Niestety, ta okazja już wygasła

388°
388°
gru 2. 2020Dostępność Ogólnopolska
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
W najnowszym numerze gazetki,, Piwniczka Biedronki " ponownie dobra cena na whisky Grant's Triple Wood w litrowej butelce w dobrej cenie 54.99 PLN oraz Aberlour 12YO 0.7 w cenie 129 PLN
Opis tych obu szkockich whisky zaczerpnąłem z,, Świat Whisky"
GRANT'S TRIPLE WOOD
Grant’s Triple Wood to odświeżona wersja wariantu Grant's Family Reserve. Nowa nazwa stanowi podkreślenie wyjątkowego procesu leżakowania w trzech różnych typach beczek. Nowe beczki z amerykańskiego dębu dodają temu wariantowi Grant’s pikantnych nut smakowych, beczki z dębu amerykańskiego odpowiadają za słodycz a beczki po amerykańskim burbonie – za subtelne nuty wanilii. To właśnie ta kombinacja, której zawdzięcza swoją nazwę, sprawia, że whisky Grant’s Triple Wood wyróżnia się bogatym i łagodnym smakiem z którego słynie.
ABERLOUR 12YO
Destylarnia Aberlour założona została w 1879 roku przez Jamesa Fleminga - farmera, gorzelnika, dostawcę jęczmienia, wielkiego filantropa (wybudował m.in. ratusz oraz szpital miejski), człowieka bardzo religijnego o niezwykle dobrej reputacji. Sama nazwa "Aberlour" w języku gaelickim oznacza "ujście szczebioczącego strumienia" i dotyczy miejsca, w którym potok Lour łączy się z rzeką Spey. Znajduje się w samym sercu regionu Speyside. Destylarnia wykorzystuje beczki po bourbonie i po sherry. Te pierwsze dodają destylatom słodkiego smaku z nutami wanilii oraz miodu, baryłki po sherry natomiast sprawiają, że whisky ma pełniejszy smak z nutami czerwonych owoców i korzennym akcentem.
Zapach: Łagodny z owocowymi nutami czerwonych jabłek.
Smak: Wyczuwalny charakter sherry, bogate nuty czekolady, toffi, cynamonu oraz imbirowa pikantność.
Finisz: Rozgrzewający i długo utrzymujący się, słodki z odrobiną ostrości.

Opis tych obu szkockich whisky zaczerpnąłem z,, Świat Whisky"
GRANT'S TRIPLE WOOD
Grant’s Triple Wood to odświeżona wersja wariantu Grant's Family Reserve. Nowa nazwa stanowi podkreślenie wyjątkowego procesu leżakowania w trzech różnych typach beczek. Nowe beczki z amerykańskiego dębu dodają temu wariantowi Grant’s pikantnych nut smakowych, beczki z dębu amerykańskiego odpowiadają za słodycz a beczki po amerykańskim burbonie – za subtelne nuty wanilii. To właśnie ta kombinacja, której zawdzięcza swoją nazwę, sprawia, że whisky Grant’s Triple Wood wyróżnia się bogatym i łagodnym smakiem z którego słynie.
ABERLOUR 12YO
Destylarnia Aberlour założona została w 1879 roku przez Jamesa Fleminga - farmera, gorzelnika, dostawcę jęczmienia, wielkiego filantropa (wybudował m.in. ratusz oraz szpital miejski), człowieka bardzo religijnego o niezwykle dobrej reputacji. Sama nazwa "Aberlour" w języku gaelickim oznacza "ujście szczebioczącego strumienia" i dotyczy miejsca, w którym potok Lour łączy się z rzeką Spey. Znajduje się w samym sercu regionu Speyside. Destylarnia wykorzystuje beczki po bourbonie i po sherry. Te pierwsze dodają destylatom słodkiego smaku z nutami wanilii oraz miodu, baryłki po sherry natomiast sprawiają, że whisky ma pełniejszy smak z nutami czerwonych owoców i korzennym akcentem.
Zapach: Łagodny z owocowymi nutami czerwonych jabłek.
Smak: Wyczuwalny charakter sherry, bogate nuty czekolady, toffi, cynamonu oraz imbirowa pikantność.
Finisz: Rozgrzewający i długo utrzymujący się, słodki z odrobiną ostrości.

Najlepsze komentarze
33 Komentarze
Prześlij Komentarz