Niestety, ta okazja już wygasła
      Zestaw 5 noży w bloku Gerlach Ambiente 489448 wersja silver
      519° Zakończono

      Zestaw 5 noży w bloku Gerlach Ambiente 489448 wersja silver

      149,99zł190zł-21% Darmowa dostawa DarmowaRTV Euro AGD Okazje
      67
      wrz 7.

      Ta okazja wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

      Dobra cena, można rozważyć zakup do kuchennych rewolucji.
      • Materiał: Ostrza kute, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej X30Cr13 (0,30% węgla, 13% chromu)
      • Rękojeść: Stal nierdzewna 18/10.
      • Blok: Drewno bukowe lakierowane.
      • Nóż szefa kuchni 8" stosowny do siekania wielu składników.
      • Nóż do chleba 8"
      • Nóż kuchenny 8" do krojeniu mięsa lub wędlin.
      • Nóż kuchenny 5" mały nóż do czego kto tam lubi
      • Nóż do jarzyn 4" - wiadomo do czego
      • Blok na noże wykonany z lakierowanego drewna bukowego.

      Aktualizacje społecznościowe

      Grupy

      Najlepsze komentarze
      lobr07/09/2019 22:11

      bo drewno, puchnie, pęka od długiego namoczania


      nie pomyślałem, że chcesz noże z blokiem w zmywarce myć.... no czego to ludzie nie wymyślą....
      Szponix07/09/2019 22:38

      Jakieś opinie sensowne? Warto?


      Oczywiście nie warto, zaraz dowiesz się od specjalistów że nóż zaczyna w ogóle kroić od 500 zł za sztukę, a w ogóle noże w bloku to złom i dołóż kilka tys na porządny zestaw.
      Pete6707/09/2019 22:07

      Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj …Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj...https://pl.aliexpress.com/item/32973316573.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5b303c00vXUL1W&mp=1twardość rdzenia imponuje i wogóle chciałbym czymś takim zrobić kilka sałatek mam w nosie "damasceństwo" tego noża ale wizualnie, z opisu i z ocen jest OK.Tylko kwestia czy ktoś w temacie potrafi coś konkret powiedzieć że nie warto?( słowa klucz - w temacie i konkret )


      Ciężko konkretnie powiedzieć, że nie warto. Parę razy w internecie natknąłem się na pozytywne opinie odnośnie chińczyków, zwykle jednak jest to szmelc, jednak można to stwierdzić na 100% dopiero po wzięciu w rękę i pokrojeniu kilku rzeczy. Zdjęcia i rzekome specyfikacje mogą wydawać się spoko, mimo wszystko zwykle jest to loteria.
      Co do tego konkretnego przypadku - stal vg-10 jest jak najbardziej optymalną stalą nierdzewną na noże kuchenne (o ile ten nóż faktycznie jest z niej wykonany). Warto jednak zwrócić uwagę na proporcję wagi do długości:
      Blade Length: 8"/ 178mm
      Weight: 273g
      co czyni go naprawdę ciężkim nożem (przynajmniej jak na moje standardy - mój ulubiony nóż waży niespełna 200 gramów przy ponad 240mm ostrza).
      A co do twardości rdzenia ~60hrc to taka norma w lepszych nożach. Dłużej utrzyma ostrość kosztem większych problemów z naostrzeniem. I ostrzenie jest tutaj naprawdę słowem kluczem, bo umiejętnie naostrzony nóż za 50zł będzie kroił lepiej niż źle ostrzony nóż za 2000.
      Podsumowując - mi by było trochę szkoda 200zł na taką "loterię", osobiście wolałbym trochę dołożyć i kupić coś sprawdzonego, albo wręcz "odjąć" i kupić również coś sprawdzonego, ale z niższej półki. W przedziale 150-300zł ciężko o coś sensownego.

      Jeśli za mało konkretnie to wybacz
      Edytowane przez: "Quba" wrz 8.
      SzczepanMarcepan08/09/2019 09:20

      Co to jest pikutek... To nie forum superostrze.net, fajnie by było gdybyś u …Co to jest pikutek... To nie forum superostrze.net, fajnie by było gdybyś używał konkretnych nazw, a nie fanowskiego żargonu.


      to nie fanowski żargon google.com/search?q=pikutek
      67 Komentarzy
      do zmywarki, pewnie się nie nadaje?
      lobr07/09/2019 22:04

      do zmywarki, pewnie się nie nadaje?


      bo?
      Do szpeców od noży :)...
      Kupowaliście może noże z aliexpress?
      coś jak tutaj...
      pl.aliexpress.com/ite…p=1
      twardość rdzenia imponuje i wogóle chciałbym czymś takim zrobić kilka sałatek
      mam w nosie "damasceństwo" tego noża ale wizualnie, z opisu i z ocen jest OK.
      Tylko kwestia czy ktoś w temacie potrafi coś konkret powiedzieć że nie warto?
      ( słowa klucz - w temacie i konkret )
      lobr07/09/2019 22:04

      do zmywarki, pewnie się nie nadaje?


      Jak każde...
      Machanek07/09/2019 22:07

      Jak każde...



      te które są w całości odlane z jednego stopu metalu (jak sztućce) powinny wg mnie znosić dobrze mycie w zmywarce. Ale może się mylę
      lobr07/09/2019 22:11

      bo drewno, puchnie, pęka od długiego namoczania


      nie pomyślałem, że chcesz noże z blokiem w zmywarce myć.... no czego to ludzie nie wymyślą....
      pocomito07/09/2019 22:12

      nie pomyślałem, że chcesz noże z blokiem w zmywarce myć.... no czego to lud …nie pomyślałem, że chcesz noże z blokiem w zmywarce myć.... no czego to ludzie nie wymyślą....


      szukam takich które się da myć W sensie solidnych noży, którym się nic nie stanie jak umyje je w zmywarce
      Edytowane przez: "lobr" wrz 7.
      Jakieś opinie sensowne? Warto?
      I inne pytanie - jakąś ostrzałkę do noży ceramicznych polecacie?
      Szponix07/09/2019 22:38

      Jakieś opinie sensowne? Warto?


      Oczywiście nie warto, zaraz dowiesz się od specjalistów że nóż zaczyna w ogóle kroić od 500 zł za sztukę, a w ogóle noże w bloku to złom i dołóż kilka tys na porządny zestaw.
      SzczepanMarcepan07/09/2019 22:40

      Oczywiście nie warto, zaraz dowiesz się od specjalistów że nóż zaczyna w og …Oczywiście nie warto, zaraz dowiesz się od specjalistów że nóż zaczyna w ogóle kroić od 500 zł za sztukę, a w ogóle noże w bloku to złom i dołóż kilka tys na porządny zestaw.


      Taka prawda :d
      Szponix07/09/2019 22:40

      I inne pytanie - jakąś ostrzałkę do noży ceramicznych polecacie?


      Skoro chcesz ostrzyć, to co Cię podkusiło kupować ceramiki?
      Szukaj ostrzałek diamentowych.
      m.ceneo.pl/503…229
      Podobną kupiłem również kilka lat temu w Lidlu pod marką Powerfix. Nie wiem, czy jeszcze są dostępne. W Lidlu były też chyba diamentowe ostrzałki długopisowe.
      Pete6707/09/2019 22:07

      Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj …Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj...https://pl.aliexpress.com/item/32973316573.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5b303c00vXUL1W&mp=1twardość rdzenia imponuje i wogóle chciałbym czymś takim zrobić kilka sałatek mam w nosie "damasceństwo" tego noża ale wizualnie, z opisu i z ocen jest OK.Tylko kwestia czy ktoś w temacie potrafi coś konkret powiedzieć że nie warto?( słowa klucz - w temacie i konkret )


      Wyglada ladnie. Szkoda ze nikt nie zrobil zdjecia samego ostrza to ciezko powiedziec jak jest wykonany hmm moze se sprawie takiego chociaz chyba wezme mniejszy bo taki wielk mi nie potrzebny ;p
      eeetam... wystarcza pikutek
      Pete6707/09/2019 22:07

      Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj …Do szpeców od noży :)...Kupowaliście może noże z aliexpress?coś jak tutaj...https://pl.aliexpress.com/item/32973316573.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5b303c00vXUL1W&mp=1twardość rdzenia imponuje i wogóle chciałbym czymś takim zrobić kilka sałatek mam w nosie "damasceństwo" tego noża ale wizualnie, z opisu i z ocen jest OK.Tylko kwestia czy ktoś w temacie potrafi coś konkret powiedzieć że nie warto?( słowa klucz - w temacie i konkret )


      Ciężko konkretnie powiedzieć, że nie warto. Parę razy w internecie natknąłem się na pozytywne opinie odnośnie chińczyków, zwykle jednak jest to szmelc, jednak można to stwierdzić na 100% dopiero po wzięciu w rękę i pokrojeniu kilku rzeczy. Zdjęcia i rzekome specyfikacje mogą wydawać się spoko, mimo wszystko zwykle jest to loteria.
      Co do tego konkretnego przypadku - stal vg-10 jest jak najbardziej optymalną stalą nierdzewną na noże kuchenne (o ile ten nóż faktycznie jest z niej wykonany). Warto jednak zwrócić uwagę na proporcję wagi do długości:
      Blade Length: 8"/ 178mm
      Weight: 273g
      co czyni go naprawdę ciężkim nożem (przynajmniej jak na moje standardy - mój ulubiony nóż waży niespełna 200 gramów przy ponad 240mm ostrza).
      A co do twardości rdzenia ~60hrc to taka norma w lepszych nożach. Dłużej utrzyma ostrość kosztem większych problemów z naostrzeniem. I ostrzenie jest tutaj naprawdę słowem kluczem, bo umiejętnie naostrzony nóż za 50zł będzie kroił lepiej niż źle ostrzony nóż za 2000.
      Podsumowując - mi by było trochę szkoda 200zł na taką "loterię", osobiście wolałbym trochę dołożyć i kupić coś sprawdzonego, albo wręcz "odjąć" i kupić również coś sprawdzonego, ale z niższej półki. W przedziale 150-300zł ciężko o coś sensownego.

      Jeśli za mało konkretnie to wybacz
      Edytowane przez: "Quba" wrz 8.
      lobr07/09/2019 22:13

      szukam takich które się da myć W sensie solidnych noży, którym się nic …szukam takich które się da myć W sensie solidnych noży, którym się nic nie stanie jak umyje je w zmywarce


      Noży nie myje się w zmywarce bo szybko się tępią. Sam szukam zestawu z ostrzałką.
      radoslawh08/09/2019 07:29

      Noży nie myje się w zmywarce bo szybko się tępią. Sam szukam zestawu z ostr …Noży nie myje się w zmywarce bo szybko się tępią. Sam szukam zestawu z ostrzałką.


      Hmm a wiadomo co na to wpływa? Jakaś mini korozja na ostrzu?
      Quba08/09/2019 02:58

      Ciężko konkretnie powiedzieć, że nie warto. Parę razy w internecie natk …Ciężko konkretnie powiedzieć, że nie warto. Parę razy w internecie natknąłem się na pozytywne opinie odnośnie chińczyków, zwykle jednak jest to szmelc, jednak można to stwierdzić na 100% dopiero po wzięciu w rękę i pokrojeniu kilku rzeczy. Zdjęcia i rzekome specyfikacje mogą wydawać się spoko, mimo wszystko zwykle jest to loteria.Co do tego konkretnego przypadku - stal vg-10 jest jak najbardziej optymalną stalą nierdzewną na noże kuchenne (o ile ten nóż faktycznie jest z niej wykonany). Warto jednak zwrócić uwagę na proporcję wagi do długości:Blade Length: 8"/ 178mmWeight: 273gco czyni go naprawdę ciężkim nożem (przynajmniej jak na moje standardy - mój ulubiony nóż waży niespełna 200 gramów przy ponad 240mm ostrza).A co do twardości rdzenia ~60hrc to taka norma w lepszych nożach. Dłużej utrzyma ostrość kosztem większych problemów z naostrzeniem. I ostrzenie jest tutaj naprawdę słowem kluczem, bo umiejętnie naostrzony nóż za 50zł będzie kroił lepiej niż źle ostrzony nóż za 2000.Podsumowując - mi by było trochę szkoda 200zł na taką "loterię", osobiście wolałbym trochę dołożyć i kupić coś sprawdzonego, albo wręcz "odjąć" i kupić również coś sprawdzonego, ale z niższej półki. W przedziale 150-300zł ciężko o coś sensownego.Jeśli za mało konkretnie to wybacz


      Jest OK.
      Wróżenia z flakow nie oczekiwałem a raczej jakiejś opinii o nożach z Chin.
      Thx
      Prześlij Komentarz
      Avatar
      @
        Tekst