Niestety, ta okazja już wygasła
Urządzenie do pizzy Teesa Supreme (bliźniak G3 Ferrari G10006)
549° Zakończono

Urządzenie do pizzy Teesa Supreme (bliźniak G3 Ferrari G10006)

277zł299zł-7% Darmowa dostawa DarmowaAllegro Okazje
132
wrz 8. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Jakiś czas szukałem urządzenia do pizzy. Wybór padł na G3 Ferrari model G10006 (do pizzy klasycznej), ale niestety cena odstraszająca, a promocji brak
Znalazłem w otchłaniach internetu informację (bodajże w opiniach na allegro), że model z okazji to dokładnie to samo urządzenie, tylko inny brand. Parametry i wszystkie elementy ma identyczne (oprócz nadruków oczywiście)
W stosunku do G3 cena jednak niższa prawie o połowę

Opis na stronie producenta:
teesa.pl/tsa…231
Tu można porównać do G3 Ferrari:
mediaexpert.pl/agd…ony
Aktualizacje społecznościowe
Allegro OkazjeAllegro kupony rabatowe
Najlepsze komentarze
EDIT: Dużo osób prosiło, więc łapcie
Zacznijmy od sosu, który jak dla mnie jest idealny, ciasto postaram się podesłać później, gdyż robi je moja druga połowa.

Składniki na 4 słoiki 250 ml: 3 kg pomidorów Lima
1 łyżka soli
1,5 łyżki cukru
3 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 pełna łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego
6 ziaren ziela angielskiego
1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne
3 łyżki oliwy z oliwek do sosu + 2 łyżeczki na wierzch sosu

Przygotowanie:

Pomidory myjemy, usuwamy tylko zgrubiałe końcówki za pomocą obieraka do warzyw, który ma ostry czubek. Pomidory kroimy na ćwiartki i partiami miksujemy w kielichowym blenderze, puree pomidorowe wlewamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok. godziny, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, zioła, utłuczony w moździerzu kolorowy pieprz z zielem angielskim i pieprz cayenne, Gotujemy kolejne 30 minut, następnie dodajemy oliwę, gotujemy od czasu do czasu mieszając. 1,5 godziny gotowania jest konieczna, aby uzyskać głęboki smak i aromat, oraz aby sos się odpowiednio zredukował i stał się gęsty..Zdejmujemy garnek z ognia, miksujemy sos dokładnie blenderem aż uzyska gładką konsystencję. Sos przekładamy do słoików, na wierzch wlewamy po pół łyżeczki oliwy, zakręcamy nakrętki. Słoiki wstawiamy do garnka z gorącą wodą, wyłożonego bawełnianą ściereczką, nie mogą się słoiki dotykać, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy wodę i pasteryzujemy słoiki 15 minut.


PS. Nie zawsze łatwo dostać pomidory Lima, ja lokalnie długo szukałem, następnie sadziłem sam - jest trochę kapryśny bo bardzo wiotki ma krzak...

Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem
Edytowane przez: "Kmagiczny" wrz 8.
Timozz08/09/2020 14:20

Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej …Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.


Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.
U mnie G3 spisuje się świetnie. Chwilę zeszło żeby dojść do perfekcji w przygotowaniu ciasta i sosu pomidorowego, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć że było warto. G3 jeździ z nami na wakacje i dopiero wtedy moim dzieciom włącza się wyobraźnia odnośnie tego jaka pizze albo coś zupełnie innego można zrobić do jedzenia. Moje dzieci mówią, że pizza w moim wykonaniu jest zdecydowanie lepsza niż te w pizzeriach a to dla mnie dużo znaczy.
Edytowane przez: "emajs" wrz 8.
132 Komentarze
Czekam na opinie też myślałem nad zakupem tego cuda.
Też chętnie poznam opinie czy to faktycznie bliźniak do Ferrari czy jakie są różnice - przede wszystkim czy się opłaca
Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.
Timozz08/09/2020 14:20

Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej …Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.


bez modów tzn?
To wszystko jakieś klony Ferrari. Ja mam np. taki z jednej z promocji na Amazonie (52EUR) > amazon.de/dp/…p_1 - też klon.

Ten z budowy wygląda jak mój tyle że ma wsadzony minutnik. Ze swojego jestem bardzo zadowolony - już chyba 2gi rok daje radę - nie robiłem żadnych modów.
Timozz08/09/2020 14:20

Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej …Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.


Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.
EDIT: Dużo osób prosiło, więc łapcie
Zacznijmy od sosu, który jak dla mnie jest idealny, ciasto postaram się podesłać później, gdyż robi je moja druga połowa.

Składniki na 4 słoiki 250 ml: 3 kg pomidorów Lima
1 łyżka soli
1,5 łyżki cukru
3 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 pełna łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego
6 ziaren ziela angielskiego
1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne
3 łyżki oliwy z oliwek do sosu + 2 łyżeczki na wierzch sosu

Przygotowanie:

Pomidory myjemy, usuwamy tylko zgrubiałe końcówki za pomocą obieraka do warzyw, który ma ostry czubek. Pomidory kroimy na ćwiartki i partiami miksujemy w kielichowym blenderze, puree pomidorowe wlewamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok. godziny, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, zioła, utłuczony w moździerzu kolorowy pieprz z zielem angielskim i pieprz cayenne, Gotujemy kolejne 30 minut, następnie dodajemy oliwę, gotujemy od czasu do czasu mieszając. 1,5 godziny gotowania jest konieczna, aby uzyskać głęboki smak i aromat, oraz aby sos się odpowiednio zredukował i stał się gęsty..Zdejmujemy garnek z ognia, miksujemy sos dokładnie blenderem aż uzyska gładką konsystencję. Sos przekładamy do słoików, na wierzch wlewamy po pół łyżeczki oliwy, zakręcamy nakrętki. Słoiki wstawiamy do garnka z gorącą wodą, wyłożonego bawełnianą ściereczką, nie mogą się słoiki dotykać, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy wodę i pasteryzujemy słoiki 15 minut.


PS. Nie zawsze łatwo dostać pomidory Lima, ja lokalnie długo szukałem, następnie sadziłem sam - jest trochę kapryśny bo bardzo wiotki ma krzak...

Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem
Edytowane przez: "Kmagiczny" wrz 8.
DobraZmiana08/09/2020 14:25

Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kam …Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.


Nie koniecznie. Robię w piekarniku i jak widzę efekt z pieców kopułowych bez modów to w większości przypadków mają blade bandy. Jest filmik na YT gdzie człowiek krok po kroku moduje piec kopułowy i za każdym razem robi pizze. Dopiero po ostatnim modzie efekt jest konkretny.
Timozz08/09/2020 14:29

Nie koniecznie. Robię w piekarniku i jak widzę efekt z pieców kopułowych be …Nie koniecznie. Robię w piekarniku i jak widzę efekt z pieców kopułowych bez modów to w większości przypadków mają blade bandy. Jest filmik na YT gdzie człowiek krok po kroku moduje piec kopułowy i za każdym razem robi pizze. Dopiero po ostatnim modzie efekt jest konkretny.


podlinkujesz? chętnie obejrzę
SkubiDoo08/09/2020 14:22

bez modów tzn?


Wymiana grzałki na mocniejszą, zabawa z termostatem, nowy kamień oraz izolacja żeby się to nie spaliło.
U mnie G3 spisuje się świetnie. Chwilę zeszło żeby dojść do perfekcji w przygotowaniu ciasta i sosu pomidorowego, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć że było warto. G3 jeździ z nami na wakacje i dopiero wtedy moim dzieciom włącza się wyobraźnia odnośnie tego jaka pizze albo coś zupełnie innego można zrobić do jedzenia. Moje dzieci mówią, że pizza w moim wykonaniu jest zdecydowanie lepsza niż te w pizzeriach a to dla mnie dużo znaczy.
Edytowane przez: "emajs" wrz 8.
Firma spoko mam od nich szczoteczkę soniczna ze 3 lata.
Fajne te stalowe łopatki. Za nie to bym już zrezygnował z Ferrari, które i tak jest robione w Chinach.
DobraZmiana08/09/2020 14:25

Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kam …Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.


Mody są potrzebne żeby zrobić pizzę typu Napoletana do classici wystarcza bez problemu
SkubiDoo08/09/2020 14:31

podlinkujesz? chętnie obejrzę


To jest na przykładzie Spice caliente
Kmagiczny08/09/2020 14:27

Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi …Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem



podziel sie przepisem to spróbujemy
Dembiec08/09/2020 14:37

Mody są potrzebne żeby zrobić pizzę typu Napoletana do classici wystarcza b …Mody są potrzebne żeby zrobić pizzę typu Napoletana do classici wystarcza bez problemu


Tu akurat masz rację. Zależy kto jaki chce efekt osiągnąć.
Timozz08/09/2020 14:20

Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej …Też się zastanawiałem nad G3 ferrari i powiedzieli mi, że bez modów lepiej w piekarniku. Ale za taki pieniądz chyba warto.


Mam G3 ferrari kupione za ok 150zl. Dla mnie fajna rzecz ale nie warto dawać 400-500.
Bez modów też dobrze działa tylko tylko trzeba dobrze rozgrzać i potem na końcu podłożyć coś pod ciasto by się nie za mocno przypieklo.
Ten piecyk z okazji co widać podobny jest do G3 więc raczej bez sensu przepłacać. Ferrari to i tak chińska produkcja gdzie nawet kostki łączące przewody dali plastykowe i po jakimś czasie mamy zwarcie lub braku zasilania.
Da się nawet upiec wyższe zapiekanki podnosząc trochę obudowę.
Edytowane przez: "Krzychu127" wrz 8.
ile takie G3 i klony trzeba rozgrzewac przed pieczeniem?
Krzychu12708/09/2020 14:49

Mam G3 ferrari kupione za ok 150zl. Dla mnie fajna rzecz ale nie warto …Mam G3 ferrari kupione za ok 150zl. Dla mnie fajna rzecz ale nie warto dawać 400-500. Bez modów też dobrze działa tylko tylko trzeba dobrze rozgrzać i potem na końcu podłożyć coś pod ciasto by się nie za mocno przypieklo.Ten piecyk z okazji co widać podobny jest do G3 więc raczej bez sensu przepłacać. Ferrari to i tak chińska produkcja gdzie nawet kostki łączące przewody dali plastykowe i po jakimś czasie mamy zwarcie lub braku zasilania.Da się nawet upiec wyższe zapiekanki podnosząc trochę obudowę.


To akurat już wiem. Teesa jest identyczna co G3.
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst