Niestety, ta okazja wygasła 19 września 2020.

549°
Opublikowano 8 września 2020
Urządzenie do pizzy Teesa Supreme (bliźniak G3 Ferrari G10006)
Darmowa dostawa ·


Opublikowane przez
ziachu
Dołączył w 2019
39
408
O tej okazji
Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:
Jakiś czas szukałem urządzenia do pizzy. Wybór padł na G3 Ferrari model G10006 (do pizzy klasycznej), ale niestety cena odstraszająca, a promocji brak
Znalazłem w otchłaniach internetu informację (bodajże w opiniach na allegro), że model z okazji to dokładnie to samo urządzenie, tylko inny brand. Parametry i wszystkie elementy ma identyczne (oprócz nadruków oczywiście)
W stosunku do G3 cena jednak niższa prawie o połowę
Opis na stronie producenta:
teesa.pl/tsa…231
Tu można porównać do G3 Ferrari:
mediaexpert.pl/agd…ony
Znalazłem w otchłaniach internetu informację (bodajże w opiniach na allegro), że model z okazji to dokładnie to samo urządzenie, tylko inny brand. Parametry i wszystkie elementy ma identyczne (oprócz nadruków oczywiście)
W stosunku do G3 cena jednak niższa prawie o połowę
Opis na stronie producenta:
teesa.pl/tsa…231
Tu można porównać do G3 Ferrari:
mediaexpert.pl/agd…ony

Aktualizacje społecznościowe
184 Komentarze
sortowanie:Zacznijmy od sosu, który jak dla mnie jest idealny, ciasto postaram się podesłać później, gdyż robi je moja druga połowa.
Składniki na 4 słoiki 250 ml: 3 kg pomidorów Lima
1 łyżka soli
1,5 łyżki cukru
3 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 pełna łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego
6 ziaren ziela angielskiego
1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne
3 łyżki oliwy z oliwek do sosu + 2 łyżeczki na wierzch sosu
Przygotowanie:
Pomidory myjemy, usuwamy tylko zgrubiałe końcówki za pomocą obieraka do warzyw, który ma ostry czubek. Pomidory kroimy na ćwiartki i partiami miksujemy w kielichowym blenderze, puree pomidorowe wlewamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok. godziny, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, zioła, utłuczony w moździerzu kolorowy pieprz z zielem angielskim i pieprz cayenne, Gotujemy kolejne 30 minut, następnie dodajemy oliwę, gotujemy od czasu do czasu mieszając. 1,5 godziny gotowania jest konieczna, aby uzyskać głęboki smak i aromat, oraz aby sos się odpowiednio zredukował i stał się gęsty..Zdejmujemy garnek z ognia, miksujemy sos dokładnie blenderem aż uzyska gładką konsystencję. Sos przekładamy do słoików, na wierzch wlewamy po pół łyżeczki oliwy, zakręcamy nakrętki. Słoiki wstawiamy do garnka z gorącą wodą, wyłożonego bawełnianą ściereczką, nie mogą się słoiki dotykać, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy wodę i pasteryzujemy słoiki 15 minut.
PS. Nie zawsze łatwo dostać pomidory Lima, ja lokalnie długo szukałem, następnie sadziłem sam - jest trochę kapryśny bo bardzo wiotki ma krzak...
Jak ktoś używa proszę podzielić się wrażeniami i opiniami o tym bajerze. Mi zajęło ogrom czasu znalezienie idealnego przepisu na ciasto, do tego sos z domowych pomidorów z ziołami i nie skromnie powiem, że domowa pizza wychodzi lepsza niż we wszystkich lokalach, które próbowałem (Edytowano)
Okłamali cię. Nawet bez modów lepiej i wygodniej niż z piekarnika z kamieniem.
Ponieważ pizza jako produkt w swej istocie niesłychanie prosty, w rzeczywistości jest produktem niezwykle skomplikowanym, gdzie na końcowy efekt ma wpływ praktycznie wszystko - począwszy od temperatury wody (zawsze zimna), kończąc na czasie jaki przed wypiekiem ciasto spędziło w lodówce i poza nią. Znaczenie ma też czy ciasto zagniatamy ręcznie, mikserem czy szatkujemy w termomixie (tego unikamy) O temperaturze otoczenia, wypieku, czy mące to już nie wspominam.
Pisownia oryginalna.
"Aaaa czyli to Pana sprawka co do mojej nocki z pakowaniem heh Nie będę ukrywał że sprzedaż wskoczyłą mi o kilka set % [...]. Wielkie dziękuję za pomoc. Paczka już do Pana wyszła. Odrobię się tylko z kolejnych zamówień i uzupełnie nr wysyłek. Otrzyma Pan paczkę gratis. Wybaczy Pan za pytanie, czy ma Pan dzieci ? Pytam, ponieważ mam ogromny asortyment dla dzieci. Pozdrawiam "
Miło tak jakoś mi się zrobiło, więc się dzielę
P.S. Paczka dziś do mnie doszła, zaraz unboxing i pierwszy rozruch
Co tydzień robię pizze, znajomi nie chcą zamawiać tylko ja im robię, mąkę już kupuję w workach jak cement po 10kg, a jak kupiłem wagę jubilerską to mnie wszyscy wyśmiali, a teraz odszczekują...
No nie przypuszczałem że tak to będzie wyglądać. Raz jeszcze dzięki za okazję
Nie koniecznie. Robię w piekarniku i jak widzę efekt z pieców kopułowych bez modów to w większości przypadków mają blade bandy. Jest filmik na YT gdzie człowiek krok po kroku moduje piec kopułowy i za każdym razem robi pizze. Dopiero po ostatnim modzie efekt jest konkretny.
Jeśli potrzebujesz drugiej opinii, podaj adres.
1kg mąki
620g wody zimnej
0,5g drożdży
30g soli
wyrobić, 4 godziny w temperaturze otoczenia, wyrobić kulki, do pojemnika, 48h w lodówce, wyjąć na 4h, uformować placek, dodać składniki i piec na max możliwej temperaturze
Wymiana grzałki na mocniejszą, zabawa z termostatem, nowy kamień oraz izolacja żeby się to nie spaliło.
z 15 kg maki takie efekty
urządzenie ze wstawki jest sprzętem bardziej dla pasjonatów, ale dla ignorantów, którzy szczycą się swoją niewiedzą w temacie, na pepperku też mamy dużo ciekawych ofert - bardzo proszę tu na przykład
pepper.pl/pro…031
Póki co nie przekładałem jeszcze tylko grzałki, ale jestem coraz bliżej takiej decyzji. Może ktoś podzielić się zdjęciami lub filmem w tym temacie? To co na YouTube trochę mało dokładne, albo źle szukałem.
Aktualnie mam takie zmiany:
- przesunięcie momentu włączenia (pozwoliło dojść do 425 stopni) (0 PLN)
- izolacja wywietrzników (taśma aluminiowa gruba, chyba 10 PLN)
- deflektor (jeszcze nie testowany) (miska stalowa 10 PLN + diax do jej wycięcia, tacki alu 28cm 2x 1 PLN
Jest szansa, że podzielisz się tym cudownym przepisem ?
Classica jest do zrobienia w zwykłym piekarniku, który jest o niebo bardziej uniwersalny niż te kopułowe. Masz swobodę co do rozmiaru, temperatury, możesz zrobić napoletanę kombinując z uchylaniem drzwi, zrobisz pizzę z blaszki, foccacię.