Niestety, ta okazja już wygasła
WULKANICZNY KAMIEŃ DO PIZZY WŁOSKI ETNA + SZUFLA
49° Zakończono

WULKANICZNY KAMIEŃ DO PIZZY WŁOSKI ETNA + SZUFLA

99zł146zł-32% Darmowa dostawa DarmowaAllegro Okazje
50
49° Zakończono
WULKANICZNY KAMIEŃ DO PIZZY WŁOSKI ETNA + SZUFLA
lis 30. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Darmowa dostawa że Smartem. 146 złociszy bolało, magia 99 już mniej:)

Było po 89.99 od rana ale po wrzuceniu na peppera podskoczyło o 10zl. Próbuje wyjaśnić co tam się odwaliło😁

Kolejna ściema o godzinie 16:00. Podwyższyli na 149 i dali info że niby z 219. Żebyś.
Aktualizacje społecznościowe
Najlepsze komentarze
Mialem, po pierwszym pieczeniu cos jeb** w piecu - kamien w czesciach :P
50 Komentarzy
Już jest 99 zł
Napisałem do nich...czekam na info.
Mialem, po pierwszym pieczeniu cos jeb** w piecu - kamien w czesciach :P
diamondzik30/11/2019 11:17

Napisałem do nich...czekam na info.


daj znac jak bedziesz wiedział
Athril30/11/2019 11:21

Mialem, po pierwszym pieczeniu cos jeb** w piecu - kamien w czesciach :P


Co na reklamacje odpowiedzieli? Swoją drogą Janusze biznesu za to podniesienie o 10zl po wrzuceniu na peoperka powinni dostać pstryczka 😁 Chyba pobraniem zamówię i nie odbiorę. Czekam co odpiszą bo im wyjaśniłem, że to tak średnio wygląda.
Smash30/11/2019 11:25

daj znac jak bedziesz wiedział


Oczywiście dam cynk.
Kamień posiadam od roku, ogólnie pizza petarda, mam piekarnik który nagrzewa się do 300 stopni. Problem jest tyko z wyczyszczeniem, tam gdzie spadł mi ser jest czarna plama, za cholerę nie mogę się jej pozbyć.

Podobno gościu z Amazona kładzie papier pergaminowy. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo papier pergaminowy na 250 w blaszce po prostu się spala prawie. Nie wiem jak to na kamieniu wygląda. Z serem, sosem i innymi, które spadną jak napisałeś fakt robi się czarne i nie do ruszenia podobno niczym że względu na pory w kamieniu. Ale to chyba tylko walory estetyczne TED8?
diamondzik30/11/2019 11:35

Podobno gościu z Amazona kładzie papier pergaminowy. Ale nie wiem ile w t …Podobno gościu z Amazona kładzie papier pergaminowy. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo papier pergaminowy na 250 w blaszce po prostu się spala prawie. Nie wiem jak to na kamieniu wygląda. Z serem, sosem i innymi, które spadną jak napisałeś fakt robi się czarne i nie do ruszenia podobno niczym że względu na pory w kamieniu. Ale to chyba tylko walory estetyczne TED8?


Bez sensu - kamień jest po to aby chłonął wilgoć ze spodu ciasta - położenie pizzy na papierze to można równie dobrze na zwykłej blasze robić. Ja posypuję mąką kukurydzianą.
TED830/11/2019 11:32

Kamień posiadam od roku, ogólnie pizza petarda, mam piekarnik który na …Kamień posiadam od roku, ogólnie pizza petarda, mam piekarnik który nagrzewa się do 300 stopni. Problem jest tyko z wyczyszczeniem, tam gdzie spadł mi ser jest czarna plama, za cholerę nie mogę się jej pozbyć.


To ma tylko i wyłącznie walor estetyczny - nic z tym nie zrobisz. Trzeba się przyzwyczaić do tych plam i nauczyć żyć z tym - nie mają one żadnego wpływu na smak i na funkcjonalność samego kamienia.
Joey30/11/2019 11:38

Bez sensu - kamień jest po to aby chłonął wilgoć ze spodu ciasta - poło …Bez sensu - kamień jest po to aby chłonął wilgoć ze spodu ciasta - położenie pizzy na papierze to można równie dobrze na zwykłej blasze robić. Ja posypuję mąką kukurydzianą.


Gdybyś dzisiaj miał jeszcze raz kupic to byś kupił? Twoje doświadczenia względem instrukcji? Porady i triki jako użytkownika?
diamondzik30/11/2019 11:35

Podobno gościu z Amazona kładzie papier pergaminowy. Ale nie wiem ile w t …Podobno gościu z Amazona kładzie papier pergaminowy. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo papier pergaminowy na 250 w blaszce po prostu się spala prawie. Nie wiem jak to na kamieniu wygląda. Z serem, sosem i innymi, które spadną jak napisałeś fakt robi się czarne i nie do ruszenia podobno niczym że względu na pory w kamieniu. Ale to chyba tylko walory estetyczne TED8?


Dokładnie tyko walory estetyczne. Nie ma to wpływu na smak itd. Ja osobiście bardzo polecam, mam już przepis na ciasto dograny na tip top i na prawdę pizza jest sztos. Dziś akurat będę robił 😁😁
Joey30/11/2019 11:38

Bez sensu - kamień jest po to aby chłonął wilgoć ze spodu ciasta - poło …Bez sensu - kamień jest po to aby chłonął wilgoć ze spodu ciasta - położenie pizzy na papierze to można równie dobrze na zwykłej blasze robić. Ja posypuję mąką kukurydzianą.


Dokładnie, papier w przypadku kamienia bez sensu, ciasto musi być bezpośrednio na kamieniu. Tak jak pisałem nagrzeje piekarnik do 300 stopni plus kamień to pizza jest momentalnie gotowa i fantastycznie smakuje, wiele lat robiłem na blaszce i bez porównania do kamienia. Niebo a ziemia.
Edytowane przez: "TED8" lis 30. 2019
TED830/11/2019 11:46

Dokładnie tyko walory estetyczne. Nie ma to wpływu na smak itd. Ja o …Dokładnie tyko walory estetyczne. Nie ma to wpływu na smak itd. Ja osobiście bardzo polecam, mam już przepis na ciasto dograny na tip top i na prawdę pizza jest sztos. Dziś akurat będę robił 😁😁


Podasz ten sztos przepis?
diamondzik30/11/2019 11:43

Gdybyś dzisiaj miał jeszcze raz kupic to byś kupił? Twoje doświadczenia wzg …Gdybyś dzisiaj miał jeszcze raz kupic to byś kupił? Twoje doświadczenia względem instrukcji? Porady i triki jako użytkownika?


Oczywiście. Nie wyobrażam sobie robienia pizzy inaczej niż na kamieniu - po prostu jakaś abstrakcja. Mój piekarnik ma tylko 250 stopni, ale daje radę.
Athril30/11/2019 11:21

Mialem, po pierwszym pieczeniu cos jeb** w piecu - kamien w czesciach :P


Na moim kamieniu pizza była cała spalona od spodu
3299556-WnDKJ.jpgZdjęcie z początku przygody z kamieniem, nie mam lepszej jakości. Mogę później zrobić 😁

A tak wygląda po roku 😁 szału nie ma wizualnie ale nie ma wpływu na działanie.
3299556-q7qwo.jpg
radek30/11/2019 11:49

Podasz ten sztos przepis?


Ciekawe czy będzie wersja long edition z włoską mąką i leżakowaniem ciasta w lodówce 12-24. Ale z chęcią poczytam też od kogoś kto już używa kamienia.

Można z jednej strony pizzę a druga na mięso?

Kamień kladles kiedyś na sam dół bez kratki?
Edytowane przez: "diamondzik" lis 30. 2019
Tu macie przepis na ciasto:
3 szkl maki 450 (jak ktoś ma może być 00, ale w sklepach ciężko dostać)
1szkl letniej wody
kieliszek oliwy
płaska łyżeczka soli.
5 dag drożdży (pół kostki takiej standardowej która ma 100g)
1 łyżeczka cukru.
Drozdze zmieszac z cukrem i zalać ciepłą wodą. Odstawic na okolo 10min jak zaczną dosypujemy sól i mąkę przez sitko. Wyrobić ciasto odstawic na 20 min. Podzelic na parę części (zależy jak grube ciasto chcemy mieć

Ciasto musi być lekko wilgotne ale nie za suche - musi mieć zwartą konsystencję - to wszystko sami wyczujecie rękami, kiedy przestanie się do nich lepić - nie da sie napisać, że wyrabiamy 5,10,15 min bo to jest kwestia bardzo płynna
Nie, nie będzie
Prosty przepis ale skutecznie współgra z tym kamieniem.

Ja wyrabiam w robocie/mikserze planetarnym.

1 etap, do miski daje:
220g wody letniej (wręcz ciepłej)
1 łyżeczka cukru
20g drożdży świeżych
Mieszamy aż się ładnie rozpuści.

2 etap, do tej samej miski rzecz jasna dajemy:

400g mąki pszennej (ja daję zwykłą z Biedry, kiedyś próbowałem z mąką typu 00 Italiano Bunga Bunga 😁 ale jak dla mnie to jeden hu* 😁)
30g oliwy
1 łyżeczka soli
Mieszamy tak na oko ale żeby konkretnie było wyterepane 😁

Wrzucamy do plastikowej miski (wysokiej) wysmarowanej troszeczkę oliwą, godzinie rośnie i gotowe 😁 ja z tej porcji robię 3 pizze na ten kamień.

Pozdrawiam Master Chef TED 😁😁
Edytowane przez: "TED8" lis 30. 2019
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst