Niestety, ta okazja już wygasła
Zestaw blach do pizzy
-86° Zakończono

Zestaw blach do pizzy

39,99złLidl Okazje
18
-86° Zakończono
Zestaw blach do pizzy
cze 8. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Dawno nie widziałem ich w Lidlu. A w tej cenie nigdzie. Mimo, że nie promka to i tak okazja.
Edit: zapomniałem dodać miejsce. Gdańsk Wrzeszcz ul. Grunwaldzka.
Aktualizacje społecznościowe
Lidl OkazjeLidl gazetka
Najlepsze komentarze
Privtf08/06/2019 12:50

Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka s …Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka sposobów kombinować z ustawieniami pieca. Temperatury, termoobiegi, dłuższe pieczenie itd. Ciasto wychodzi dużo gorsze niż nawet na zwykłej pojedynczej blasze. Może nie umiem, a może nie warto.


Używam takiego zestawu z 10 lat. A, że się zużył kupiłem drugi. Nie wiem w czym tkwi Twój problem. Może dlatego że używam tych blach do gotowych pizz? Jak samodzielnie wyrabiam ciasto to wtedy używam tej dużej blachy z piekarnika.
PS. Ja się chłodu nie boję. Nie zamknę okazji. Kto potrzebuje ten skorzysta
Edytowane przez: "Robhaal" cze 8. 2019
18 Komentarzy
Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka sposobów kombinować z ustawieniami pieca. Temperatury, termoobiegi, dłuższe pieczenie itd. Ciasto wychodzi dużo gorsze niż nawet na zwykłej pojedynczej blasze. Może nie umiem, a może nie warto.
Privtf08/06/2019 12:50

Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka s …Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka sposobów kombinować z ustawieniami pieca. Temperatury, termoobiegi, dłuższe pieczenie itd. Ciasto wychodzi dużo gorsze niż nawet na zwykłej pojedynczej blasze. Może nie umiem, a może nie warto.


Używam takiego zestawu z 10 lat. A, że się zużył kupiłem drugi. Nie wiem w czym tkwi Twój problem. Może dlatego że używam tych blach do gotowych pizz? Jak samodzielnie wyrabiam ciasto to wtedy używam tej dużej blachy z piekarnika.
PS. Ja się chłodu nie boję. Nie zamknę okazji. Kto potrzebuje ten skorzysta
Edytowane przez: "Robhaal" cze 8. 2019
Privtf08/06/2019 12:50

Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka s …Kupiłem kiedyś ten zestaw w promocji około 20pln. Próbowałem już na kilka sposobów kombinować z ustawieniami pieca. Temperatury, termoobiegi, dłuższe pieczenie itd. Ciasto wychodzi dużo gorsze niż nawet na zwykłej pojedynczej blasze. Może nie umiem, a może nie warto.


Zdecydowanie coś nie teges. Ja używam dokładnie tego zestawu od dłuższego czasu i wszystko gra.
Przede wszystkim to pizzy się na blaszce nie piecze. Używamy albo kratki do pizzy albo optymalnie nagrzanego kamienia do pizzy. Umożliwia to obieg powietrza i odprowadzanie wilgoci z pizzy, dzięki czemu otrzymamy chrupiące ciasto o właściwej konsystencji. Wazne jest, aby kamień przed włożeniem pizzy nagrzać do temperatury, w której będziemy piec ciasto. W takim naczyniu jak w okazji otrzymamy co najwyżej pan pizzę, czyli coś, co pizzą ciężko nazwać
Tylko kamień do pizzy!
januszebiznesu08/06/2019 13:08

Przede wszystkim to pizzy się na blaszce nie piecze. Używamy albo kratki d …Przede wszystkim to pizzy się na blaszce nie piecze. Używamy albo kratki do pizzy albo optymalnie nagrzanego kamienia do pizzy. Umożliwia to obieg powietrza i odprowadzanie wilgoci z pizzy, dzięki czemu otrzymamy chrupiące ciasto o właściwej konsystencji. Wazne jest, aby kamień przed włożeniem pizzy nagrzać do temperatury, w której będziemy piec ciasto. W takim naczyniu jak w okazji otrzymamy co najwyżej pan pizzę, czyli coś, co pizzą ciężko nazwać


Może masz rację. A może to przerost formy ad treścią. W zdecydowanej większości pizzerii używa się podobnych blach. Nawet we Włoszech.
Robhaal08/06/2019 13:19

Może masz rację. A może to przerost formy ad treścią. W zdecydowanej więk …Może masz rację. A może to przerost formy ad treścią. W zdecydowanej większości pizzerii używa się podobnych blach. Nawet we Włoszech.


Czy w tych miejscach o których mówisz sam piec nie był kamienny? Kamień jest potrzebny w warunkach domowych gdyż mało kto ma w domu piec kamienny
januszebiznesu08/06/2019 13:08

Przede wszystkim to pizzy się na blaszce nie piecze. Używamy albo kratki d …Przede wszystkim to pizzy się na blaszce nie piecze. Używamy albo kratki do pizzy albo optymalnie nagrzanego kamienia do pizzy. Umożliwia to obieg powietrza i odprowadzanie wilgoci z pizzy, dzięki czemu otrzymamy chrupiące ciasto o właściwej konsystencji. Wazne jest, aby kamień przed włożeniem pizzy nagrzać do temperatury, w której będziemy piec ciasto. W takim naczyniu jak w okazji otrzymamy co najwyżej pan pizzę, czyli coś, co pizzą ciężko nazwać


Może jest tak jak piszesz ale ja robię na blaszce i papierze i wychodzi chrupiące
cebulocinek08/06/2019 13:38

Może jest tak jak piszesz ale ja robię na blaszce i papierze i wychodzi c …Może jest tak jak piszesz ale ja robię na blaszce i papierze i wychodzi chrupiące


Kup prosty kamień w jakiejs duce czy innym kuchennym sklepie i przetestuj. Podziękujemy później
Wpadnij poczęstuj się
Używałem tych blach z Lidla ładnych kilka lat. Piekłem na nich ciasto robione samodzielnie. Pizza wychodziła całkiem ok. z tym że piekłem pjedynczo a nie na tym stojaku. Ostatnio przerzuciłem się na budżetowy piecyk z kamieniem ale do okazyjnego użytku jak ktoś nie chce inwestować to te blachy jak najbardziej ok. Plus nad kamieniem taki że nie trzeba piekarnika godzinę grzać.
A jak ktoś nie umie dobrego ciasta zrobić i upiec to i na blache będzie narzekał... Z mojej strony plus.
Piaszczyk08/06/2019 13:11

Tylko kamień do pizzy!


Może I tak.. Ale trzeba bardzo na zęby uważać. Ja tam wolę pieczarki... 🍕
Robhaal08/06/2019 12:58

Używam takiego zestawu z 10 lat. A, że się zużył kupiłem drugi. Nie wiem w …Używam takiego zestawu z 10 lat. A, że się zużył kupiłem drugi. Nie wiem w czym tkwi Twój problem. Może dlatego że używam tych blach do gotowych pizz? Jak samodzielnie wyrabiam ciasto to wtedy używam tej dużej blachy z piekarnika.PS. Ja się chłodu nie boję. Nie zamknę okazji. Kto potrzebuje ten skorzysta


No właśnie ja robię swoje ciasto. Do tej pory robiłem na kartce i wychodziło optymalnie chrupkie . Tu nie potrafię ogarnąć. Zobaczę z gotowym ciastem.
Pizzę lubię, robię i kocham!

Protip dla każdego:
Blacha jest do niczego!
Aby spód pizzy był mega-chrupiący kupcie w markecie budowlanym
PŁYTĘ GRANITOWĄ orągłąale lepsza i trochę tańsza jestkwadratową

Sprawdzony przepis na ciasto:
2419218-TDLa5.jpg
Składniki według uznania, choć ja sobie nie wyobrażam pizzy bez pieczarek, salami i PASSATY(najlepsza z lidla z bazylią)
Ja kupuję gussepe w Biedronce i piekę bez kamienia. Raz nawet jak nie było prądu to na gazie na patelni pod przykrywką i było ok, a wy tu o kamieniach...
stfpl08/06/2019 15:29

Pizzę lubię, robię i kocham!Protip dla każdego:Blacha jest do niczego!Aby s …Pizzę lubię, robię i kocham!Protip dla każdego:Blacha jest do niczego!Aby spód pizzy był mega-chrupiący kupcie w markecie budowlanymPŁYTĘ GRANITOWĄ orągłąale lepsza i trochę tańsza jest kwadratową Sprawdzony przepis na ciasto:[Obrazek] Składniki według uznania, choć ja sobie nie wyobrażam pizzy bez pieczarek, salami i PASSATY(najlepsza z lidla z bazylią)


A właśnie miałem pytać o przepis na ciasto Przepis wystarcza na jakiej wielkości placek?
Edytowane przez: "drathir" cze 9. 2019
drathir09/06/2019 12:11

A właśnie miałem pytać o przepis na ciasto Przepis wystarcza na jakiej w …A właśnie miałem pytać o przepis na ciasto Przepis wystarcza na jakiej wielkości placek?


Zależy jakiej grubości zrobisz. Na kamieniu 30cm okrągłym wychodzi 1 średniej grubości lub dwie na cienkim, typowo włoskim cieście.
przez moment myślałem nad kupnem tego zestawu
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst