Niestety, ta okazja już wygasła
Spice Caliente piecyk do pizzy pizza piec
69° Zakończono

Spice Caliente piecyk do pizzy pizza piec

317,50zł399zł-20% Darmowa dostawa DarmowaAmazon Okazje
63
69° Zakończono
Spice Caliente piecyk do pizzy pizza piec
lut 17. 2020Dostawa z: Niemcy

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Cena w euro: 74,71€, kursy po aktualnym revloucie. Niemiecki Amazon, flashdeal 8 sztuk piecyka, który nadaje się po modach do pieczenia napoletany. Cena nie jest najniższa w historii ale z darmową wysyłką wychodzi najtaniej od ~pół roku. Cena oryginalna z polskiej dystrybucji "od ręki". Ja wziąłem jeden, bo nie chce mi się czekać dalej.
Aktualizacje społecznościowe
Amazon OkazjeAmazon promocje
Najlepsze komentarze
Nadal mam ustawiony alert na cenę poniżej 62 ojro :P czekam.
63 Komentarze
Używał tego ktoś?
skawiszon17/02/2020 11:39

Używał tego ktoś?


Jak ktoś się interesuje i chce robić Pizze przez duże "P" a nie wyroby pizzopodobne ( nie daj Boże odgrzewać jakieś marketowe pseudopizze typu giuseppe itp co z pizzą nie ma nic wspólnego za wyjątkiem nazwy), to ten piec daje radę, aczkolwiek warto zmodyfikować grzałkę (są instrukcje tylko trzeba pogrzebać w necie i na YT) - wtedy nawet 500 stopni wyciąga
skawiszon17/02/2020 11:39

Używał tego ktoś?


Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w każdym razie jeśli jesteś fanem pizzy i lubisz ją często jeść, to taki piecyk jest bardzo fajnym rozwiązaniem.
Pizza wypieka się super, jak w lokalach.
Więc jeśli często zamawiasz pizzę, to taki piecyk szybko się zwróci, bo koszty zrobienia własnej pizzy w domu, względem zakupu w lokalu, to oszczędność około 50%.
Edytowane przez: "emoticon_smile" lut 17.
Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: Sottosconto italy
Nadal mam ustawiony alert na cenę poniżej 62 ojro :P czekam.
skawiszon17/02/2020 11:39

Używał tego ktoś?


Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza jaką jadłem niż ta zrobiona samemu, to w Neapolu jak polecieliśmy sobie na pizze.
Właśnie zamówiłem 2 z tej okazji (dzięki!), dla rodziny - po tym jak spróbowali mojej z tego wynalazku
emoticon_smile17/02/2020 11:46

Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w k …Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w każdym razie jeśli jesteś fanem pizzy i lubisz ją często jeść, to taki piecyk jest bardzo fajnym rozwiązaniem.Pizza wypieka się super, jak w lokalach. Więc jeśli często zamawiasz pizzę, to taki piecyk szybko się zwróci, bo koszty zrobienia własnej pizzy w domu, względem zakupu w lokalu, to oszczędność około 50%.


Chyba 70%
lecho17/02/2020 11:47

Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: So …Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: Sottosconto italy



To prawda, ale realizowany jest przez Amazon, więc nie spodziewam się tutaj problemów.

Co do samego piecyka - jeszcze nie mam ale z opinii w internecie najlepszy do przerabiania (blaszka termostatu, grzałka dolna na górę bądź gięcie swojej lub gotowa coera z Włoch itd.). Do robienia napoletany, gdzie potrzeba te 400-500 stopni w tej cenie nie ma nic innego.
SmierdzacyJanusz17/02/2020 11:49

Nadal mam ustawiony alert na cenę poniżej 62 ojro :P czekam.



Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej czekać za te 50 zł, a zajawka na napoletanę jest coraz większa, więc trzeba się rozbudowywać.
Lukasz498617/02/2020 11:52

Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza …Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza jaką jadłem niż ta zrobiona samemu, to w Neapolu jak polecieliśmy sobie na pizze.Właśnie zamówiłem 2 z tej okazji (dzięki!), dla rodziny - po tym jak spróbowali mojej z tego wynalazku



Na fabryce robiłeś czy na zmodowanym?
Jeżeli ktoś chce korzystać z tego bez modyfikacji to pizza wychodzi jak z piekarnika - ok. Jak komuś marzy się robienie pizzy neapolitańskiej, to już trzeba pobawić się w modyfikację (przełożenie dolnej grzałki na górę), więc raczej dla ludzi którzy mają smykałkę do takich manualnych/elektrycznych rzeczy.
Marcin_wsn17/02/2020 11:58

Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej cz …Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej czekać za te 50 zł, a zajawka na napoletanę jest coraz większa, więc trzeba się rozbudowywać.



Tylko nie pamiętam, czy to akurat ten model z wstawki można "modować" przesuwając grzałkę na górę.
Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z termoobiegiem jest już bardzo najs. Jednak nie uświadczysz tutaj aromatu drewna jak z prawdziwego. Po roku robienia ciasta na pizzę powiem Wam jedno. Nawet przy piekarniku 250 jesteś w stanie zrobić pizzę lepsza niż w 60 pizzeriach jeżeli odpowiednio się przyłożysz do tworzenia ciasta. Czyli dobrze je wyrobisz podzielisz na porcje i pozwolisz im rosnac przed jeden dzień w lodówce
Dobra cena sam płaciłem 360zl
Marcin_wsn17/02/2020 11:58

Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej cz …Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej czekać za te 50 zł, a zajawka na napoletanę jest coraz większa, więc trzeba się rozbudowywać.


I chyba na włoskim Amazonie masz taniej ten piecyk amazon.it/dp/…LBW
Polecam, modyfikacje i trochę praktyki czynią cuda. Ale to trzeba chcieć! Proponuję Od razu zrobić modyfikacje.
KetoKawa17/02/2020 12:06

Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z …Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z termoobiegiem jest już bardzo najs. Jednak nie uświadczysz tutaj aromatu drewna jak z prawdziwego. Po roku robienia ciasta na pizzę powiem Wam jedno. Nawet przy piekarniku 250 jesteś w stanie zrobić pizzę lepsza niż w 60 pizzeriach jeżeli odpowiednio się przyłożysz do tworzenia ciasta. Czyli dobrze je wyrobisz podzielisz na porcje i pozwolisz im rosnac przed jeden dzień w lodówce


Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, niż same proporcje (używam 250g mąki do pizzy, 150ml wody, 20g świeżych drożdży, szczypta soli i łyżka oliwy)
kakster17/02/2020 12:21

Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, …Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, niż same proporcje (używam 250g mąki do pizzy, 150ml wody, 20g świeżych drożdży, szczypta soli i łyżka oliwy)


Zależy jaka mąka - jak masz niskie "W" to starczy 2 - 7 godzin, jak wysokie to i 2 dni może wyrastać w lodówce
kakster17/02/2020 12:21

Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, …Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, niż same proporcje (używam 250g mąki do pizzy, 150ml wody, 20g świeżych drożdży, szczypta soli i łyżka oliwy)



1kg mąki 620 g wody 0,6 g drożdzy Mąka 00%
michalez17/02/2020 12:27

1kg mąki 620 g wody 0,6 g drożdzy Mąka 00%


Jesteś pewien, że 0,6g drożdży a nie 6g?
Prześlij Komentarz

Początkujący łowca okazji! To pierwsza okazja od Marcin_wsn. Podziel się wskazówkami odnośnie publikowania lub po prostu podziękuj ;)

Avatar
@
    Tekst