220°
Zakończono
Sól himalajska w młynku Kotanyi @ Biedronka
Sól himalajska w młynku Kotanyi @ Biedronka
Artykuły spożywczeOkazje Biedronka

Sól himalajska w młynku Kotanyi @ Biedronka

Usunięty6672

Bardzo dobra cena na sól himalajską (z Pakistanu).
Promocja ważna w dniach: 22.08-04.09.2016 roku.

Najlepsze komentarze

piszSie 21.

Dla zainteresowanych - sól to sól, serio nie ma znaczenia jakiej dodacie do potrawy



Dla zainteresowanych, ma znaczenie. I nie skąd NaCl będzie pochodzić, a jakie dodatki mineralne będzie zawierać. To jest dokładnie tak samo jak z wodą. To dalej jest H2O, ale różni się ona minerałami.

sól tylko himalajska ,cukier tylko kubański ,woda tylko z Galapagos

22 Komentarze

Dla zainteresowanych - sól to sól, serio nie ma znaczenia jakiej dodacie do potrawy

piszSie 21.

Dla zainteresowanych - sól to sól, serio nie ma znaczenia jakiej dodacie do potrawy



Dla zainteresowanych, ma znaczenie. I nie skąd NaCl będzie pochodzić, a jakie dodatki mineralne będzie zawierać. To jest dokładnie tak samo jak z wodą. To dalej jest H2O, ale różni się ona minerałami.

lasicSie 21.

Dla zainteresowanych, ma znaczenie. I nie skąd NaCl będzie pochodzić, a jakie dodatki mineralne będzie zawierać. To jest dokładnie tak samo jak z wodą. To dalej jest H2O, ale różni się ona minerałami.



soli się daje do smaku, i każda praktycznie smakuje tak samo.

nie musisz dziękować, to wie praktycznie każdy*

*z nielicznymi wyjątkami.

Dosyć drogo, ale to 100% soli naturalnej bez substancji przeciwzbrylujacej

Windwalker.WindwalkerSie 21.

soli się daje do smaku, i każda praktycznie smakuje tak samo. nie musisz dziękować, to wie praktycznie każdy**z nielicznymi wyjątkami.


wodę pije się by żyć i każda praktycznie smakuje tak samo. nie musisz dziękować, to wie praktycznie każdy. a jednak ludzie kupują różną

Windwalker.Windwalker15 min

soli się daje do smaku, i każda praktycznie smakuje tak samo


to chyba w pewnym stopniu kwestia gustu, ale dla mnie sól kamienna kłodawska i sol z lidla/biedronki dzieli przepasc na korzysc tej pierwszej. W zupie roznicy sie oczywiscie nie wychwyci ale juz na kanapce tak

muminek89Sie 21.

Dosyć drogo, ale to 100% soli naturalnej bez substancji przeciwzbrylujacej


ktoś tu bryluje

lasicSie 21.

wodę pije się by żyć i każda praktycznie smakuje tak samo. nie musisz dziękować, to wie praktycznie każdy. a jednak ludzie kupują różną



heh bo im się wmawia jakieś głupoty, podatni na to kupią jakąś po 20 złotych za litr, ja wybiorę jakąś tanią, może nie źródlaną bo takiej to sobie moge ze studni nalać

sól tylko himalajska ,cukier tylko kubański ,woda tylko z Galapagos

Windwalker.WindwalkerSie 21.

heh bo im się wmawia jakieś głupoty, podatni na to kupią jakąś po 20 złotych za litr, ja wybiorę jakąś tanią, może nie źródlaną bo takiej to sobie moge ze studni nalać

​To akurat głupoty, nikt mi nic nie wmawia ale zwyczajnie różnicę w smaku wody czuję. I nie cena jest tu kluczowa. Podobnie jest np. z mlekiem. Możesz napisać, że przecież mleko to mleko a jest to nieprawda bo różny jest ich smak. Jak ktoś żadnej różnicy w niczym nie czuje to oczywiście może jeść najgorsze g.... Moje współczucia. P.S. nie wiem jak jest z tą solą bo tego akurat nie sprawdzałem, chodzi mi ogólnie o zasadę

PakmanSie 21.

​To akurat głupoty, nikt mi nic nie wmawia ale zwyczajnie różnicę w smaku wody czuję. I nie cena jest tu kluczowa. Podobnie jest np. z mlekiem. Możesz napisać, że przecież mleko to mleko a jest to nieprawda bo różny jest ich smak. Jak ktoś żadnej różnicy w niczym nie czuje to oczywiście może jeść najgorsze g.... Moje współczucia. P.S. nie wiem jak jest z tą solą bo tego akurat nie sprawdzałem, chodzi mi ogólnie o zasadę



Ciekaw jestem ilu degustatorów odróżniło by z zasłoniętymi oczami która sól pochodzi z którego rejonu świata, tak samo z wodą itp.


Co do mleka to tu proces obróki ma znaczenie bo robi się "mleka bez laktozy" 1.5% tłuszczu, 2%, 3.5% i to jak najbardziej ma wpływ. ewentualnie jak jakaś firma przewozowa rzadko myje cysterny

Moje zdanie jest odmienne.

@luckypeter fajna promo +

Windwalker.WindwalkerSie 21.

Ciekaw jestem ilu degustatorów odróżniło by z zasłoniętymi oczami która sól pochodzi z którego rejonu świata, tak samo z wodą itp.Co do mleka to tu proces obróki ma znaczenie bo robi się "mleka bez laktozy" 1.5% tłuszczu, 2%, 3.5% i to jak najbardziej ma wpływ. ewentualnie jak jakaś firma przewozowa rzadko myje cysterny

​Jak pisałem, nie wiem jak jest z solą. Co do reszty: Nie chodzi tu o określenie np. rejonu skąd coś jest a zwyczajnie o walory smakowe. I nie mam tu na myśli np. różnych rodzajów mleka tylko ten sam rodzaj, tyle samo tłuszczu i taką samą metodą produkowane - różnice w smaku są. Podobnie jest właśnie z wodą. Mam kumpla, który pije tylko najtańszą żółtą kawę Tchibo i twierdzi, że jest zajebista i różnicy nie czuje, cóż... prawdopodobnie nie wszyscy te różnice czują, ja np. tak

Okazja ujowa 1kg soli himalajskiej kosztuje 6-8zl tez podobnej srednicy

LoCzekk95Sie 21.

Okazja ujowa 1kg soli himalajskiej kosztuje 6-8zl tez podobnej srednicy


samej w sobie tak (choć raczej 0,5kg niż 1kg). tyle że trzeba jeszcze mieć młynek..
Edytowane przez: "Rooblow" sie 22. 2016

RooblowSie 22.

samej w sobie tak (choć raczej 0,5kg niż 1kg). tyle że trzeba jeszcze mieć młynek..


Ja za 5 złotych kupowalem w zielonym karmiku kilo sol himalajska zielonykarmnik.pl/sol…spx
Po stosowaniu przez 3 miesiace wyniki krwi sie poprawily Cisnienie spadło... Wiec moge polecic kazdemu, ponieważ przeciętny Polak spożywa 16 g soli każdego dnia. Tymczasem potrzebujemy zaledwie 0,5 grama wiec jeżeli himalajska ma mniej sodu to pozytywnie wplywa na nas.

oberkronSie 21.

sól tylko himalajska ,cukier tylko kubański ,woda tylko z Galapagos (shock)


Tylko niemieckie samochody, japońskie motocykle I sól himalajska !!!

Czytałem niedawno ciekawy artykuł, który obala mity "zdrowej soli himalajskiej". Faktycznie, ma pół tablicy Mendelejewa w sobie, ale w takich ilościach, że jest to niezauważalne i organizm nawet się nie dowie, że coś dostał wraz z solą. Polecano w naszym rejonie stosować sól dodatkowo jodowaną jako teoretycznie zdrowszą. Piszę teoretycznie, bo właściwie każda jej odmiana w nadmiarze jest szkodliwa. Tak samo nieprawdą jest, że Polacy stosują jej specjalnie dużo. Polecam popróbować innych kuchni i zobaczycie co to znaczy "przesolone" jedzenie.

Ja sobie himalajską sól sam obrzydziłem niechcący - przez jej różowy kolor kojarzy mi się z zabarwieniem krwią

Różowa sól jest też wydobywana w Kłodawie.
W biedronce 70zł/kg, a tutaj sklep.sol-klodawa.com.pl/pl/…139 6,65zł/kg + młynek + przesyłka.

RooblowSie 22.

samej w sobie tak (choć raczej 0,5kg niż 1kg). tyle że trzeba jeszcze mieć młynek..


O kurcze, nie spodziewałem się takiego odzewu. Kolega wyżej podesłał fajna oferte razem z młynkiem ja osobiście dodaje taka jaka jest (nie jest to duża średnica) aczkolwiek zdaża sie przyciąć w otworach solniczki.

Prześlij Komentarz
Avatar
@
    Tekst