

Nie chcę psuć zabawy, ale twaróg sernikowy President to (przynajmniej w mojej okolicy) 1:1 to samo co twaróg sernikowy Delikate. Oba produkuje Lactalis. Konsystencja i makroskładniki są identyczne. Delikate cały czas kosztuje 10 zł/op., a promocyjna cena rzędu 8 zł/op., pojawia się chyba co dwa tygodnie.
Za każdym jednak razem przy okazji świąt, markety "czarują" tym Presidentem z 50% obniżką.
Klasycznie musi pojawić się tu test twarogów sernikowych: mojewypieki.com/pos…rac
Osobiście odkąd po raz pierwszy skusiłem się na zakup całkiem drogiego twarogu sernikowego z Piątnicy (ok. 17 zł/op.), nie ma dla mnie powrotu to tych Delikate/President/Pilos. Większość twarogów sernikowych to w sporej części woda. Piątnica ma zwartą konsystencję, pyszny smak serka śmietankowego - to dzięki zawartości tłuszczu 18%, a nie śmiesznych 4%. Zgodnie z obietnicą producenta, nie wymaga dodatku masła - serniki wychodzą genialne, w smaku i konsystencji przypominają sernik nowojorski.
Jeśli ktoś jednak woli bardziej puszyste serniki, to nic nie zastąpi samodzielnie zmielonego klasycznego twarogu. Oczywiście w tym przypadku bez dodatku masła się nie obejdzie.
Za każdym jednak razem przy okazji świąt, markety "czarują" tym Presidentem z 50% obniżką.
Klasycznie musi pojawić się tu test twarogów sernikowych: mojewypieki.com/pos…rac
Osobiście odkąd po raz pierwszy skusiłem się na zakup całkiem drogiego twarogu sernikowego z Piątnicy (ok. 17 zł/op.), nie ma dla mnie powrotu to tych Delikate/President/Pilos. Większość twarogów sernikowych to w sporej części woda. Piątnica ma zwartą konsystencję, pyszny smak serka śmietankowego - to dzięki zawartości tłuszczu 18%, a nie śmiesznych 4%. Zgodnie z obietnicą producenta, nie wymaga dodatku masła - serniki wychodzą genialne, w smaku i konsystencji przypominają sernik nowojorski.
Jeśli ktoś jednak woli bardziej puszyste serniki, to nic nie zastąpi samodzielnie zmielonego klasycznego twarogu. Oczywiście w tym przypadku bez dodatku masła się nie obejdzie.