Niestety, ta okazja wygasła 5 kwietnia 2023.
288°
114
Opublikowano 21 marca 2023

Piec gazowy do pizzy Ooni Koda 16

2.398zł2.869zł-16%
140zł · Amazon.pl Okazje
Awatar użytkownika krzyfr
Opublikowane przez
Dołączył w 2022
5
217

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

30 dniowy okres próbny 𝗔𝗺𝗮𝘇𝗼𝗻 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 (darmowa dostawa, dostęp do VOD i inne) aktywujecie tutaj
Ooni Koda 16 to opalany gazem piec do pizzy. Powiększona wersja pieca Ooni Koda.
W 20 minut osiąga 500 st. C. dzięki czemu pizzę można upiec w 60 sek.
Dzięki izolacji i kordierytowemu podłożu temperatura jest stabilna i utrzymuje się długo.
Amazon.pl Więcej szczegółów na Amazon.pl
Poradnik zakupowy Amazon możecie znaleźć TUTAJ
Aktualizacje społecznościowe

114 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika misiekxxxl
    Nawet nie chce mi się liczyć ile razy za 2.398zł mogę obie zamówić dobrą pizzę zamiast bawić się w do dorosłego kucharzynę. MINUS
    Awatar użytkownika Karolcio
    Rok temu kupiłem mniejszą wersję Ooni Karu 12. Łącznie za wszystko czyli gaźnik + przeróbka na gaz ziemny + pirometr + pojemniki na pizze + łopatki + szpatułki wyszło koło 2500 zł. Kosz jednostkowy jednej pizzy to około 10zł, 15zł na max wypasie. W pizzeri za to samo zapłaciłbym 30-40 zł czyli oszczędzam około 20zł na jednej Robię średnio 3 pizze tygodniowo, co daje 60zł tygodniwo, czyli zakup zwrócił się po 11 miesiącach. Jedyną kwestią jest czas i chęci. Ja akurat bardzo lubię robić pizze.
  2. Awatar użytkownika MichałSzkott
    Już lepiej kupić z tego linku od Amazona.
    amazon.pl/dp/…TAP
    Awatar użytkownika misiekxxxl
    Jeśli lubisz kupować drożej to TAK
  3. Awatar użytkownika konrad_838
    Nie wiem skąd tyle minusów.
    Za cenę ekspresu kolbowego za 4000 też mamy x kaw z żabki, A jednak mało kto w ten sposób to przelicza bo to nie o to chodzi. Za cenę auta za 100000 też mamy kilkaset przejazdów taksówką, ale to też nie o to chodzi
    Jak ktoś ma pasję do pizzy to koda jest świetnym wyborem obok np takiego effeuno. Ode mnie plus!
    Awatar użytkownika macx123
    Ja przelicze ale na inny sposób. Ja wypieklem w przeciągu 1.5 roku od zakupu 130 pizz. 130*30 zl =3900 zl. Jak dla Mnie bardzo opłacalny zakup. Pozdrawiam
  4. Awatar użytkownika Pawel_xxx0t1
    Piecyk jest spoko ale to nie jest sprzęt do polskiej pizzy z drożdżami. W tym robi się dobrą Włoską pizzę. Osobiście nie kupiłbym piecyka gazowego. Nie powinno się go używać w mieszkaniu + musisz ogarnąć do tego jeszcze butlę. Już lepiej kupić spice diavola pro. Jest tańszam, elektryczna a pizza wyjdzie podobna lub zainwestować trochę więcej i ogarnąć macte twin. Również elektryk tylko już profesjonalny.
    Awatar użytkownika Coolek
    W piecu kopulowym pizza nigdy nie wyjdzie ci taka, jak w Ooni albo Effeuno. Tez sie kiedys ludzilem, potem kupilem effeuno i zrozumialem.

    I bzdury, piecyki gazowe spokojnie nadaja sie do wypieku w mieszkaniu, wystarczy minimum rozsadku (otwarte okno i gasnica) i jest to calkowicie bezpieczne. (Edytowano)
  5. Awatar użytkownika Piotriga
    Nie znam, nie lubię
    Awatar użytkownika R_ade_K
    Też nie wiem, co niektórzy mają z tym wciskaniem do wstawek z jakimś nietypowym sprzętem dla nielicznych tekstu "znany i lubiany".
    Pewnie 99% pepperowiczów ani tego pieca nie zna, ani nie może też stwierdzić czy go lubi, a tu wciskanie jakoby był znany i lubiany... (Edytowano)
  6. Awatar użytkownika mmxv
    to już bardzo pizzę trzeba lubić
  7. Awatar użytkownika eldo16
    To czy F1?
    Awatar użytkownika Luc_POdg
    do domu f1, na powietrze ooni
  8. Awatar użytkownika G90M
    Poszukuję elektrycznego pieca, do pizzy. Co możecie polecić?
    P. S. Dopiero zaczynam przygody z pizza - dotychczas wypiekałem w piekarniku.
    Awatar użytkownika konrad_838
    Zdecydowanie popieram przedmówcow. Przesiadka z kopulowego na F1 była dla mnie jak przesiadka z mrożonej pizzy na napoletane
    Nooo może troszkę wyolbrzymiam Ale kultura pracy i wygoda wypiekania jest nieporównywalne większa.
    A jeśli chodzi o macte to jest chyba w 2 wersjach. Jedna z nich nie ma grzałki pod kamieniem i wtedy wypiek classici może być nieco problematyzny (jak kamień zdąży się wychłodzić pod plackiem A pizza nie będzie jeszcze wypieczona
  9. Awatar użytkownika ssiopek
    Pasja nie ma ceny, plus
  10. Awatar użytkownika Diabeł
    Bardzo dobra okazja, plus. Koda 16 i roccbox to najlepsze hobbystyczne piece do pizzy, z tym, że ten drugi jest sporo mniejszy jeśli chodzi o przestrzeń na wypiek pizzy. 16 vs 12 cali. (Edytowano)
  11. Awatar użytkownika KiloWhisky
    Czy tylko ja widzę cenę 2557 zł?!
    Awatar użytkownika durace
    Nie tylko Ty :/
  12. Awatar użytkownika anet.kaleta
    Po opisie myślałam że chodzi o zimnego Leszka (Edytowano)
  13. Awatar użytkownika Adolf28
    yyyyy nie znam i nie wiem czy lubię
  14. Awatar użytkownika Kalafjior
    Plus!
  15. Awatar użytkownika Szani
    Ooni Koda to zdecydowanie świetny piecyk, ale raczej dla fanatyków. Oczywiście 2x taniej wychodzi za elektryka, ale ta pizza opalana jest ogniem, tą różnicę się czuje. I fakt, raczej nie do użytku w mieszkaniu, tylko na zewnątrz gdzieś na imprezkę ogrodowo-grillową.
    Szkoda, że ten mniejszy Ooni koda nie jest w promocji, bo to jest wersja powiększona i z pewnością dla większości osób wybierających Ooni zupełnie nie potrzebna.
    Ode mnie plus, bo za ten model to naprawdę dobra cena. No i druga sprawa to to, że u mnie w domu praktycznie co tydzień są gniecione placki, więc mój elektryk po 4 latach już naprawdę jest wysłużony. Czas powoli na przesiadkę.
    Awatar użytkownika Piospi
    Co masz na myśli "różnicę się czuje"? Na plus gazowego czy elektryka? Mam Spice Caliente, ale nie wiem czy nie wziąć gazowca ma działkę i letnie wypieki.
  16. Awatar użytkownika macedonczyk
    Czy jedyną opcją na opalanie egzotycznym drewnem o niespotykanym zapachu są nocne, ekscytujące wycieczki z piłą?
    Awatar użytkownika Wyekspirowana_prolongata
    Może fornir ze starych mebli?
  17. Awatar użytkownika artur.szwed
    Po opisie kordieryt. To jest zbrodnia że za taką kasę nie dają domyślnie biscotto albo 2 kamieni.
    Awatar użytkownika Kalafjior
    To samo tyczy się F1. Biszkopt powinien być wszędzie w piecykach powyżej 2k
  18. Awatar użytkownika bszkrs
    Posiadam Ooni Fyra (model wejściowy, na pellet). Teraz brałbym model na gaz, z pelletem trochę problemów jest (utrzymanie temp itp). Jeśli wkręcasz się w robienie pizzy napoletana, używasz dobrej włoskiej mąki, korzystasz z kalkulatorów pizzy itp - Ooni robi świetny sprzęt. No i oczywiście jest on do użytku outdoorowego Warto!
  19. Awatar użytkownika szakal666
    Przy tych cenach gazu bardzo opłacalny
  20. Awatar użytkownika Ludzik
    Fajny i naprawdę ładny.
Awatar użytkownika