Awatar użytkownika WatchYourBack
    W aukcji napisane, że data ważności nie krótsza niż 7 miesięcy.

    Z doświadczenia, przy dobrym przechowywania, ile taka mąka ma realnej daty przydatności do spożycia?
    Awatar użytkownika davek
    Aż się mole z innego produku nie zalęgną
  8. Awatar użytkownika Zack
    Autor
    O widzisz... chyba jednak też się skuszę, bo niedawno kupowałem u nich 5 kg i semolinę. W sumie zostało już tylko 4
  9. Awatar użytkownika stereo0
    Jaki polecacie pojemnik na 5kg mąki? Pytam poważnie. Ostatnio miałem aferę w spiżarce z molami. Chyba wygrana batalia, ale chcę na przyszłość się zabezpieczyć, że jak już w czymś będą to nie przeniosą się na inne produkty. Teraz ktoś mysz wpuścił i franca skutecznie unika łapek i lepów ehh
    Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Ja używam worków z zapięciem strunowym... taka nostalgia do...
  10. Awatar użytkownika pisz
    W lidlu jest teraz mąka Stoisław 00 za 3,50 - też dobra cena, w sklepie wloskim włoska to10 zł (Edytowano)
    Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Jaka to mąka? Ja też polecam takie rozwiązanie, ale dla początkujących. Np mąka z Biedronki Gusto Bello.
  11. Awatar użytkownika Luk23
    Świetna maka w świetnej cenie
  12. Awatar użytkownika dumapodlasia
    Najważniejsza w cieście jest zawartość glutenu, dzieki niemu powstaje odpowiednia struktura ciasta, jak na zdj.
    Ważne jest tez zawartość wody, a gramatura nie gra aż takiej roli, jak to wielu domorosły specjalistów twierdzi.15099908-kwjcs.jpg
  13. Awatar użytkownika Machal19
    Zamówione.
  14. Awatar użytkownika karo_l
    Eee tam. Lepiej kupić basie tortową ekstra i dodać do niej szklankę semoliny. Semolina doda białka, a basia sama w sobie ma mniej popiołu. Bo włoskie 00 to nasze 450 a basia ma 405.
  15. Awatar użytkownika Zenon.Kowalewski
    Polecacie jakąś mąkę na makaron?
    Awatar użytkownika starling
    Semolina
  16. Awatar użytkownika pomaranga
    15101770-0Ndsl.jpgNie wiem jak w porównaniu, ale na foodsi też jest aktualnie jakaś do pizzy.
  17. Awatar użytkownika Sebaaaa
    Ja od siebie polecam Nuvole. Jak zacząłem z nią pracować to pizza weszła na inny level ale cena dużo wyższa (Edytowano)
    Awatar użytkownika travollone
    Dzięki. Kupię 1 kg.
  18. Awatar użytkownika travollone
    Co można jeszcze tam dobrać dla kogoś początkującego w robieniu pizzy?

    Jak zrobię w piekarniku w stylu domowej pizzy na szybko, nie w piecu typu Ferrari, to warto brać tą mąkę? Czy będzie efekt ale nie taki sam? (Edytowano)
    Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Jeżeli używasz 25 g drożdży to nie... ale Kup i spróbuj zrobić te 8 h wcześniej i będzie beż porównania
  19. Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Okazja się raczej zaraz zakończy. Tak więc jeśli ktoś potrzebuję to niech pospieszy się.
  20. Awatar użytkownika ciupakabrans
    Super cena! (Edytowano)
    Awatar użytkownika Zack
    Autor
    Tak, ale koniec...
Awatar użytkownika