05/07/2021 22:11Kupiłem starszy model tefala i szczerze nie mogę zrozumieć fenomenu tego ur …Kupiłem starszy model tefala i szczerze nie mogę zrozumieć fenomenu tego urządzenia (grilla kontaktowego generalnie), jak robię udka kurczaka to albo na małej mocy i w środku jest dobry a w miejscu kontaktu z płytą jest warsta grubości 3mm i powierzchni 3/4 udka wysuszone na kamień i smakujące jak paździeż, albo na wyższej mocy fajne z zewnątrz ale twarde wewnątrz lub całkiem zjarane z zewnątrz. Jak robię wieprzowinę lub wołowinę to pryska na pół metra w każdym kierunku że szczelin o średnicy wysokości mięsa, kupiłem burgery z Lidla to płyn który z nich się lał jak z fontanny strzelał równie imponująco na pół kuchni, wszystko opryskane, inne sprzęty, ściana, podłoga, blaty ...masakra jakaś. Obstawiałem na około folią aluminiową ale to jest żenujące i męczące, jeszcze warto wspomnieć o tumanach dymu który ulatuje przy każdym możliwym grzanym mięsie/kiełbasie. Moim zdaniem jedyne do czego to się nadaje to właśnie jakieś gofry a jak mięso to u szwagra postawić przed garażem na kartonowym pudle na trawniku i niech bryzga i dymi.Czy tylko ja mam takie doświadczenie z grillem kontaktowym.
Jeśli nie masz 5 lat to nie pojmuję.