Niestety, ta okazja już wygasła
Wolnowar Hoffen everyday @ Biedronka
245° Zakończono

Wolnowar Hoffen everyday @ Biedronka

24
sty 5. 2017
Zakupiony i już po pierwszym gotowaniu. Rosół i gulasz wyszedł rewelacyjny. Minusem jest wielkość misy ceramicznej 3,5l wystarczy dla czterech osób. Plusem możliwość używania jej jako oddzielnego naczynia. Do nauki wolnego gotowania polecam, potem kupić większy. Biedronka ogólnopolska akcja.
Aktualizacje społecznościowe
Biedronka OkazjeBiedronka gazetka

Grupy

Najlepsze komentarze
Usunięty2047005/01/2017 12:34

Ale gdzie, jak ?



nie ważne gdzie kupione, ważne że na rosół i gulasz można wpaść
Edytowane przez: "mysior" sty 5. 2017
24 Komentarze
Avatar
Usunięty20470
Ale gdzie, jak ?
Hoffen wskazywalby na biedre... ale pewnie lokalnie
Usunięty2047005/01/2017 12:34

Ale gdzie, jak ?



nie ważne gdzie kupione, ważne że na rosół i gulasz można wpaść
Edytowane przez: "mysior" sty 5. 2017
mysiorsty 5. 2017

nie ważne gdzie kupione, ważne że na rosół i gulasz można wpaść



Zapraszam jutro, będę próbować z grzanym winem ;-)
mozna w tym robic miecho wolno gotowane? ostatnio bylo urzadzenie do sous vide... czym to sie rozni? wiem, ze to zamyka sie w worek prozniowy i gotuje w temp. 80°
arucard18sty 5. 2017

mozna w tym robic miecho wolno gotowane? ostatnio bylo urzadzenie do sous …mozna w tym robic miecho wolno gotowane? ostatnio bylo urzadzenie do sous vide... czym to sie rozni? wiem, ze to zamyka sie w worek prozniowy i gotuje w temp. 80°


Kontakt z naczyniem, pewne straty na gramaturze - to nie jest "szczelny sposób" na gotowanie. Wyższa temperatura przygotowywania potraw (ustawienie "high" jest bliskie gotowania - mało precyzyjne są te ustawienia, to będzie ponad 90 stopni czasem). Mieso wolnogotowane oczywiście można przygotować, polecam coś takiego:
addapinch.com/slo…pe/
arucard18sty 5. 2017

mozna w tym robic miecho wolno gotowane? ostatnio bylo urzadzenie do sous …mozna w tym robic miecho wolno gotowane? ostatnio bylo urzadzenie do sous vide... czym to sie rozni? wiem, ze to zamyka sie w worek prozniowy i gotuje w temp. 80°


No wolnowar jak nazwa sugeruje służy do wolnego gotowania Ale żarty na bok. Główną różnicą jest temperatura, w której jest przygotowywane jedzenie oraz fakt, że w wolnowarach temperatura nie jest równomierna (podgrzewany jest spód wolnowaru), a w sousvide temperatura jest jednakowa dla całości.
Wolnowar świetnie sprawdzi się w robieniu np. zup, gulaszy, czy dajmy na to szarpanej wieprzowiny. Sousvide zrobi niezłą rybę czy steak.
A czym to sie rozni od zwyklego garnka z pokrywka? Poza tym ze ma wlasne zasilanie...
Okotasty 5. 2017

A czym to sie rozni od zwyklego garnka z pokrywka? Poza tym ze ma wlasne …A czym to sie rozni od zwyklego garnka z pokrywka? Poza tym ze ma wlasne zasilanie...


Różnice są kosmetyczne. Używając garnka z grubym denkiem i ściankami (np. jakiegoś żeliwnego) osiągnąłbyś pewnie ten sam efekt, a główną różnicą byłby czas gotowania, a co za tym idzie ilość potrzebnego płynu. Wolnowary gotują w nieco niższej temperaturze.
Edytowane przez: "Maciej.Kaczyski" sty 5. 2017
nadal nie widze roznicy miedzy tym a zwyklym garnkiem. i to i to bedzie gotowac tak samo przy tej samej temperaturze, pod warunkiem ze beda mies identycznie szczelne pokrywki i ta sama pojemnosc cieplna.
Okota05/01/2017 16:56

nadal nie widze roznicy miedzy tym a zwyklym garnkiem. i to i to bedzie …nadal nie widze roznicy miedzy tym a zwyklym garnkiem. i to i to bedzie gotowac tak samo przy tej samej temperaturze, pod warunkiem ze beda mies identycznie szczelne pokrywki i ta sama pojemnosc cieplna.




Jak gotujesz bigos albo dlugo dusisz jakieś mięsko, czy cokolwiek w gęstym sosie to musisz często zaglądać bo łatwo się przypala a nieprzyjemny smak spalenizny może zepsuć całe danie. Tutaj jest niższa temperatura i brak ognia pod dnem, dzięki czemu wszystko niemal samo się gotuje. Jak dodasz do tego czas wyłączania to możesz nastawić obiad rano i po przyjściu do domu obiadek gotowy i świeżutki. Garnka na zwykłym ogniu raczej nie zostawisz na kilka godzin.
kreve05/01/2017 20:15

Jak gotujesz bigos albo dlugo dusisz jakieś mięsko, czy cokolwiek w g …Jak gotujesz bigos albo dlugo dusisz jakieś mięsko, czy cokolwiek w gęstym sosie to musisz często zaglądać bo łatwo się przypala a nieprzyjemny smak spalenizny może zepsuć całe danie. Tutaj jest niższa temperatura i brak ognia pod dnem, dzięki czemu wszystko niemal samo się gotuje. Jak dodasz do tego czas wyłączania to możesz nastawić obiad rano i po przyjściu do domu obiadek gotowy i świeżutki. Garnka na zwykłym ogniu raczej nie zostawisz na kilka godzin.


no to widać dobrego garnka nie miałeś...
Ja mam szybkowar nie wiedzialem ze sa wolnowary musze sie temu blizej przyjrzec
polecacie ten wolnowar wlasnie do tzw pulled pork? czy do pieczeni ze wstawiasz na 8h idziesz do roboty przychodzisz i masz miesko rozplywajace sie w ustach? ma ktos go juz dluzszy czas bo wiem ze sa juz od pewnego czasu w biedronce ale za cene okolo 80-90zl
MrBartek05/01/2017 23:38

polecacie ten wolnowar wlasnie do tzw pulled pork? czy do pieczeni ze …polecacie ten wolnowar wlasnie do tzw pulled pork? czy do pieczeni ze wstawiasz na 8h idziesz do roboty przychodzisz i masz miesko rozplywajace sie w ustach? ma ktos go juz dluzszy czas bo wiem ze sa juz od pewnego czasu w biedronce ale za cene okolo 80-90zl

​mój kumpel dostał teraz na gwiazdkę i korzystał już kilka razy. Generalnie jest zadowolony, ale 8 godzin robił mięsko na trybie low, a następnego dnia na high i mówi że na high lepsze.
mloody05/01/2017 23:45

​mój kumpel dostał teraz na gwiazdkę i korzystał już kilka razy. Genera …​mój kumpel dostał teraz na gwiazdkę i korzystał już kilka razy. Generalnie jest zadowolony, ale 8 godzin robił mięsko na trybie low, a następnego dnia na high i mówi że na high lepsze.


Dzieki wielkie za odpowiedz mysle ze jak dorwe za 40zl to sie skusze pozdrawiam
MrBarteksty 5. 2017

Dzieki wielkie za odpowiedz mysle ze jak dorwe za 40zl to sie skusze Dzieki wielkie za odpowiedz mysle ze jak dorwe za 40zl to sie skusze pozdrawiam


​no za 4 dychy to dobra cena. Jeśli się nie zepsuje po miesiącu to myślę że jest sporo więcej wart. Mam z tej firmy blender i działa już 2-gi rok.
Edytowane przez: "mloody" sty 5. 2017
Okotasty 5. 2017

no to widać dobrego garnka nie miałeś...




No to powodzenia w szukaniu wypasionego garnka zdolnego do długiego gotowania, za 40 zł
mloody05/01/2017 23:45

​mój kumpel dostał teraz na gwiazdkę i korzystał już kilka razy. Genera …​mój kumpel dostał teraz na gwiazdkę i korzystał już kilka razy. Generalnie jest zadowolony, ale 8 godzin robił mięsko na trybie low, a następnego dnia na high i mówi że na high lepsze.




Pytałeś go może ile pobiera realnie prądu przez takie długie gotowanie?
krevesty 6. 2017

Pytałeś go może ile pobiera realnie prądu przez takie długie gotowanie?

​mówi że nie wie
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst