Niestety, ta okazja już wygasła
Twaróg na sernik Włoszczowa 1KG @ Auchan
122° Zakończono

Twaróg na sernik Włoszczowa 1KG @ Auchan

13
gru 8. 2017
Info z gazetki, promocja ogólnopolska.

Ja osobiście polecam ten twaróg, zawsze piekę z niego sernik na święta i jeszcze się nie zdarzyło, aby nie wyszedł

62745-qbtSN.jpg
Aktualizacje społecznościowe
Auchan OkazjeAuchan gazetka

Grupy

13 Komentarzy
u mnie były próby z innych tego typu i za każdym razem klapa. Za to z normalnego sera zawsze wychodzi
"Smak i konsystencja: Bardzo gładki, mazisty, kwaśny, dla mnie smakuje jak jogurt naturalny lub grecki. Nie zwarty, nie można go 'kroić', raczej smarować jak serek kanapkowy. Dość luźny w porównaniu do prawdziwego twarogu, lekko 'gumowy' przy nabieraniu łyżką - jeszcze przed skosztowaniem można domyślić się dodatku w postaci skrobi ziemniaczanej.

Zawartość tłuszczu: 6 g/100 g

Skład: mleko pasteryzowane, skrobia modyfikowana, kultury bakterii mlekowych

Uwagi dodatkowe: W niczym nie przypomina 'prawdziwego' twarogu, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni. Po przełożeniu na sitko z gazą i odsączeniu serwatki otrzymałam około 830 g sera, który był jeszcze bardziej 'gumowy' wręcz 'galaretkowy' niż przed odsączaniem.

Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska we Włoszczowie

Moja ocena: 1/10 (wszystko wyrzuciłam, nawet po odsączeniu)


Link
też chciałam przestrzec przed tym twarogiem. Nie patrzyłam na skład, łudząc się, ze małą spółdzielnia mleczarska na pewno nie wrzuca żadnego syfu. Myliłam się. Robiłam 2 identyczne serniki jeden z tego sera, drugi z Président (też ma nie idealny skład). ten z Présidenta wyszedł idealnie, z Włoszczowej nadawał się do wyrzucenia. Miałam wrażenie, ze konsystencję tego twarogu wiąże żelatyna, albo inna sztuczność. Sernik przypominał jeden wielki zakalec, do tego był ohydny w smaku. Tak więc zdecydowanie nie polecam.
Nie jest to wina składników dodatkowych, ani piekarnika. 2 serniki robiłam równocześnie, różnił je tylko ser, reszt składników byłą ta sama i w tych samych proporcjach.
gum6808/12/2017 14:51

u mnie były próby z innych tego typu i za każdym razem klapa. Za to z no …u mnie były próby z innych tego typu i za każdym razem klapa. Za to z normalnego sera zawsze wychodzi


Delfiko i Mój ulubiony z Wielunia są ok
lesne.licho08/12/2017 16:43

Delfiko i Mój ulubiony z Wielunia są ok



ten z wielunia to jest pyszny do kajzerki no niestety u mnie takie z kilogramowych pudełek nigdy nie wyszły ale może to wina gospodyni
gum6808/12/2017 16:45

ten z wielunia to jest pyszny do kajzerki no niestety u mnie takie z …ten z wielunia to jest pyszny do kajzerki no niestety u mnie takie z kilogramowych pudełek nigdy nie wyszły ale może to wina gospodyni



mi jak nie wyjdzie, to zwalam na piekarnik
lesne.licho08/12/2017 16:47

mi jak nie wyjdzie, to zwalam na piekarnik



ja słyszałem, że producent jak mu się wyśle zdjęcia + numer partii zwraca pieniądze jeśli sernik nie wyjdzie ale co z tego. choć podejście dobre
gum68gru 8. 2017

ja słyszałem, że producent jak mu się wyśle zdjęcia + numer partii zwraca p …ja słyszałem, że producent jak mu się wyśle zdjęcia + numer partii zwraca pieniądze jeśli sernik nie wyjdzie ale co z tego. choć podejście dobre


cena dodatkowych składników jest wyższa od ceny samego twarogu, dodać jeszcze robotogodziny i prąd. Niech sobie w nos wsadzą rekompensatę, ja chce mieć dobry sernik
casper08/12/2017 15:31

"Smak i konsystencja: Bardzo gładki, mazisty, kwaśny, dla mnie smakuje j …"Smak i konsystencja: Bardzo gładki, mazisty, kwaśny, dla mnie smakuje jak jogurt naturalny lub grecki. Nie zwarty, nie można go 'kroić', raczej smarować jak serek kanapkowy. Dość luźny w porównaniu do prawdziwego twarogu, lekko 'gumowy' przy nabieraniu łyżką - jeszcze przed skosztowaniem można domyślić się dodatku w postaci skrobi ziemniaczanej.Zawartość tłuszczu: 6 g/100 gSkład: mleko pasteryzowane, skrobia modyfikowana, kultury bakterii mlekowychUwagi dodatkowe: W niczym nie przypomina 'prawdziwego' twarogu, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni. Po przełożeniu na sitko z gazą i odsączeniu serwatki otrzymałam około 830 g sera, który był jeszcze bardziej 'gumowy' wręcz 'galaretkowy' niż przed odsączaniem. Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska we WłoszczowieMoja ocena: 1/10 (wszystko wyrzuciłam, nawet po odsączeniu)Link



Widziałem ten ranking i w moim przypadku totalnie rozmija się z rzeczywistością :P Podejrzewam, że to zależy od przepisu Ja robię "babciny" sernik na kakaowym spodzie z duża ilością bakalii i dla mnie ten twaróg z Włoszczowej jest idealny zarówno pod względem smaku, jak i konsystencji.
Kompot.Kompot08/12/2017 17:04

Widziałem ten ranking i w moim przypadku totalnie rozmija się z r …Widziałem ten ranking i w moim przypadku totalnie rozmija się z rzeczywistością :P Podejrzewam, że to zależy od przepisu Ja robię "babciny" sernik na kakaowym spodzie z duża ilością bakalii i dla mnie ten twaróg z Włoszczowej jest idealny zarówno pod względem smaku, jak i konsystencji.



dawaj przepis ! sprawdzimy no chyba, że jak to mówią dobra gospodyni/gospodarz przepisu nie zdradzi dokładnego
Twarog to twarog, a nie mieszanka twarogu z roznymi dodatkami. Sama dodaje do sernika to co chce, a nie zeby ktos robil to za mnie skladnikami, ktorych nie chce. Dlatego ten produkt omijam.
Zgadzam sie, ze Delfiko i Moj ulubiony to dobre twarogi.
Edytowane przez: "c.k" gru 9. 2017
Jak dla mnie sernik tylko z twarogu typu "krajanka". Zostałem w rodzinie ostatnim bastionem mielącym twarog, a wszyscy już pieką z tych gładkich gówien.
gum68gru 8. 2017

dawaj przepis ! sprawdzimy no chyba, że jak to mówią dobra go …dawaj przepis ! sprawdzimy no chyba, że jak to mówią dobra gospodyni/gospodarz przepisu nie zdradzi dokładnego



Podeślij meila na PW to Ci zeskanuję, bo nie chce mi się przepisywać pół strony a4
Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst