Niestety, ta okazja wygasła 8 sierpnia 2023.
339°
Opublikowano 8 sierpnia 2023

Mąka Caputo Pizzeria 5 kg na pizzę

26,99zł32,95zł-18%
8,99zł ·
Awatar użytkownika JULL
Opublikowane przez
JULL
Dołączył w 2019
42
1 193

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Oryginalna Włoska mąka pszenna do pizzy .
Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona.
Mąka idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej - ciasto puszyste i lekkie.
Siła mąki: W= 260/270 , P/L = 0,50/0,60,
białko - 12,5%
Termin ważności: 10.07.2024
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia: 352 kcal/1489 kJ,
Tłuszcze: 1 g, w tym nasycone: 0,3 g,
Węglowodany 71,5 g, w tym cukry 1 g,
Błonnik: 3,0 g,
Białko: 13 g,
Sól: 0,018 g
Allegro Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

38 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Marekmg
    Żona robi na zwykłej typ 450. Ciasto cienkie. pizza z piekarnika lepsza niz w niejednej pizzerii z piecem. (Edytowano)
    Awatar użytkownika kris.pietrucha
    315g mąki, 200g wody, 1 g drozdzy w proszku. Lyzka miodu i lyzka soli. Sztuką jest kolejnosc wyrabiania + oczywiscie zaczyn minimum 24 godzinny. Na youtubie wpisz: vito iacopelli
  2. Awatar użytkownika Deltakron
    wziąłem 10 kg
  3. Awatar użytkownika neutralny
    Już po
  4. Awatar użytkownika jjkl
    Na piecu do pizzy czuć różnice między zwykła mąka a 00. Nawet powiem więcej czuć różnice między caputo a jakimiś tańszymi 00. Przynajmniej u mnie caputo mniej się przypala i ciasto jest bardziej chrupiące. Ja dostrzegam różnice ale dopiero jak sam zrobiłem ze 100 placków na różnych mąkach. (Edytowano)
    Awatar użytkownika Penowy01
    Jak chcesz mieć kruchą to wyrabiaj gotowe kulki na mące krupczatce.
  5. Awatar użytkownika black_fox
    Też nie jestem w stanie wyczuć różnicy między 00 a 450 ale dla zasady wybieram 00 jak jest w sklepie
    Awatar użytkownika Kacper733
    00 to włoskie oznaczenie naszej 500 bodajże u nas tipo 00 to czysty marketing. Kupując mąkę patrz na zawartość białka 12g w górę, najlepiej cenowo wypada biedronkowa 00 taka zielona, ale jeszcze lepiej sobie właśnie Caputo na zapas brać, zupełnie inny smak i praca z ciastem.
  6. Awatar użytkownika pl_adamk
    Kupione, dzięki
  7. Awatar użytkownika hagy
    w sumie polecam, zrobiłem na tej mące kilkadziesiąt pizz w ciągu ostatnich 2 lat, hobbystycznie w domu, w piakarniku, na granicie.
    Awatar użytkownika Makaron
    Jak długo nagrzewasz płytę granitową i jaką ma grubość?
  8. Awatar użytkownika Mxon
    Dobra mąka polecam cena tez super
  9. Awatar użytkownika Piospi
    Moja podstawowa mąka przy robieniu pizzy, plusik
  10. Awatar użytkownika Marcinh82
    Dobra mąka i jeszcze lepsza cena. Akurat mi się kończyła. Dzięki
  11. Awatar użytkownika tomasi
    i koniec...
  12. Awatar użytkownika Kasjusz_Marcel
    Ostatnio na jednym z portali aukcyjnych widziałem tę mąkę w cenie 75zł za 25kg ale niestety nie miałem cohones, żeby ją zamówić ze względu na podejrzanie niską cenę. Jak ktoś chciałby ofertę to mogę podesłać.
  13. Awatar użytkownika milkman
    eh nie zdążyłem
  14. Awatar użytkownika krychu90
    Jaki jest odpowiednik 1kg tej mąki? (Edytowano)
    Awatar użytkownika LooneyW
    Jeśli chodzi o nazwę to też Caputo Pizzeria, tylko opakowanie jest w kolorze czerwonym (nie mylić z mocniejszą Cuoco)
Awatar użytkownika