Niestety, ta okazja już wygasła
69° Zakończono
67

Spice Caliente piecyk do pizzy pizza piec

317,50zł399zł-20%
Darmowa z Niemcy · Amazon.de Okazje
Avatar
VSN
Dołączył w 2019
1
22
lut 17. 2020

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Cena w euro: 74,71€, kursy po aktualnym revloucie. Niemiecki Amazon, flashdeal 8 sztuk piecyka, który nadaje się po modach do pieczenia napoletany. Cena nie jest najniższa w historii ale z darmową wysyłką wychodzi najtaniej od ~pół roku. Cena oryginalna z polskiej dystrybucji "od ręki". Ja wziąłem jeden, bo nie chce mi się czekać dalej.
Aktualizacje społecznościowe
Skomentuj

67 Komentarzy

sortowanie:
Avatar
  1. Avatar
    Nadal mam ustawiony alert na cenę poniżej 62 ojro :P czekam.
  2. Avatar
    Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z termoobiegiem jest już bardzo najs. Jednak nie uświadczysz tutaj aromatu drewna jak z prawdziwego. Po roku robienia ciasta na pizzę powiem Wam jedno. Nawet przy piekarniku 250 jesteś w stanie zrobić pizzę lepsza niż w 60 pizzeriach jeżeli odpowiednio się przyłożysz do tworzenia ciasta. Czyli dobrze je wyrobisz podzielisz na porcje i pozwolisz im rosnac przed jeden dzień w lodówce
  3. Avatar
    emoticon_smile17/02/2020 11:46

    Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w k …Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w każdym razie jeśli jesteś fanem pizzy i lubisz ją często jeść, to taki piecyk jest bardzo fajnym rozwiązaniem.Pizza wypieka się super, jak w lokalach. Więc jeśli często zamawiasz pizzę, to taki piecyk szybko się zwróci, bo koszty zrobienia własnej pizzy w domu, względem zakupu w lokalu, to oszczędność około 50%.


    Chyba 70%
  4. Avatar
    KetoKawa17/02/2020 12:06

    Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z …Prawdziwa pizza potrzebuje 400 stopni. Jednak przy piekarniku 300 stopni z termoobiegiem jest już bardzo najs. Jednak nie uświadczysz tutaj aromatu drewna jak z prawdziwego. Po roku robienia ciasta na pizzę powiem Wam jedno. Nawet przy piekarniku 250 jesteś w stanie zrobić pizzę lepsza niż w 60 pizzeriach jeżeli odpowiednio się przyłożysz do tworzenia ciasta. Czyli dobrze je wyrobisz podzielisz na porcje i pozwolisz im rosnac przed jeden dzień w lodówce



    1. Termoobieg wysusza ciasto, należy piec bez.
    2. Aromat drewna z "prawdziwego" pieca nie przechodzi do pizzy, więc nie ma znaczenia czy jest opalany drewnem czy np. gazem.
    Robisz pizze rok i takich podstaw nie znasz
  5. Avatar
    TomekBenz17/02/2020 13:45

    Super sprzęt, używam od kilku miesięcy, problemem jest tylko jak czyścić ka …Super sprzęt, używam od kilku miesięcy, problemem jest tylko jak czyścić kamień, ostatnio zacząłem podkładać pod pizzę folie aluminiową.


    Naprawdę proponuje tego nie robić. Aluminium pod pizze to nie jest dobre rozwiązanie. Kamienia się nie myje, jedynie resztki można delikatnie wyskrobać. Zadaniem kamienia jest pochłaniać wilgoć.
  6. Avatar
    skawiszon17/02/2020 11:39

    Używał tego ktoś?


    Jak ktoś się interesuje i chce robić Pizze przez duże "P" a nie wyroby pizzopodobne ( nie daj Boże odgrzewać jakieś marketowe pseudopizze typu giuseppe itp co z pizzą nie ma nic wspólnego za wyjątkiem nazwy), to ten piec daje radę, aczkolwiek warto zmodyfikować grzałkę (są instrukcje tylko trzeba pogrzebać w necie i na YT) - wtedy nawet 500 stopni wyciąga
  7. Avatar
    kakster17/02/2020 12:21

    Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, …Podrzucisz jakiś dobry przepis? Bardziej chodzi mi o wyrabianie/rośnięcie, niż same proporcje (używam 250g mąki do pizzy, 150ml wody, 20g świeżych drożdży, szczypta soli i łyżka oliwy)



    1kg mąki 620 g wody 0,6 g drożdzy Mąka 00%
  8. Avatar
    Autor
    Jaroslaw_Lojko17/02/2020 12:30

    Jesteś pewien, że 0,6g drożdży a nie 6g?



    Tak, jest pewien. TUTAJ jest kalkulator szczegółowy jakie są proporcje. Trzeba tylko pamiętać, że taka pizza musi wyrastać sumarycznie ok. 6-8h w ciepłym i >24h w lodówce. To wystarczy, żeby wytworzyły się bąble z dwutlenku węgla przy takiej ilości drożdży, ponieważ nie robimy drożdżówki, a pizzę.
  9. Avatar
    skawiszon17/02/2020 11:54

    Chyba 70%


    Sugerowałem się artykułem z bloga poświęconego pizzy, na którym został dokładnie wyliczony koszt zrobienia własnej pizzy od podstaw, względem kupna podobnej w pizzerii i koszt wyniósł właśnie około 50%.

    "Generalnie domowe przygotowanie pizzy jest ok. 2 razy tańsze niż zamówienie pizzy w pizzerii. Nie wspominając o tym, że domowę pizzę wyciągasz prosto z piekarnika świeżą i chrupiącą, a ta dostarczona na telefon nie zawsze taka jest."

    Proszę bardzo -> link
  10. Avatar
    emoticon_smile17/02/2020 11:46

    Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w k …Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w każdym razie jeśli jesteś fanem pizzy i lubisz ją często jeść, to taki piecyk jest bardzo fajnym rozwiązaniem.Pizza wypieka się super, jak w lokalach. Więc jeśli często zamawiasz pizzę, to taki piecyk szybko się zwróci, bo koszty zrobienia własnej pizzy w domu, względem zakupu w lokalu, to oszczędność około 50%.


    Też mam ferrari ale ten jest lepszy. Piecyk spokojnie daje radę bez modów ale trzeba go porządnie rozgrzać do max temperatury. Można wyrzucić termostat i pokryć pokrywę nad grzałka folia co polepsza grzanie bez dużego wydatku na mod z grzalka.
    Co do pieczenia trzeba pokombinować z czasem i recepturami by dojść do dobrych wyników. Co najważniejsze mamy pizzę z prawdziwego sera a nie jak w pizzeriach z podróbek seropodobnych.
  11. Avatar
    Irasss16/08/2020 22:16

    No nie załamuj mnie Gadałem dziś z kumplem który mieszka ponad 20 lat w …No nie załamuj mnie Gadałem dziś z kumplem który mieszka ponad 20 lat we Włoszech, poprosiłem o poszukanie a ten mi podsyła linki i znalazł nawet jedną maszynę co ma 1450w i mówi że mocniejsza... kurczę, ja chcę coś w czym będzie gorąco a nie coś co mi szybciej się nagrzeje. Kamień w piekarniku jest fajny ale po poczytaniu rad, ja też chcę cholera to coś. Pewnie jak nic nie znajdę to kupię w normalnej cenie ale ból serca pozostanie że nie kupiłem wcześniej


    Szukaj na allegro i na pewno kupisz jakiś lub na olx. Często bywały i sam taki kupiłem zwrot że sklepu z powodu pękniętego kamienia. W użytku nie przeszkadza to a gfferari kupiłem za ok 150. A da się kupić tsniej.
  12. Avatar
    Idiokracja29/06/2021 16:20

    Nie wiem czy ktoś mi odpowie.. nie mogę znaleźć wpisu jak czyścić kamień za …Nie wiem czy ktoś mi odpowie.. nie mogę znaleźć wpisu jak czyścić kamień zabrudzony w tym piecyku. Z tego co pamiętam to ileś minut trzeba to wygrzewać ale bardziej szczegółowo mógłby ktoś napisać?


    grzejesz na maxa az resztki się zwęglą i zeskrobujesz nożem. ja zeskrobuje na bieżaco
  13. Avatar
    Idiokracja29/06/2021 17:07

    ile minut conajmniej? albo max żeby nie przegrzać? da się przegrzać? sor …ile minut conajmniej? albo max żeby nie przegrzać? da się przegrzać? sorry, nie znam się i nie chcę zepsuć, z zamkniętą pokrywą czy otwiartą?


    nic sie nie.przegrzeje, termostat wylączy
  14. Avatar
    Używał tego ktoś?
  15. Avatar
    skawiszon17/02/2020 11:39

    Używał tego ktoś?


    Używam G3 Ferrari, więc nie wypowiem się konkretnie co do tego modelu, w każdym razie jeśli jesteś fanem pizzy i lubisz ją często jeść, to taki piecyk jest bardzo fajnym rozwiązaniem.
    Pizza wypieka się super, jak w lokalach.
    Więc jeśli często zamawiasz pizzę, to taki piecyk szybko się zwróci, bo koszty zrobienia własnej pizzy w domu, względem zakupu w lokalu, to oszczędność około 50%. (Edytowano)
  16. Avatar
    Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: Sottosconto italy
  17. Avatar
    skawiszon17/02/2020 11:39

    Używał tego ktoś?


    Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza jaką jadłem niż ta zrobiona samemu, to w Neapolu jak polecieliśmy sobie na pizze.
    Właśnie zamówiłem 2 z tej okazji (dzięki!), dla rodziny - po tym jak spróbowali mojej z tego wynalazku
  18. Avatar
    Autor
    lecho17/02/2020 11:47

    Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: So …Jeśli dla kogoś to ważne to sprzedawcą nie jest Amazon tylko Sprzedawca: Sottosconto italy



    To prawda, ale realizowany jest przez Amazon, więc nie spodziewam się tutaj problemów.

    Co do samego piecyka - jeszcze nie mam ale z opinii w internecie najlepszy do przerabiania (blaszka termostatu, grzałka dolna na górę bądź gięcie swojej lub gotowa coera z Włoch itd.). Do robienia napoletany, gdzie potrzeba te 400-500 stopni w tej cenie nie ma nic innego.
  19. Avatar
    Autor
    SmierdzacyJanusz17/02/2020 11:49

    Nadal mam ustawiony alert na cenę poniżej 62 ojro :P czekam.



    Też mam ustawiony na tyle, wtedy kupię drugi nie mam już siły dłużej czekać za te 50 zł, a zajawka na napoletanę jest coraz większa, więc trzeba się rozbudowywać.
  20. Avatar
    Lukasz498617/02/2020 11:52

    Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza …Tak, do tego nie jestem mistrzem w kuchni, mimo to jedyna lepsza pizza jaką jadłem niż ta zrobiona samemu, to w Neapolu jak polecieliśmy sobie na pizze.Właśnie zamówiłem 2 z tej okazji (dzięki!), dla rodziny - po tym jak spróbowali mojej z tego wynalazku



    Na fabryce robiłeś czy na zmodowanym?
Avatar