Niestety, ta okazja wygasła 16 marca 2023.
479°
Opublikowano 14 lutego 2023

Chleb żytni na zakwasie za 2.99 Kaufland

2,99zł3,69zł-19%
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
Awatar użytkownika ObnazamZmowyCenowe
Opublikowane przez
ObnazamZmowyCenowe
Dołączył w 2019
326
2.685

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Więcej Supermarket

Znajdź więcej okazji Supermarket

Sprawdź więcej okazji

Odkryj więcej ofert na głównej stronie

Bochenek dobrego chleba żytniego na promocji w Kaufland od czwartku.

Prosty naturalny skład bez chemii:
Zakwas żytni (ukwaszona mąka, woda), mąka żytnia, woda, drożdże sól.
Kaufland Więcej szczegółów na
Aktualizacje społecznościowe

64 Komentarze

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika Tommy50
    Tommy50
    Czyli może jeszcze jest szansa na powalczenie z drożyzna.
    Już tłumaczyłem dziecku w piekarni, że bułki są droższe o 100% I ze dla siebie już nie kupuje.
    Trzeba edukować dzieci jaki ch.jowy jest świat i drożyznę odpieprzaja na lewo i prawo przedsiębiorcy bez nadzoru
    Awatar użytkownika Jan_Smolny
    Jan_Smolny
    "Trzeba edukować dzieci jaki ch.jowy jest świat" - chcesz mieć nastoletniego samobójcę w domu?? Dołować dziecko swoimi frustracjami?
  2. Awatar użytkownika ObnazamZmowyCenowe
    ObnazamZmowyCenowe Autor
    Zboża w cenie jak przed wojną to i ceny pieczywa w dół.
    Furia chciwych piekarzy sprzedajacych chleb za 12zl za 3...2...1... (Edytowano)
    Awatar użytkownika Krzychu127
    Krzychu127
    U nas właśnie piekarze w małym mieście podnieśli ceny chleba o złotówkę. Pewnie przez obniżkę cen zboża, nakupily z Ukrainy po taniości plus zapowiadana obniżka cen prądu i gazu dla piekarni. Nie kupować to spadną im zyski jak z masłem czy cukrem.
  3. Awatar użytkownika artkann
    artkann
    12849344-UUTvR.jpg
    Bardzo dobra cena i bardzo dobry skład, kiedyś specjalnie zrobiłem zdjęcie składu (jest dostępny w skoroszycie przy regale), bo jakieś szury się wykłucały tutaj o składzie chleba z marketu
    Awatar użytkownika lllgregorylll
    lllgregorylll
    Zakwas + drożdże to bardzo dobry skład? No nie wiem... w sumie nie znam się, ale dodatków to to może mieć całkiem sporo - prędzej napisaliby czego może NIE zawierać
  4. Awatar użytkownika Nadachu
    Nadachu
    Ja skromnie jem chleb baltonowski, jest bardzo dobry, to normalny chleb. Nie ma tam rodzynek, orzechów, ale to jest chleb. To nie jest jakiś podchleb, to nie jest jakiś surogat chleba, to nie jest parachleb, to nie jest jak czekoladopodobny produkt. To jest normalny, zwykły chleb, dobry. (Edytowano)
  5. Awatar użytkownika aro52
    aro52
    Tańszy od kilograma mąki...
    Awatar użytkownika artkann
    artkann
    Powiedziałbym, że niekoniecznie, bo piekarnie nie kupują surowca w kilogramowych woreczkach w sklepie
  6. Awatar użytkownika axpytnzz
    axpytnzz
    Jak chleb to tylko baltonowski za 2,19zł / 500g.
    Awatar użytkownika grzegorz.rybak
    grzegorz.rybak
    Nie chcesz wiedzieć co w nim jest
  7. Awatar użytkownika Slavius
    Slavius
    3 złote "prawdziwy" na zakwasie a w piekarnii 8. Cuda.
  8. Awatar użytkownika lllgregorylll
    lllgregorylll
    Takie to i bez promo to świetna cena. Ktoś się zna czy to prawdziwe żyto i prawdziwy zakwas czy jakis kał flandowe?
    Awatar użytkownika Dariusz-Mariusz
    Dariusz-Mariusz
    to tańsze od mąki; należy spodziewać się takiej jakości jaką miało piwo marki "tesco", które było tańsze od wody
    jedno i drugie było/będzie chętnie kupowane, pewnie nawet jedno i drugie będzie smakować różnym ludziom

    mi chleb żytni za 3,5 z biedronki smakuje, skład ma świetny wg etykiety, ale czuje się po nim gorzej niż po takim z piekarni, czy też upieczonym po prostu z mąki z młyna
  9. Awatar użytkownika axpytnzz
    axpytnzz
    Tak szczerze te wszystkie ciemne chleby są dobre raz kiedyś a zwykły baltonowski smakuje codziennie.
  10. Awatar użytkownika kotecci
    kotecci
    Wziąłem notes, długopis, poszedłem do najbliższych sklepów i się bardzo zdziwiłem, faktycznie 3 zeta za chleb
  11. Awatar użytkownika Mowca
    Mowca
    Na jakim zakwasie? Z proszku?
    Awatar użytkownika adamantos
    adamantos
    Nie sadze zeby byl w proszku. Nawet w ogromnych przemyslowych piekarniach uzywany jest "normalny" zakwas, w plynie.
  12. Awatar użytkownika grzegorz.rybak
    grzegorz.rybak
    To ile waży sztuka?
  13. Awatar użytkownika adamantos
    adamantos
    Ma ktos moze sklad tego chleba?? Jestem ciekaw, czy dodaja do niego cukier tak jak do tego w lidlu?
    Awatar użytkownika Jan_Smolny
    Jan_Smolny
    A ten cukier pozostaje cukrem w gotowym wyrobie, czy sfermentuje w czasie rośnięcia chleba i ostatecznie go już nie ma?
  14. Awatar użytkownika Gupi_ryi_Jana_Rodzenia
    Gupi_ryi_Jana_Rodzenia
    Debaty na temat chleba, bo w promocji o 70gr tańszy. Brać czy nie brać, oto jest pytanie. Zdrowy czy jednak zawiera substancje szkodliwe. Dylematy, dylematy... (Edytowano)
  15. Awatar użytkownika aro52
    aro52
    Tylko z tej mąki trzeba zrobić ciasto, upiec i jeszcze dystrybucja, a wszystko za 3zł...
    Awatar użytkownika astrazenek
    astrazenek
    Koszt mąki to tylko jeden z elementów tworzący koszty. Dodaj do tego niebotyczne koszty energii, opłać pozostałe media, wynajmij lokal, zainwestuj w wyposażenie, zatrudnij legalnie pracowników, odprowadź wszystkie podatki i składki, zadbaj o dystrybucję a potem ci jakiś dureń powie że pazerny właściciel piekarni sprzedaję chleb za 6zł bo chce zarobić miliony kosztem biednego Janusza. Gdyby to był taki cudowny interes to by piekarnie nie padały jedna po drugiej. (Edytowano)
Awatar użytkownika