Niestety, ta okazja już wygasła
Żurawina 1kg - Lidl
499° Zakończono

Żurawina 1kg - Lidl

16,79zł27,99zł-40%Lidl Okazje
9
499° Zakończono
Żurawina 1kg - Lidl
lis 6. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka
Najlepsze komentarze
Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.

Przepis na nalewkę z żurawiny
- kilogram świeżej żurawiny,
- półtora litra wódki,
- 200-250 g cukru,
- opcjonalnie 100-200 ml spirytusu.

Owoce żurawiny należy umyć, zmiażdżyć, włożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Po 24 godz. zalać alkoholem. Jeśli lubimy mocniejsze trunki do wódki dodać 100-200 ml spirytusu. Słój szczelnie zamknąć i umieścić w ciemnym miejscu. Po 2-3 tygodniach gdy nalewka nabierze pięknego, czerwonego koloru zlać do butelek.
Nalewka jako jedyna w trakcie leżakowania pogarsza swój smak, więc nie powinno się jej zbyt długo przechowywać.
Do miesiąca od zrobienia – najlepsza z nalewek. Po okresie leżakowania dłuższym niż pół roku smakuje jak truskawkowa,
Edytowane przez: "karlin2" lis 6. 2019
9 Komentarzy
Przecież to nawet dobre nie jest
Jakiś przepis na zurawinowke?
aa_zz06/11/2019 21:19

Przecież to nawet dobre nie jest


Sama w sobie może i nie, ale jako dodatek do dań, ciast jest super i ogolnie bomba witaminowa.
Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.

Przepis na nalewkę z żurawiny
- kilogram świeżej żurawiny,
- półtora litra wódki,
- 200-250 g cukru,
- opcjonalnie 100-200 ml spirytusu.

Owoce żurawiny należy umyć, zmiażdżyć, włożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Po 24 godz. zalać alkoholem. Jeśli lubimy mocniejsze trunki do wódki dodać 100-200 ml spirytusu. Słój szczelnie zamknąć i umieścić w ciemnym miejscu. Po 2-3 tygodniach gdy nalewka nabierze pięknego, czerwonego koloru zlać do butelek.
Nalewka jako jedyna w trakcie leżakowania pogarsza swój smak, więc nie powinno się jej zbyt długo przechowywać.
Do miesiąca od zrobienia – najlepsza z nalewek. Po okresie leżakowania dłuższym niż pół roku smakuje jak truskawkowa,
Edytowane przez: "karlin2" lis 6. 2019
Czyli w piątek robię ciasto z żurawiną i białą czekoladą 👌🏻😁
Wrocław Muchoborska 9,99/1kg
aa_zz06/11/2019 21:19

Przecież to nawet dobre nie jest


Ale na ból pęchrza nie ma nic lepszego
karlin206/11/2019 21:51

Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.Przepis na nalewkę z żu …Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.Przepis na nalewkę z żurawiny- kilogram świeżej żurawiny,- półtora litra wódki,- 200-250 g cukru,- opcjonalnie 100-200 ml spirytusu.Owoce żurawiny należy umyć, zmiażdżyć, włożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Po 24 godz. zalać alkoholem. Jeśli lubimy mocniejsze trunki do wódki dodać 100-200 ml spirytusu. Słój szczelnie zamknąć i umieścić w ciemnym miejscu. Po 2-3 tygodniach gdy nalewka nabierze pięknego, czerwonego koloru zlać do butelek.Nalewka jako jedyna w trakcie leżakowania pogarsza swój smak, więc nie powinno się jej zbyt długo przechowywać.Do miesiąca od zrobienia – najlepsza z nalewek. Po okresie leżakowania dłuższym niż pół roku smakuje jak truskawkowa,


Owoce przemrozić najpierw . U mnie stoi i 6 mcy. Nic nie traci.

pracownianalewek.blogspot.com/201…tml
Edytowane przez: "Tom_Rom" lis 6. 2019
karlin206/11/2019 21:51

Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.Przepis na nalewkę z żu …Ode mnie plusik. Uwielbiam nalewkę z żurawiny.Przepis na nalewkę z żurawiny- kilogram świeżej żurawiny,- półtora litra wódki,- 200-250 g cukru,- opcjonalnie 100-200 ml spirytusu.Owoce żurawiny należy umyć, zmiażdżyć, włożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Po 24 godz. zalać alkoholem. Jeśli lubimy mocniejsze trunki do wódki dodać 100-200 ml spirytusu. Słój szczelnie zamknąć i umieścić w ciemnym miejscu. Po 2-3 tygodniach gdy nalewka nabierze pięknego, czerwonego koloru zlać do butelek.Nalewka jako jedyna w trakcie leżakowania pogarsza swój smak, więc nie powinno się jej zbyt długo przechowywać.Do miesiąca od zrobienia – najlepsza z nalewek. Po okresie leżakowania dłuższym niż pół roku smakuje jak truskawkowa,


Ty robisz wodke z sokiem a nie nalewke. owoc powinien byc wpierw macerowany w alkoholu 65-70% a dopiero pozniej zasypywany cukrem.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst