Niestety, ta okazja wygasła 30 lipca 2023.
326°
Opublikowano 30 lipca 2023

Piec do pizzy Ariete 909

399zł449zł-11%
19,90zł ·
Awatar użytkownika artwkz
Opublikowane przez
artwkz
Dołączył w 2018
1
1

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Elektryczny piec do pizzy Ariete 909 w dobrej cenie - aktualnie najlepsza cena w oficjalnej dystrybucji. Przy odbiorze w sklepie stacjonarnym nie płacimy za dostawę.
Komputronik Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

122 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika arterro
    A ja odpiszę, że nie ma większej różnicy jeśli chodzi o piekarnik + kamień vs ariete 909. Tzn. zależy jaki macie piekarnik. Mój rozgrzewa się do 300, zakładam że na grillu i włączaniu co chwilę grzałek jest trochę więcej.

    W piekarniku na +:
    +O wiele większego placka zrobisz
    +Wypieka równiej
    +Kamień dłużej trzyma temperaturę

    Minus piekarnika:
    -Ciężej wrzuca się placki jak ktoś ma mniej umiejętności albo ciasto nie do końca siądzie
    -Biorąc pod uwagę punkt wyżej - jak spadną składniki czy pizza się rozleci to mamy dramat i w zasadzie albo walczymy z poparzonymi rękami i skrobaniem albo mamy koniec imprezy i oczekiwanie na wystygnięcie
    -Potencjalne szybsze zużywanie się elementów nad piekarnikiem, np. szafek (buchanie pary, czuć te >300 stopni)
    -Cieplej w domu, w lato minus, w zime plus.


    Ariete +:
    +Szybciej się nagrzewa
    +Może minimalnie większa temperatura
    +Jak Ci coś się rozleci to szybko zeskrobiesz i lecisz dalej
    +Można zabrać na działkę albo do znajomego

    -Może i większa temperatura, ale placki muszą być o wiele mniejsze. Raz, że po prostu mniejsze z racji wielkości urządzenia, a dwa nie można ich rozciągać w pełni do krańców urządzenia bo mamy tak jakby "ring" w miejscu grzałki a poza nią już nie dopieka idealnie boków.
    -Szybko traci temperaturę, trzeba być sprawnym i szybko wrzucać albo robić przerwy między plackami.

    Dalej mam Ariete, ale po 1. kupiłem za 270zł więc jednak 'większa opłacalność", drugi raz bym nie kupił, zwłaszcza za w/w ceny. Aktualnie wróciłem do wypieków w piekarniku. Bardziej polecam wydać te 300zł na szkolenie stacjonarne z neapoletany - mimo studiowania KMP i oglądania filmików idzie się sporo dowiedzieć jak ulepszyć swoją domową pickę.
    Awatar użytkownika Gosia_23
    Ja latem też piekę na grillu mam gazowy i temperaturę nawet 600 dlatego ciągle myślę czy jest sens kupować kolejny sprzęt który będzie zajmował miejsce bo pizza i tak u nas przynajmniej raz w tygodniu jest 🍕
  2. Awatar użytkownika PlayAnd_KeepCalm
    Ma ktoś faktycznie jak się sprawuje ?
    Awatar użytkownika artwkz
    Autor
    Kupiłem go na dniach i mam już pierwsze pizki za sobą. Na tą chwilę rodzina zadowolona, wychodzi znacznie lepiej niż z piekarnika gdzie mam max 250stC, a w Arieta około 400stC. Polecam neapolitańską, fajnie w nim wyrasta. W zestawie są rownież metalowe szpatułki do układania i zdejmowania pizzy z piecyka. (Edytowano)
  3. Awatar użytkownika jan.kowalskiw9v
    A mnie szlak trafia bo w lutym zamówiłem spice diavola pro i nadal jeszcze nie dotarła a tu nagle wysyp pieców w dobrych cenach, szczególnie cozze ech....
    Awatar użytkownika eXe
    Czekasz na coś od lutego? Z Marsa ta paczka leci?
  4. Awatar użytkownika dudi4
    Dzisiaj użyty po raz n-ty i jak zawsze spisał się na medal. Dobra cena, dobra okazja.
  5. Awatar użytkownika gienek5111
    Zmieści się dużą pizza z biedry?
    Awatar użytkownika Krzychu127
    Gdzie tam wejdzie skoro max to jakieś 30cm. Do tego ta z biedry jest kiepska w smaku i nawet samemu zrobisz lepsza w smaku.
  6. Awatar użytkownika dominik.zachariasz
    Właśnie oglądałem jego recenzje. Kusi
  7. Awatar użytkownika Barcio
    Lepiej to się piecze jak w piekarniku ?
    Awatar użytkownika Stefano_Mariano
    Zdecydowanie (Edytowano)
  8. Awatar użytkownika rafu7s
    Najgorzej z tym przypalaniem kamienia i czyszczeniem.
    Awatar użytkownika active87
    Rozkręcasz na max moc i sam się wyczyści, poczytaj co to jest pyroliza
  9. Awatar użytkownika karapeppe
    Ja mam z rok no i jest spoko, tylko drewniane szpatułki się rozwaliły, lecz kupiłem jedną metalową i jest kozak jeśli chodzi o wkładanie. Mogę polecić, nie robiłem modów, pewnie z modami byłoby jeszcze lepiej.
    P S ja chyba kupowałem w Lidlu za 297 i nie żałuję. (Edytowano)
    Awatar użytkownika artwkz
    Autor
    W tym zestawie są metalowe
  10. Awatar użytkownika active87
    Polecam dla kogoś kto chce zacząć przygodę z pizza, bardzo łatwo podkręca sie termostat uzyskując ponad 400stopni na kamieniu, u mnie posłużył do wypieczenua około 100 placków i zastąpił go effeuno
    Awatar użytkownika Rentier1974
    dla początkującego lepiej taki z okienkiem:
    toya24.pl/pro…BwE
  11. Awatar użytkownika m_r_c
    Dobry przepis na ciasto na cienki spód?
    Awatar użytkownika active87
    Polecam grupę na fb klub Miłośników Pizzy, tam się dowiesz wszystkiego, nie jedna dobra pizzernia dzięki tej grupie funkcjonuje
  12. Awatar użytkownika CiaPa
    Ehhh, polowałem pół roku i niedawno zakupiony za 415 ..Cebula boli, ale zdecydowanie polecam - w budżecie do 500-600 zł nie ma nic lepszego
    Awatar użytkownika iD4Ru73K
    Polowałeś pół roku? Co się stało? Wstrzymali produkcję czy chciałeś przycebulić kilka złotych? Przeliczyłeś swój stracony czas? Wy tak żyjecie?
  13. Awatar użytkownika Crad
    Miał ktoś przyjemność porównać z Teesa Supreme?
  14. Awatar użytkownika Shadow10
    Na allegro z przesyłką (i smartem) tyle samo - oleole
    Awatar użytkownika grzegorz.grzegorczyk
    Daj linka
  15. Awatar użytkownika dzako1
    Na początek jest ok, ale mi po ok roku zabawy wychodzi ciasto takie 6-7/10 i w przyszłości na pewno kupię coś z większą mocą. Tutaj zanim placek upiecze się odpowiednio to ser już bulgocze a tak nie powinno być. Mody żeby przełożyć grzałkę na górę kosztują ok 300 zł
    Awatar użytkownika Krzychu127
    Gdzie 300zł kosztuje. Kupujesz grzałkę na allegro większą 1200wat i nawet juz są chyba dogięte do niektórych modeli. U siebie dodałem w G3 grzałkę u góry by od innego modelu piecyka i piecze lepieiej bo góra mocniej grzeje. Gdy ciasto jest cienkie a góra ma mokre składniki to faktycznie trzeba niekiedy podkładać coś pod dól by ciast się nie spaliło od kamienia. Po zmodowaniu jest o wiele lepiej i szybciej piecze pizze.
  16. Awatar użytkownika Firebird
    Ile czasu ten piec się nagrzewa?
    Awatar użytkownika Konto_Konkurs
    też jestem ciekaw
  17. Awatar użytkownika RadeqW
    Rok temu kupiłem na Amazonie za 320 zł. Polecam ustawić śrubkę termostatu, aby od zera się uruchamiał to wtedy jest 🔥14704239-kezJW.jpg
    Awatar użytkownika Konto_Konkurs
    podobno na kamieniu powyżej 400 stopni się przypala spód czy to występuje u Ciebie?
  18. Awatar użytkownika Gosia_23
    Czy faktycznie jest duża różnica jeżeli w piekarniku piekę też na kamieniu? Robię samemu pizzę nie mrożonki 🙈 i czy różni się od ferrari?
    Awatar użytkownika gildor
    Jest duża. Polecam piec
  19. Awatar użytkownika MrBartek
    Najlepsza moja inwestycja ever już praktycznie nie zamawiam pizzy bo robię w domu lepsza niż w miejskich "pizzeriach"
    Awatar użytkownika michalexio
    nawet gdybyś w piekarniku na granicie robił to te 40zł na niego byłoby najlepszą inwestycją;)
  20. Awatar użytkownika Michal_froog
    Jaka różnica pomiędzy g3ferrari?
    Awatar użytkownika KowalDW_
    Cena
Awatar użytkownika