Niestety, ta okazja już wygasła
Świetna mąka na pizzę włoską- Basia typ 00, 1 kg, promocja w Carrefour
487° Zakończono

Świetna mąka na pizzę włoską- Basia typ 00, 1 kg, promocja w Carrefour

3,35zł4,19zł-20%Carrefour Okazje
487° Zakończono
Świetna mąka na pizzę włoską- Basia typ 00, 1 kg, promocja w Carrefour
mar 31. 2019

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Pizza....któż jej nie lubi , przygotowywana na milion sposobów. Sekretem dobrej pizzy- nie jest to tajemnicą- obok samego przepisu, jest przede wszystkim ciasto, a jego składnikiem podstawowym oczywiście mąka, do tego szczypta serca, gramów kilka cierpliwości, pożądaną ilość pozostałych skladnikow i mamy radość podniebienia na talerzu .
Nie ma to jak samodzielnie przygotowana pizza i ten zapach pieczonej własnej pizzy roznoszący się po domu....

149582.jpgPosłużę się dosadnym tekstem znalezionym w necie ( z lekką korektą wybranych słów):

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego pizza w pizzerri jest tak za..bista i za żadne skarby świata nie wychodzi wam taka w domu? Próbowałeś "pizza by RS" "real italian pizza recipie" i innych porad, ale dalej nie to? Dlaczego pomimo najlepszego, gotowanego godzinami sosu, używania mozarelli, oliwy, pieczenia na samym dole piekarnika brakuje jej "tego czegoś"? Że pomimo chamskich składników nawet z kiepskiej pizzeri pizza wychodzi prze ..uj, a wasza smakuje jak spieczona drożdżówka?

Sekretem nie jest żaden nagrobek do piekarnika ("pizza stone" - chociaż zdecydowanie ułatwia pieczenie), ani super-duper-mozarella. Sekretem jest...


...a właściwie z pomocą przychodzi ..Basia.
149582.jpg
Sam osobiście robię pizzę. Zazwyczaj na zwykłej mące. Ostatnio jednak miałem przyjemność kosztować wersji na tej właśnie Basi i przyznam, że jest bardzo dobra. Od dziś Basia jest moją .... dobrą
"przyjaciółką"
Typ 00 to mąka włoska, bardzo drobno mielona, na pył. Najbardziej bogata w gluten, wysokoelastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia.

Dziś dostępna w niższej cenie.
O szczegółach rozkosznej Basi poczytasz tu:
basiazsercem.pl/twoje-basie/na-pizze-wloska/

Tu znajdziesz jeden z przepisów na ciasto:
kuchnia-domowa.pl/porady/przygotowywanie-produktow/460-ciasto-na-pizze
149582.jpg
Zakupić mozna i w necie

149582-d5r3w.jpg
info:
149582.jpg
przepis z opakowania:
149582.jpg
Regularna cena w Tesco czy Leclercu 4,2-5 zł.
Kiedyś kupiłem w Auchan jakąś specjalną do pizzy za 7 zł/ 0,5kg , lecz nie była specjalna jakoś, a z Basi jest w smaku taka jak w najlepszej pizzerii.
------
Mój zachwyt tą mąką wynika z faktu, że dotychczas robiłem pizzę że zwykłej tortowej mąki.
Kiedyś próbowałem jakiejś specjalnej za dużo większe pieniądze, ale nie przypadła mi do gustu. Nie mam odniesienia do innych "zerówek". Basia mi po prostu "leży".
P.S. najbardziej lubię grube ciasto, 1-2 cm.
Aktualizacje społecznościowe
Najlepsze komentarze
94 Komentarze
Prześlij Komentarz