Niestety, ta okazja wygasła 11 marca 2023.
-231°
65
Opublikowano 11 marca 2023

Oryginalna włoska mąka Caputo Farina Classica Tipo 00 mąka pszeniczna klasyczna - najlepsza do miękkich cist i deserów

7,92zł8,25zł-4%
16,99zł z Polska · Amazon.pl Okazje
Awatar użytkownika Z_Okazjami
Opublikowane przez
Dołączył w 2023
8
2

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

30 dniowy okres próbny 𝗔𝗺𝗮𝘇𝗼𝗻 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 (darmowa dostawa, dostęp do VOD i inne) aktywujecie tutaj
Uniwersalna i prawdziwie włoska mąka typu 00. Idealnie sprawdza mi się do wszelkiego rodzaju wypieków, od ciabatt i innych słonych przekąsek po lekkie i słodkie desery. Standardowo kilogram tej mąki kosztuje powyżej ośmiu złotych, to jest naprawdę niezła cena jak na produkt oryginalnie pochodzący z Włoch. Polecam.
Amazon.pl Więcej szczegółów na Amazon.pl
Poradnik zakupowy Amazon możecie znaleźć TUTAJ
Aktualizacje społecznościowe

65 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika FotX
    13138662-p7azp.jpg
    Bardzo zachęcający opis
    Awatar użytkownika Darwin1
    Wersja mąki że świerszczami?
  2. Awatar użytkownika bartosz.terebinski
    Uważam że kiepska oferta. Wiele polskich mniejszych młynów robi naprawdę super jakości mąkę 00 w dużo niższej cenie.
    Awatar użytkownika Tik_Tak
    Weź podaj choć jeden przekłada, a nie tak napisełeś, że są a nadal nic nie wiadomo.
  3. Awatar użytkownika Martinez_92
    A ja polecam mąkę luksusową z Lubelli na pizze
  4. Awatar użytkownika Dliberacki
    W Polsce dobra mąka 00 spokojnie w okolicy 5 zł do kupienia.
    A tak swoją drogą to ta mąka nie jest jednak pszenna a nie pszeniczna? (Edytowano)
    Awatar użytkownika root
    Jaka zawartość białka?
  5. Awatar użytkownika Sorento
    +10% robaków ... (Edytowano)
  6. Awatar użytkownika space_jam
    Polska produkuje świetne mąki. Szczególne w tych czasach powinniśmy być świadomi, że mamy wspierać rodzime marki. Niemcy i Włosi kupują w głównej mierze swoje produkty, stąd mają i wspierają swoją silną gospodarkę, miejsca pracy. Budują tym samym swój dobrobyt. Tak samo powinniśmy robić. (Edytowano)
    Awatar użytkownika desvadeos
    to są raczej pobożne życzenia:
    "Pszenica twarda zawiera więcej białka, witamin, składników mineralnych i karotenoidów. Posiada cieńszą okrywę owocowo-nasienną, co z technologicznego punktu widzenia nie jest bez znaczenia, ale plonuje gorzej niż pszenica zwyczajna. W warunkach klimatyczno-glebowych Polski ciężko jest wyprodukować dobry surowiec do produkcji makaronu, ale mąka uzyskana z ziarna pszenicy twardej może być wykorzystana do produkcji mąki chlebowej, [...]"


    U nas w większości uprawia się miękkie odmiany, gorsze. Durum na makarony firmy sprowadzają z zagranicy, głównie z Włoch, Hiszpanii, Francji i Grecji.


    Zatem Włosi kupują własne bo je mają.
  7. Awatar użytkownika Krzychu007
    Nie zrobisz na niej dobrej pizzy (Edytowano)
  8. Awatar użytkownika VikingPL
    Ostatnio taką kupiłem i była dobra (nie jestem marudą), mąka typ 500 na pizzę po amerykańsku 😁 (mąka nie jest czarna) 😁
    13141793-CEraA.jpg
    Awatar użytkownika desvadeos
    Lubię Stoisław, używałem ich chlebowej. Teraz znalazłem młyn w okolicy i się zaopatruję na miejscu. Szkoda, że nie napisali co w tej mące jest takiego, że specyficznie nadaję się na pizzę amerykańską
  9. Awatar użytkownika Cliff.Booth
    Podejrzewam że na pepperku mamy też potężnych specjalistów od mąk. Czekam na ich cenne komentarze. 
    Awatar użytkownika canoe
    cóż, polskie normy dla mąk typu "00" nie wymagają podania przez producenta takich informacji jak zawartości wilgoci, popiołu, białka, stopnia absorpcji, stabilności, nie mówiąc a parametrze siły...
    szanujący się włoski producent wszystkie te dane podaje.
    pozdro dla robiących pizzę na Basi 00
  10. Awatar użytkownika 8888
    uwaga spoiler w Polsce też jest mąka 00
    Awatar użytkownika kamil6
    Frajerzy nabierają się na marketingowy bełkot o jedynej słusznej pszenicy z Włoch, tak jakby w Polsce nie było dobrych pszenic. No, ale jak wśród kolegów hipsterów powiesz, ze zrobiłeś pizze z polskiej mąki to nawet nie będą chcieli zjeść, tacy to znafcy dzisiejszego pokolenia.
  11. Awatar użytkownika Alpaczino
    Do wszystkich ktorzy twierdza ze to hipsterstwo i czy widac roznice. Oczywiscie. Caputo, Polselli czy 5staggioni i wiele innych to zupelnie co innego niz Basia do Pizzy. Czy da sie zrobic ciasto na pizze na polskiej mące? Da sie ale nawet laik zobaczy roznice jak sie pracuje z ciastem. Zarowno jak ona absorbuje wode jak ciasto dojrzewa i jaka wyjdzie pizza z pieca. Smak też jest inny ale dla mnie przynajmniej to najmniejsza różnica. Bardziej istotny jest efekt koncowy, struktura ciasta i komfort pracy. Ale roznica jest widoczna. Probowalem na poczatku robic pizze na polskich ogolnodostepnych makach ale zmiana na profesjonlane do pizzy dała ogromna roznice. Oczywiscie nie kazda maka z wloch jest cudowna ale nie znalazlem maki z polski ktora moglaby konkurowac. Z braku laku robie czasem na polskich ale praktycznie nie da sie przekroczyc 60% hydratacji nie znalzlem chyba takiej polskiej maki co ma powyzej 12% białka. Efekt po wypieku tez zazwyczaj wyraznie odbiega od włoskiej maki do pizzy. Przy pizzy z piekarnika i bez przepisu w ktorym ciasto dlugo dojrzewa 70% ludzi roznicy nie zauwazy. Ale przy dluzszym dojrzewaniu i profesjonalnym sprzecie roznica jest widoczna. Tu przykład co ostatnio zrobilem w piecu gazowym do pizzy na 5staggioni.


    13142762-RNqmj.jpg (Edytowano)
    Awatar użytkownika desvadeos
    pełna racja. Taka 5 stagioni czerwona ma W390!! Ja ją trzymam 48h w fazie dojrzewania.
    Oceniając okazję to te -4% jednak słabe jest.
    Podejrzewam, że sporo osób kupuje na allegro od ludzi typu pizzer_pl w dobrych cenach
  12. Awatar użytkownika root
    To od Madzi Gessler?
  13. Awatar użytkownika MrFrendi
    Tak 2/10, z przesyłką spoko, ale jednak za mniej niż 5 zł kupi się w markecie.
Awatar użytkownika