Niestety, ta okazja już wygasła
Wino Portada, różne rodzaje, Selgros
395° Zakończono

Wino Portada, różne rodzaje, Selgros

18,76złSelgros Okazje
15
395° Zakończono
Wino Portada, różne rodzaje, Selgros
wrz 12. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Bardzo dobre wino, cena rzadko spotykana.
Zazwyczaj ok.22-24 zł. W Stokrotce widziałem po 29zł.
Różne rodzaje. Półslodkie i wytrawne.


298233-0L39S.jpg
298233-jyMYn.jpg298233.jpg298233.jpg298233.jpg298233.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Najlepsze komentarze
Pionek201812/09/2020 20:42

Bardzo dużo siarczanów


Po pierwsze nie siarczanów ale siarczynów
5075659.jpg
A po drugie poczytaj
W każdym winie znajdują się siarczyny. Jest to naturalny produkt uboczny produkcji wina i innej żywności. Siarczyny pozwalają na dłuższe zachowanie przez żywność świeżości oraz m.in. poprawiają kolor win czerwonych. Co innego naturalny produkt uboczny, a co innego celowe dodawanie siarczynów do wina. Ta druga praktyka ma zwykle miejsce w przypadku, gdy wino ma być bardzo długo zdatne do spożycia oraz/lub gdy winnica nie ma dostępu do idealnych warunków. Ponadto siarczyny przeciwdziałają kwaśnieniu i utlenianiu.

Siarczyny to nie to samo co siarczany. O ile pierwsze nie są szkodliwe, a ich szkodliwość praktycznie nie ma miejsca, o tyle drugie, czyli siarczany mogą mieć znaczny wpływ na zdrowie. Siarczany to nic innego jak związki siarki, które po pierwsze nie są bezpieczne do spożycia przez ludzi, a po drugie mogą mieć nawet znamiona silnego detergentu. Siarczany nigdy nie występują w winie, czasem wykorzystywane są do produkcji piwa, jednak do produkcji trunku z winogron nigdy nie są stosowane. Jest to typowe przejęzyczenie, gdyż w winie występują siarczyny, a nie siarczany.

Źródło:
profilwino.pl/pl/n/Siarczyny-w-winie-dobro-czy-zlo/12
Edytowane przez: "Zatoichi" wrz 12.
15 Komentarzy
w końcu coś do tych lodówek
eter12/09/2020 17:49

w końcu coś do tych lodówek


Pora poszukać dedykowanej do wina lodówki
Bardzo dużo siarczanów
Pionek201812/09/2020 20:42

Bardzo dużo siarczanów


Po pierwsze nie siarczanów ale siarczynów
5075659.jpg
A po drugie poczytaj
W każdym winie znajdują się siarczyny. Jest to naturalny produkt uboczny produkcji wina i innej żywności. Siarczyny pozwalają na dłuższe zachowanie przez żywność świeżości oraz m.in. poprawiają kolor win czerwonych. Co innego naturalny produkt uboczny, a co innego celowe dodawanie siarczynów do wina. Ta druga praktyka ma zwykle miejsce w przypadku, gdy wino ma być bardzo długo zdatne do spożycia oraz/lub gdy winnica nie ma dostępu do idealnych warunków. Ponadto siarczyny przeciwdziałają kwaśnieniu i utlenianiu.

Siarczyny to nie to samo co siarczany. O ile pierwsze nie są szkodliwe, a ich szkodliwość praktycznie nie ma miejsca, o tyle drugie, czyli siarczany mogą mieć znaczny wpływ na zdrowie. Siarczany to nic innego jak związki siarki, które po pierwsze nie są bezpieczne do spożycia przez ludzi, a po drugie mogą mieć nawet znamiona silnego detergentu. Siarczany nigdy nie występują w winie, czasem wykorzystywane są do produkcji piwa, jednak do produkcji trunku z winogron nigdy nie są stosowane. Jest to typowe przejęzyczenie, gdyż w winie występują siarczyny, a nie siarczany.

Źródło:
profilwino.pl/pl/n/Siarczyny-w-winie-dobro-czy-zlo/12
Edytowane przez: "Zatoichi" wrz 12.
A ja przeczytałem Petarda
Dobre wino stołowe i do gotowania
Dobre wino i dobra cena
Nie pamiętam, czy piłem to wino, nie wiem jak smakuje. Chciałem jutro skoczyć do Selgrosa, bo mam blisko, ale poszukałem w sieci i znalazłem to
winicjatywa.pl/auc…16/
Tylko jedno białe i jedno czerwone ma jaką taką opinię, reszta jest zjechana równo.
Najlepsze z najtańszych. Cena sztos. Brałbym w ciemno z 3 kartony. Tylko czerwone selection czy reserva;) Reszta sredniawka... W większości sklepów idzie dostać w cenie od 22 do 30zl. Za 15zl to jak za darmo. Bardzo owocowe i delikatne, winko raczej proste i lekkie, ale dzięki temu nie przytłacza. Do gotowania czy do kolacji w sam raz Carlo rossi czy inne mogen davidy bije na głowę.
Zatoichi:

Siarczyny to nie to samo co siarczany. O ile pierwsze nie są szkodliwe, a ich szkodliwość praktycznie nie ma miejsca, o tyle drugie, czyli siarczany mogą mieć znaczny wpływ na zdrowie.

Siarczyny są naturalne w wielu artykułach spożywczych, ale też dodaje się je jako konserwant. Wina, zwłaszcza te tańsze i słodkie mogą zawierać spore ilości. Nie są one tak nieszkodliwe, jak piszą portale winiarskie. To dość silny czynnik alergenny, obniża też cisnienie i powoduje zapalenie oskrzeli.
Jednocześnie od wieków wiadomo, że wino:
Poprawia samopoczucie
Poprawia pamięć
Poprawia trawienie
Poprawia dobry cholesterol
Obniża ryzyko udaru
Obniża ryzyko zawału
Chroni zęby przed próchnicą
Chroni przed cukrzycą
Poprawia wzrok
Wydłuża życie
Ułatwia nawiązywanie kontaktów
Ułatwia załatwienie wielu spraw
Poprawia potencję
Zmienia kolory świata
Likwiduje łysienie
Usuwa zbędne owłosienie
Itp itd

Więc kto by się przejmował jakimś tam siarczynem.
Edytowane przez: "adamw2" wrz 14.
5084414-yd7KR.jpg
Szczecin pełna opcja do wyboru
Piotrkg14/09/2020 19:43

[Obrazek] Szczecin pełna opcja do wyboru


Tą zieloną pierwszy raz widzę
Rok chyba ją mają. Jest to wino zielone czyli wino białe z młodych winogron
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst